Zuhause Gesundheit Humor! 6 wissenschaftliche Gründe, warum wir ein bisschen mehr lachen sollten

Humor! 6 wissenschaftliche Gründe, warum wir ein bisschen mehr lachen sollten

0
8177
Humor! 6 wissenschaftliche Gründe, warum wir ein bisschen mehr lachen sollten
https://unsplash.com/photos/wm4DuvIpLj8

We kennen allemaal wel de uitdrukkingen “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd” en lachen is het beste medicijn”. Maar wist je dat dit ook wetenschappelijk bewezen is?

Een goed gevoel voor humor en het vermogen om te lachen kunnen jouw lichamelijke, emotionele en sociale gezondheid absoluut ten goede komen.

Plus, het is veel leuker dan een bezoek aan de dokter en werkt beter dan welk medicijn dan ook, dus waarom zou je het niet proberen?

Hier zijn een mooi aantal goede redenen waarom het voor iedereen nuttig zou zijn om je gevoel voor humor te ontwikkelen:

Het verbetert de emotionele gezondheid

Lachen en humor activeren de emotionele en beloningscentra van de hersenen, waardoor dopamine vrijkomt, wat de hersenen helpt emotionele reacties te verwerken en de ervaring van plezier verbetert; serotonine, dat stemmingen opheft; en endorfines die pijn en stress reguleren en euforie opwekken.

Lachen bootst de euforische toestanden na die worden ervaren bij het gezamenlijk musiceren en dansen. Er zijn aanwijzingen dat deze gemoedstoestanden verband houden met het vrijkomen van endorfine.

Lachen verlaagt de stress- en angstniveaus

Humor wordt omschreven als een element van veerkracht en kan je in staat stellen om alledaagse problemen in perspectief te plaatsen, waardoor je coping-capaciteiten in moeilijke situaties toenemen.

Het vermindert de nadelige effecten van stress op de gezondheid en bevordert een positieve stemming om negatieve emoties op te heffen. Het helpt om de grappige kant in ongunstige situaties te zien.

Echt lachen is ook besmettelijk, dus waarom zou je iemands humeur niet helpen verbeteren door met hem of haar te lachen?

Draagt bij aan een gezonde functie van je bloedvaten en de doorbloeding

Lachen triggert de verwijding of uitzetting van het weefsel dat de binnenbekleding van bloedvaten vormt, waardoor de bloedstroom toeneemt.

“Het is denkbaar dat lachen belangrijk kan zijn om een gezond endotheel te behouden en het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen”.

Als je lacht, breiden je bloedvaten zich uit, waardoor de bloedstroom door je lichaam toeneemt. Een gezonde doorbloeding betekent dat je hart, spieren, armen en benen een optimale stroom zuurstofrijk bloed krijgen, wat het risico op een hartaanval en andere cardiovasculaire problemen helpt verminderen.

Lachen kan je endotheel, het weefsel dat de binnenwand van bloedvaten vormt, dus stimuleren om uit te zetten en de bloedstroom te verhogen. Het hebben van een gezond endotheel kan atherosclerose (een verharding van de bloedvaten) en hart- en vaatziekten helpen voorkomen.

Het versterkt je immuunsysteem

Stressvolle ervaringen in het dagelijks leven onderdrukken het Immunsystem, zelfs in de meest de minst bijzonder situaties zoals de auto die niet wil starten. Het risico op besmettelijke ziekten en hartaandoeningen neemt hierdoor toe. Een goed gevoel voor humor voorkomt dat stress het immuunsysteem aantast en beschermt u tegen ziekten.

Lachen maakt je aantrekkelijker

Studies hebben aangetoond dat mannen met een goed gevoel voor humor aantrekkelijker worden gevonden. Op hun beurt voelen mannen zich meer aangetrokken tot vrouwen die lachen om hun grappen.

Het maakt je comfortabeler om in sociale situaties, zoals feestjes, te zijn, waardoor je je sociale kringen kunt verbreden. Er wordt ook beweerd dat het hebben van een goed gevoel voor humor tijdens een sollicitatie- of zakelijk gesprek je kansen naar aanleiding van dit gesprek zal vergroten.

Lachen maakt je aantrekkelijker! (afb.)
Lachen maakt je aantrekkelijker! (Feige.)

Humor speelt een belangrijke rol in sociale interactie en binding

Er wordt verondersteld dat er al gelachen wordt lang voordat mensen spraak begonnen te gebruiken. Daarom zijn er al instinctieve sociale signalen waar mensen zich bewust van zijn in een sociale situatie.

Lachen speelt een belangrijke rol bij het reguleren van conversaties bij mensen en is ook belangrijk bij het vergemakkelijken van sociale binding tussen groepen individuen. Gevoel voor humor is belangrijk bij interpersoonlijke communicatie en aantrekkingskracht, en een belangrijk onderdeel van sociale competentie.

Een gezond gevoel voor humor verbindt vrienden en familie en versterkt de groepsidentiteit. Lachen kan zeker ook een gelukkiger huwelijk of relatie met je geliefde bevorderen!

Kortom: Lachen is goed voor je geest, lichaam en ziel

Lachen is een leuke, gratis en gemakkelijke manier om de effecten van stress, pijn en conflicten te verminderen. In feite kunnen de gezondheidsvoordelen tot 45 minuten duren na een goede, hartelijke gemeende lach.

Humor is een geweldige manier om een psychologische afstand te creëren tussen jou en een moeilijke situatie, waardoor je de situatie met een frisse blik opnieuw kunt bekijken en je minder overweldigd of radeloos kunt voelen.

Lachen is een geweldige manier om spanning los te laten, te ontspannen en op natuurlijke wijze de functie van je bloedvaten te verbeteren om de bloedstroom te verbeteren. Dit alles beschermt je hart door jouw risico op een hartaanval of andere cardiovasculaire problemen te verlagen.

Het sociale aspect van lachen delen met vrienden en familie is een van de meest effectieve hulpmiddelen om relaties fris en spannend te houden. Het kan ook helpen mensen te herenigen na een meningsverschil of een moeilijke situatie. Humor en speelse communicatie versterken relaties door positieve gevoelens op te wekken en een emotionele band te bevorderen.

Lachen is het beste medicijn!

Ga je gang en probeer het eens. Verander je mondhoeken in een glimlach en lach dan, ook al voelt het een beetje geforceerd aan. Als je eenmaal hebt gegrinnikt, kijk dan hoe je je voelt. Zijn je spieren iets minder gespannen? Voel je je meer ontspannen of opgewekt?

Dat is het natuurlijke wonder van lachen!

Quellen einschließlich Forbes (Verknüpfung), Lifehack (Verknüpfung), Mayo-Klinik (Verknüpfung), Natur (Verknüpfung), Providence (Verknüpfung)

KEINE KOMMENTARE

HINTERLASSE EINE ANTWORT

Bitte geben Sie Ihren Kommentar ein.
Geben sie hier ihren Namen ein

de_DEDeutsch