itthon Egészség A körülötted lévő virágok 5 csodálatos és váratlan egészségügyi előnye

A körülötted lévő virágok 5 csodálatos és váratlan egészségügyi előnye

0
8737
A körülötted lévő virágok 5 csodálatos és váratlan egészségügyi előnye
https://pixabay.com/nl/photos/tulip-bloem-tulpen-bloemen-4451218/

Op het gebied van bloemen en botanie zijn vele specialisten in het schikken van een mooi bloemstuk of bloementuin. Lopend onderzoek op het gebied van botanie lijkt op één verrassend en verrukkelijk iets te wijzen: degenen die vrolijk de woorden “flower power!” scandeerden in de jaren zestig waren namelijk iets op het spoor: Bloemen hebben WEL kracht.

In het bijzonder zijn hier 5 geweldige gezondheidsvoordelen van bloemen:

Bloemen kunnen de stemming helpen verbeteren

Op het meest basale niveau kan het ontvangen van bloemen van iemand een gemoedstoestand helpen verbeteren, omdat het betekent dat iemand om hem geeft, en dat heeft altijd impact.

Zelfs als de bloemen door persoon zelf worden gekocht of geplant en er door hen van wordt genoten, kunnen ze de stemming helpen verbeteren omdat ze er mooi uitzien en goed ruiken – twee factoren waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze een emotionele boost geven. En een verbeterde stemming leidt vaak tot een betere gezondheid.

Mensen die in een goed humeur zijn, hebben meer kans om sneller te herstellen van een blessure of ziekte. Bedenk dat mensen vaak bloemen of planten meenemen naar ziekenhuispatiënten. En voor het grootste deel verwelkomen ziekenhuizen dit gebaar omdat het patiënten helpt om belangrijke stappen te zetten in de richting van herstel. Ziekenhuizen hebben vaak een groene ruimte op het terrein omdat zorgprofessionals de positieve impact van blootstelling aan planten en bloemen zeker erkennen.

Bloemen helpen ontspannen

Het verzorgen van bloemen en planten kan ontspannend zijn, en tuinieren kan juist een gezonde manier zijn om stress of frustratie te verwerken. Het is ook bekend dat de geur van bloemen helpt bij het ontspannen, dus sachets en badproducten zijn daardoor vaak bloemig. Wie houdt er niet van een ontspannend bad of heerlijk ruikende kaars met lavendelgeur?

Bedenk hoe vaak mensen een tuin bezoeken om te ontspannen. Hoewel we de wetenschap erachter misschien nog niet volledig begrijpen, is het moeilijk te ontkennen dat tuinen helpen bij ontspanning.

Bloemen verbeteren het geheugen

Is dit mogelijk? Kan dit waar zijn? De wetenschap zegt dat het kan! Planten en bloemen zorgen namelijk voor zuurstof in de lucht en stimuleren hersencellen, wat het geheugen, de helderheid en de concentratie verbetert. Zie planten en bloemen als aanvullend superfood voor de hersencellen!

Bloemen kunnen helpen bij het genezen van verkoudheid

Hoewel planten en bloemen niet bepaald de remedie zijn tegen de verkoudheid die wetenschappers en onderzoekers al eeuwenlang is ontgaan, kunnen ze zeker helpen de vervelende (en soms gevaarlijke) ziekte aan te pakken.

Vooral tijdens de wintermaanden – wanneer het gebrek aan vochtigheid infecties veroorzaakt – voegen bloemen vocht aan de lucht toe. Dit vocht helpt bij een droge huid, droge keel en droge hoest: allemaal factoren die bijdragen aan seizoensziekte.

Tevens helpt dit extra vocht dat door planten en bloemen wordt geleverd, bij het voorkomen, of op zijn minst verkorten, van de levensduur van verkoudheid en helpt mensen om weer gezond te worden.

Bloemen verbeteren je energie

Het hebben van verse bloemen en/of potplanten in huis of op kantoor is gekoppeld aan een toename van positieve energie. Met name de kleur en geur stimuleren de energie. Bovendien is bewezen dat bloemen en planten de creativiteit verhogen (ze zijn gekoppeld aan een toename van positieve energie).

Plaats planten of bloemen in een knutselruimte of op een andere plaats waar een mentale boost nuttig zou zijn. Ga bij een potplant zitten tijdens het lezen, puzzelen of hersenoefeningen. Geniet van het uitzicht en de voordelen van verhoogde mentale energie.

Kortom, neem eens de tijd om even stil te staan bij een mooie bos bloemen en ruik aan de rozen. Je mentale, fysieke en emotionele welzijn zal je dankbaar zijn!

Bronnen o.a. Enjoya (link), FlowerCircus (link), HomesteadHamilton (link), Supanet (link)

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

VÁLASZOLJ

Kérjük, írja be megjegyzését.
Írja be ide a nevét

hu_HUMagyar