หน้หน้แแแกจิตใจและการทำสมาธิ3 manieren om ons bewustzijn en ons onderbewustzijn het beste samen te...

3 วิธีที่จะทำให้จิตสำนึกและจิตใต้สำนึกของเราทำงานร่วมกันได้ดีที่สุด

เวลาอ่านหนังสือ:  5  นาที

De geest is een van de meest fascinerende en krachtige aspecten van onszelf. Het is sterker dan elke supercomputer die we ooit hebben gemaakt en kan praktisch een oneindige hoeveelheid informatie opslaan.

Hoe we toegang krijgen tot al die opgeslagen informatie komt voort uit de niveaus van de geest. Er zijn er in totaal drie, maar in dit artikel zal de focus liggen op de relatie tussen ons bewustzijn en ons onderbewustzijn. Door te ontdekken wat er in ons hoofd omgaat, kunnen we onze doelen het beste bereiken door de verschillende geesten aan te boren.

In Sigmund Freuds psychoanalytische persoonlijkheidstheorie bestaat de bewuste geest uit alles binnen ons bewustzijn. Dit is het aspect van onze mentale verwerking waarover we op een rationele manier kunnen denken en praten.

Het bewustzijn omvat zaken als de sensaties, percepties, herinneringen, gevoelens en fantasieën binnen ons huidige bewustzijn. Nauw verbonden met de bewuste geest is het onderbewuste, dat de dingen omvat waar we op dit moment niet aan denken, maar die we gemakkelijk in bewust bewustzijn kunnen trekken.

De ijsberg-metafoor

Om de verschillen het beste bloot te leggen, helpt het eerst om de verschillende niveaus van de geest te begrijpen. Daarvoor wenden we ons tot Sigmund Freud, de man die het concept heeft opgericht.

In zijn theorie gebruikte hij de analogie van de ijsberg en dat het idee dat de geest drie delen van deze ijsberg zou kunnen vormen. Freud gebruikte vaak de metafoor van een ijsberg om de drie belangrijkste aspecten van de menselijke persoonlijkheid te beschrijven.

3 วิธีที่จะทำให้จิตสำนึกและจิตใต้สำนึกของเราทำงานร่วมกันได้ดีที่สุด
3 manieren om ons bewustzijn en ons onderbewustzijn het beste samen te laten werken. (afb.)

Het topje van de ijsberg dat zich boven het water uitstrekt, vertegenwoordigt het bewustzijn. Zoals je kunt zien bij een ijsberg, is de bewuste geest slechts het “topje van de ijsberg”. De bewuste geest is het ijs boven het water. Dit vormt slechts een klein deel van de ijsberg aangezien het meeste ijs onder water is. Alles onder water is opgedeeld in nog twee delen. Het voorbewustzijn is alles onder de waterlijn, terwijl het onderbewustzijn ver beneden is.

Deze analogie is op het eerste gezicht misschien niet zo logisch, maar als je kijkt naar Freuds conclusies over wat elke geest doet, kan er enige waarheid worden gevonden.

  • De bewuste geest is waar al onze gedachten, gevoelens, hoop en herinneringen worden opgeslagen. Dit is het deel dat we gebruiken om te denken en te praten. Terugkomend op de ijsberg-analogie, kun je zeggen dat dit allemaal dingen zijn die weinig moeite kosten om te zien.
  • Het voorbewustzijn is alles dat niet in de voorhoede van onze geest staat, maar dat we met een beetje moeite naar de oppervlakte kunnen brengen.
  • Het laatste is het onderbewustzijn, dat gevoelens, driften en herinneringen opslaat die ons bewuste verstand te boven gaan. Dit zijn meestal dingen die we onderdrukken, zoals pijn, angsten of conflicten. Deze gebeurtenissen sturen ons algemene gedrag, onze motieven en beslissingen.

Dingen die de bewuste geest verborgen wil houden voor het bewustzijn, worden in de onbewuste geest onderdrukt. Hoewel we ons niet bewust zijn van deze gevoelens, gedachten, driften en emoties, geloofde Freud dat de onbewuste geest nog steeds een invloed op ons gedrag zou kunnen hebben.

Dingen die in ons onderbewustzijn aanwezig zijn, zijn alleen in verkapte vorm beschikbaar voor de bewuste geest. De inhoud van het onbewuste kan bijvoorbeeld in het bewustzijn terechtkomen in de vorm van dromen. Freud geloofde dat mensen door de inhoud van hun dromen te analyseren, de onbewuste invloeden op hun bewuste acties konden ontdekken.

De verschillen tussen bewustzijn versus onderbewustzijn

De bewuste geest omvat alle dingen waarvan je je momenteel bewust bent en waar je aan denkt. Het lijkt enigszins op het kortetermijngeheugen en is beperkt in termen van capaciteit. Je bewustzijn van jezelf en de wereld om je heen maakt deel uit van je bewustzijn.

Het onderbewuste brein omvat dingen waarvan we ons momenteel misschien niet bewust zijn, maar die we indien nodig in ons bewustzijn kunnen trekken.

Je denkt momenteel misschien niet na over hoe je een wiskundig probleem moet oplossen, maar je kunt toegang krijgen tot de informatie en deze bewust maken wanneer je hiermee wordt geconfronteerd. De onbewuste geest is een deel van de geest dat overeenkomt met het gewone geheugen. Deze herinneringen zijn niet bewust, maar we kunnen ze op elk moment tot bewustzijn terughalen.

Hoewel het bewuste belangrijk is, geloofde Freud dat ze veel minder vitaal waren dan het onderbewuste. Het onbewuste brein kan maar liefst 11,2 miljoen bits verwerken en het bewustzijn slechts 60 bits. Dit betekent dat ongeveer 5% wat we doen bewust is en 95% onbewust. Het onbewuste bepaalt voor 95% ons handelen en is de filter waardoor wij de werkelijkheid waarnemen.

Bewustzijn en onderbewustzijn zijn gescheiden, maar ze kunnen samenwerken

Zoals eerder beschreven, bevinden de bewuste geest en het onderbewustzijn zich op verschillende niveaus en slaan ze verschillende stukjes informatie op. Er zijn echter nog andere verschillen.

verschillen in overtuigingen

Dit verwijst naar het feit dat zowel de bewuste geest als het onderbewustzijn verschillende overtuigingen hebben.

Net als bij dieren bevinden veel van onze beslissingsfactoren zich onder de oppervlakte. Een dier “besluit” niet om te vliegen of te jagen, te slapen of te vechten op de manier waarop we veel van onze eigen keuzes maken over wat te doen – het volgt gewoon de instructies die afkomstig zijn van de onderbewuste delen van zijn hersenen.

Deze zelfde soort instructies komen naar ons toe vanuit dezelfde delen van onze hersenen, soms om goede evolutionaire redenen en soms ten nadele van ons. Onze onderbewuste angsten en verlangens sturen onze motivaties en acties door middel van emoties zoals liefde, angst en inspiratie.

Terwijl sommige onderbewuste delen van onze hersenen gevaarlijk dierlijk zijn, zijn andere slimmer en sneller dan onze bewuste geest. Onze grootste momenten van inspiratie komen vaak uit ons onderbewustzijn. We ervaren deze creatieve doorbraken wanneer we ontspannen zijn en niet proberen toegang te krijgen tot het deel van de hersenen waarin ze zich bevinden, wat over het algemeen de neocortex is. Als je zegt: “Ik dacht net aan iets”, merkte je dat je onderbewustzijn je bewuste geest iets vertelde. Met training is het mogelijk om deze communicatiestroom te openen.

Dat betekent dat als je van gedachten verandert, je niet automatisch het onderbewuste programma verandert. Het bewustzijn leert anders dan het onderbewustzijn.
Je bewuste geest, direct achter je voorhoofd, ergens in de pre-frontale cortex, vertegenwoordigt jou als een uniek individu. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat het vooral jouw gedachten zijn.

Dus hoewel onze geest verschillende perspectieven heeft, is er het potentieel voor hen om samen te werken.

Denk bijvoorbeeld aan het uitstellen van een taak om een ‘gloeilamp’-idee te krijgen. Dat idee kwam nergens specifiek vandaan, maar eerder uit je onderbewustzijn.

Actief versus passief
Het laatste verschil is hoe betrokken elk deel van onze geest is, en de beste manier om het uit te leggen is door middel van een voorbeeld waar we ons allemaal mee kunnen identificeren.

Heb je soms het gevoel dat je niet in slaap kunt vallen omdat je gedachten afdwalen?

Een deel van de reden hiervoor is te wijten aan het onderbewustzijn. Als je in slaap valt, rust je bewuste geest, maar jouw onderbewustzijn is dat echter niet.

In feite valt het onderbewustzijn nooit in slaap. Het werkt de hele dag, elke dag om jouw lichaam te beheersen, om te ademen en de orgaanfunctie en celgroei te behouden.

Ons onderbewustzijn is de reden waarom we dromen en waarom we alleen levendige details van die droom kunnen onthouden.

Op deze manier is het onderbewustzijn passief. Het blijft werken, maar vaak zonder dat we het weten. We kunnen die verbinding natuurlijk verdiepen.

Hoe het bewustzijn en het onderbewustzijn te verbeteren

Nu je een beter begrip hebt van wat elke geest doet, is de volgende stap dat we de verbinding tussen het bewustzijn en onderbewustzijn verbeteren. Er zijn een aantal manieren waarop je deze verbinding kunt verbeteren, en de meeste komen voort uit gewoonten die jouw bewuste geest kan creëren om het onderbewustzijn na verloop van tijd te versterken.

Denk aan onze interne omgeving

Hoewel we voor onze eigen mondiale omgeving moeten zorgen, is onze interne omgeving ook belangrijk. De kans is groot dat de meeste mensen geen rekening hebben gehouden met de omgeving van hun onderbewustzijn.

Dit is belangrijk omdat, nogmaals, ons onderbewustzijn altijd actief is en alles absorbeert. Overtuigingen komen niet uit het niets. Onze overtuigingen worden gegroeid op basis van de informatie die we zien, de conclusies die we trekken en de manier waarop we het vergelijken met de rest van onze realiteit. We doen dit constant.

De vangst hiervan is dat onze dagelijkse omgeving een golf van emoties heeft. De meest prominente is negativiteit en strijd.

Het is deprimerend als we het consumeren, maar het heeft na verloop van tijd invloed op ons gedrag. Om deze reden is het belangrijk om de informatievoorziening verstandig te gebruiken.

Luister niet naar het nieuws, tenzij dat nodig is. Breng geen tijd door met mensen die je naar beneden halen of giftig zijn. Focus meer op positieve informatie via verschillende media.

Visualiseer

Onthoud dat ons onderbewustzijn de geest achter ons is die droomt. Als het dat kan, dan is het logisch dat het onderbewustzijn van plaatjes houdt.

De beste manier om afbeeldingen van ons bewuste naar het onderbewustzijn te sturen, is door middel van visualisatie.

Het idee is om een kleine hoeveelheid tijd – ongeveer 15 minuten per dag – te besteden aan het uitbeelden van positieve scènes van jou en je levenservaringen.

Je kunt alles visualiseren wat je maar wilt, zoals vakanties, het vervullen van relaties, sporten en meer.

Het idee is om dit consequent te doen, en na verloop van tijd zullen deze beelden eventuele negatieve gedachten over die aspecten gaan vervangen. Alle angsten, twijfels of zorgen zullen langzaam wegwassen.

Visualiseer voor een groter effect ook sterke positieve emoties. Als je bijvoorbeeld opziet tegen een training in een sportschool, visualiseer dan de training. Visualiseer hoe je jezelf aan het einde van de training voelt en hoe het voelt als je jouw gezondheidsdoel bereikt.

Affirmaties

De derde methode om verbeteringen aan te brengen, zijn affirmaties. Deze techniek lijkt op visualisatie, maar hier concentreer je je op woorden en gedachten. Zoals hierboven al is besproken, worden alle informatie en gedachten opgenomen in ons onderbewustzijn.

Als we regelmatig positieve woorden inboezemen, zal onze melodie in de loop van de tijd veranderen.

Met affirmaties zijn er enkele regels die moeten worden doorlopen om deze effectief te laten werken:

Gebruik de tegenwoordige tijd
Wilt je meer zelfvertrouwen hebben? Zeg tegen jezelf: “Ik heb er vertrouwen in.” Zelfs als je er geen vertrouwen in hebt, kun je je onderbewustzijn voor de gek houden omdat het de toekomst niet kan voorspellen. Het kent alleen dit moment. Blijf ook alleen bij positieve uitspraken.

Associeer jouw woorden met gevoelens
Ook al is de gemaakte uitspraak op dit moment misschien onjuist, een grote motivator is ons eraan herinneren hoe we ons zullen voelen met deze nieuwe realiteit. Als je een betere gezondheid wilt, begin dan emoties op te wekken waardoor je je gezond voelt.

Herhaal het proces
Je zou dit niet alleen dagelijks moeten doen, maar het helpt ook om ze in de loop van de dag te herhalen. Neem de positieve affirmaties op in je dagelijkse การทำสมาธิ routine.

Conclusie

De verbinding tussen de twee geesten is krachtig, en het aanbrengen van kleine veranderingen in levensstijl kan jouw houding en leven in de loop van de tijd beïnvloeden. Zoveel is duidelijk als je kijkt naar hoe onze bewuste geest versus onderbewustzijn functioneert.

Onthoud dat onze bewuste geest de actieve is en dingen voor elkaar zal krijgen. Het is onze frontlinie. Al die tijd kijkt ons onderbewustzijn constant rond, absorbeert alles wat het kan, en formuleert het onze realiteit. Voed deze twee goed, en je kunt jouw leven positief veranderen.

Bronnen o.a. The Guardian (ลิงค์), Het slimme onderbewuste (ลิงค์)

ทิ้งคำไว้ไว้

กรุณาป้อนความคิดเห็นของคุณ
ใส่ชื่อของคุณที่นี่

เป็นที่นิยม

ความเห็นล่าสุด

5 นิสัยง่ายๆ เพื่อความเป็นอยู่ที่ดีในแต่ละวัน - เกี่ยวกับชีวิตที่มีความสุข บน 8 นิสัยที่ช่วยให้คุณสร้างและพัฒนาความแข็งแกร่งทางจิตใจ
thไทย