บ้าน จิตใจและการทำสมาธิ 8 นิสัยที่ช่วยให้คุณสร้างและพัฒนาความแข็งแกร่งทางจิตใจ

8 นิสัยที่ช่วยให้คุณสร้างและพัฒนาความแข็งแกร่งทางจิตใจ

2
11640
8 นิสัยที่ช่วยให้คุณสร้างและพัฒนาความแข็งแกร่งทางจิตใจ
https://unsplash.com/photos/8R-mXppeakM

Lichamelijke fitheid krijgt altijd veel aandacht, en daar is natuurlijk een goede reden voor: een goede lichamelijke gezondheid kan aandoeningen zoals hartaandoeningen of diabetes voorkomen en je helpen een lang, onafhankelijk leven te behouden. Maar vaak wordt mentale fitheid op de achtergrond geplaatst – terwijl een gezonde en sterke mentale kracht hebben om je in staat stelt de uitdagingen en kansen aan te gaan die het leven je te bieden heeft. We bespreken het belang van je mentale geest.

Het belang van het bevorderen van je mentale kracht

Een veel voorkomende gedachte is dat de afwezigheid van een psychische stoornis betekent dat iemand mentaal fit en emotioneel goed is, maar volgens experts is dat een gevaarlijke misvatting.

“Een persoon kan zeker periodes van stress, ongemak, verdriet of angst ervaren zonder noodzakelijkerwijs te voldoen aan de criteria voor een psychische stoornis. Geestelijk welzijn is een proces, en net als lichamelijke gezondheid is het een continu proces om mentaal en emotioneel welzijn te behouden.” – Rachel O’Neill

Het is niet verwonderlijk dat moeilijke of stressvolle tijden de ultieme test kunnen zijn voor mentale fitheid. Als we worden gekweld door een ingrijpende gebeurtenis in het leven, vereist snel herstel aanzienlijke mentale kracht en psychologische veerkracht.

De voordelen van mentaal fit zijn betekent dat we onze mentale vermogens ten volle kunnen gebruiken, waardoor we creatiever kunnen zijn, de kansen kunnen benutten terwijl ze zich voordoen en stressvolle situaties rustiger en met minder angst kunnen benaderen.

Dus, wat kun jij doen om jouw mentale fitheid te verbeteren?

Concentreer je op één ding tegelijk

Multitasking wordt soms gezien als een ereteken van veel kunnen, maar teveel multitasken is helemaal niet gezond. Inmiddels is ook bewezen dat de mens niet kan multitasken zoals een computer met meerdere processoren dat doet, voor de productiviteit kunnen we ons beter op 1 taak tegelijkertijd richten.

Oefen om aanwezig te zijn. Neem tijdens een wandeling je omgeving in je op – het weer, de vogels. Als je tijd doorbrengt met vrienden, luister dan echt naar wat er wordt gezegd. Zet je telefoon uit en probeer de lopende to-do-lijsten in je hoofd eens te vergeten.

Maak tijd vrij om je lichaam te bewegen

Lichamelijke en mentale gezondheid gaan hand in hand en zou je niet als afzonderlijk moeten beschouwen, aangezien een slechte mentale gezondheid kan leiden tot een slechte fysieke gezondheid en vice versa.

Net als medicijnen bij de behandeling van psychische aandoeningen, kan lichaamsbeweging de niveaus van serotonine, dopamine en noradrenaline in de hersenen verhogen. Het verbetert en normaliseert de niveaus van neurotransmitters, waardoor we ons uiteindelijk mentaal gezond voelen.

Andere belangrijke voordelen zijn: verbeterde stemming en energie, verminderde stress, diepere ontspanning, verbeterde mentale helderheid, leren, inzicht, geheugen en cognitief functioneren, verbeterde intuïtie, creativiteit, assertiviteit en enthousiasme voor het leven, en verbeterde sociale gezondheid en relaties, meer zelfvertrouwen en verhoogde spirituele verbinding.

Geestelijk welzijn is een proces, en net als lichamelijke gezondheid is het een continu proces om mentaal en emotioneel welzijn te behouden. Zorg ervoor dat je กีฬา in je routine opneemt voor het versterken van je mentale kracht.

Geef je zelf een dagelijks moment voor meditatie en mindfulness

Slechts een week lang waarbij je een korte dagelijkse beoefening van mindfulness-meditatie hebt zorgt al voor aanzienlijke verbeteringen in aandacht, energie en stress.

Onderzoek toont aan dat deze voordelen meer zijn dan alleen subjectief: deelnemers aan een งานวิจัย ervoeren een daadwerkelijke afname van door stress gecontroleerd cortisol en verbetering van hun immuunsysteem. Ze vertoonden ook verbeterde visuospatiale verwerking, werkgeheugen en uitvoerend functioneren – belangrijke sets van mentale vaardigheden die je helpen dingen sneller gedaan te krijgen.

Versterk je mentale kracht en gun jezelf iedere dag een paar minuten van meditatie en mindfulness (afb.)
Versterk je mentale kracht en gun jezelf iedere dag een paar minuten van meditatie en mindfulness (รูปภาพ.)

Maak bijvoorbeeld elke dag 10 minuten vrij (wij houden van vroeg in de ochtend) om te mediteren, contact op te nemen met je lichaam en te beoordelen hoe je je voelt. Er zijn een aantal geweldige apps die je kunnen helpen gestructureerd een mindfulness-oefening in je routine op te nemen, of je kunt gewoon een ritme of werkwijze ontwikkelen die voor jou werkt.

Bepaal je kernovertuigingen

We hebben allemaal kernopvattingen over onszelf, ons leven en de wereld in het algemeen ontwikkeld. Kernopvattingen ontwikkelen zich in de loop van de tijd en zijn grotendeels afhankelijk van onze ervaringen uit het verleden. Of je je nu bewust bent van je kernovertuigingen of niet, ze beïnvloeden jouw gedachten, je gedrag en emoties.

Soms zijn kernopvattingen onnauwkeurig en onproductief. Als je bijvoorbeeld gelooft dat je nooit zal slagen in het leven, ben je wellicht minder geneigd om op nieuwe banen te solliciteren of voor nieuwe uitdagingen te gaan – en onbedoeld presenteert je je dan ook niet optimaal bij gesprekken. Daarom kunnen je kernovertuigingen een soort van self-fulfilling prophecy worden waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Identificeer en evalueer je kernovertuigingen. Zoek naar overtuigingen die zwart en wit zijn, en zoek dan uitzonderingen op de regel. Er zijn maar weinig dingen in het leven die “altijd” of “nooit” waar zijn. Het wijzigen van kernovertuigingen vereist doelgerichte intentie en hard werken, maar het kan de hele loop van je leven veranderen en je mentale kracht verder versterken.

Maak tijd vrij voor “zelfzorg”

Gun jezelf een middag of avond om deel te nemen aan iets dat je echt leuk vindt om te doen. Het kan sporten, lezen, binge-kijken van je favoriete Netflix serie – eigenlijk van alles zijn: maak voor dat moment een afspraak met jezelf om écht iets leuks te doen dat voor betekenis voor jou is.

Neem verantwoordelijkheid voor je leven

Als het voelt alsof de wereld op je instort, is het gemakkelijk om de wereld de schuld te geven van je problemen. Het aannemen van deze manier van denken zorgt er echter alleen voor om je machteloos te maken.

Als je constant zegt: “Er gebeuren altijd slechte dingen met mij”, zal het leven constant aanvoelen als een worsteling. Het universum luistert, dus wees voorzichtig met de woorden die je spreekt.

Je kunt niet wachten tot er iemand langskomt en je leven beter maakt. Dit is belangrijk als je jezelf echt wilt helpen. Je hebt de macht om verantwoordelijkheid voor je leven te nemen.

Geen enkele droom of doel zal je redden. Hoe eerder je die waarheid accepteert en gaat leven, hoe eerder je in jouw macht stapt en je mentale kracht versterkt.

Stel grenzen en blijf erbij

Leven in een door succes gedreven samenleving heeft zo zijn voordelen. Maar het heeft ook nadelen, zoals burn-out, wat een echte zorg is als je alles probeert te hebben: een bevredigende carrière, een social media-waardige tijd met vrienden en een gelukkig gezinsleven. Onthoud dat het oké is om gewoon soms nee te zeggen.

Remember that it’s okay to say “no” sometimes.

Stel, voor zover mogelijk, grenzen binnen jouw professionele en persoonlijke leven, zodat je jezelf nooit overbelast.

Wees niet bang om hulp te zoeken

Hulp zoeken is vaak de eerste stap om gezond te worden en te blijven, maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je moet beginnen of waar je terecht kunt. Het is normaal dat je jezelf onzeker voelt en je afvraagt of je moet proberen de dingen zelf op te lossen.

Maar eenvoudig gezegd, is er nooit een verkeerd moment om hulp te zoeken. Door met iemand over je gedachten en gevoelens te praten, krijg je meestal nieuw inzicht dat waarschijnlijk heel nuttig voor je leven zal zijn. Als je merkt dat je periodes van stress ervaart, of als je je boos, prikkelbaar, verdrietig of gemakkelijk gefrustreerd voelt, kan het een goede reden zijn om eens hulp te zoeken om met deze gevoelens om te gaan.

Mentale fitheid hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Als je er elke dag een paar minuten aan besteedt, zal je je beter voelen en helderder denken.

Onthoud dat ontspanning net zo belangrijk is bij een mentale training en het versterken van je mentale kracht als de meer energieke activiteiten, zoals geheugenoefeningen of lichaamsbeweging.

แหล่งที่มารวมถึง Forbes (ลิงค์) แฮ็คชีวิต (ลิงค์), TheShine (ลิงค์), VeryWellMind (ลิงค์)

2 COMMENTS

  1. 5 นิสัยง่ายๆ เพื่อความเป็นอยู่ที่ดีในแต่ละวัน - เกี่ยวกับชีวิตที่มีความสุข

    […] Code to Freedom.com: 8 gewoontes om uw mentale kracht op te bouwen […]

ทิ้งคำตอบไว้

กรุณาป้อนความคิดเห็นของคุณ
ใส่ชื่อของคุณที่นี่

thไทย