心靈與冥想每天冥想很好!定期冥想的 10 大好處

每天冥想很好!定期冥想的 10 大好處

閱讀時間:  5  分鐘

Mediteren is het proces waarbij je je geest traint om je te concentreren en je gedachten opnieuw te richten.

De populariteit van mediteren neemt sterk toe, omdat steeds meer mensen de vele gezondheidsvoordelen ontdekken.

Je kunt het gebruiken om het bewustzijn van jezelf en je omgeving te vergroten. Veel mensen zien het als een manier om stress te verminderen en meer concentratie te ontwikkelen.

Mensen gebruiken de meditatie training ook om andere gunstige gewoonten en gevoelens te ontwikkelen, zoals een positieve stemming, zelfdiscipline, gezonde slaappatronen en zelfs verhoogde pijnbestendigheid.

Dit artikel bespreekt 10 gezondheidsvoordelen van regelmatig mediteren.

DAGELIJKS MEDITEREN IS GOED! DE 10 BEWEZEN VOORDELEN VAN REGELMATIG MEDITEREN (afb.)
DAGELIJKS MEDITEREN IS GOED! DE 10 BEWEZEN VOORDELEN VAN REGELMATIG MEDITEREN (afb.)

Mediteren verminderd stress

Het verminderen van stress is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen starten met mediteren.

Normaal gesproken veroorzaken mentale en fysieke stress verhoogde niveaus van het stresshormoon cortisol. Dit veroorzaakt veel van de schadelijke effecten van stress, zoals het vrijkomen van ontstekingschemicaliën die cytokines worden genoemd.

Deze effecten kunnen de slaap verstoren, depressie en angst bevorderen, de bloeddruk verhogen en bijdragen aan vermoeidheid en troebel denken.

In een 8 weken durend onderzoek verminderde een meditatiestijl genaamd ‘mindfulness-meditatie’ de ontstekingsreactie veroorzaakt door stress .

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat meditatie ook de symptomen van stressgerelateerde aandoeningen kan verbeteren, waaronder prikkelbare darmsyndroom, posttraumatische stressstoornis en fibromyalgie.

Beheersing van angst

Meditatie kan stressniveaus verminderen, wat zich vertaalt in minder angst.

Een meta-analyse met bijna 1.300 volwassenen ontdekte dat meditatie angst kan verminderen. Dit effect was met name het sterkst bij degenen met de hoogste niveaus van angst.

Uit een onderzoek bleek ook dat 8 weken mindfulness-meditatie de angstsymptomen bij mensen met gegeneraliseerde angststoornis hielp verminderen, samen met toenemende positieve zelfverklaringen en het verbeteren van stressreactiviteit.

Een andere 學習 bij 47 mensen met chronische pijn wees uit dat het voltooien van een meditatieprogramma van 8 weken leidde tot merkbare verbeteringen in depressie, angst en pijn gedurende 1 jaar.

Meditatie kan ook helpen bij het beheersen van werkgerelateerde angst. Uit een onderzoek bleek dat werknemers die 8 weken lang een mindfulness-meditatie-app gebruikten, zoals bijvoorbeeld Headspace verbeterde gevoelens van welzijn en minder stress en werkdruk ervoeren in vergelijking met degenen in een controlegroep.

Bevordert emotionele gezondheid

Sommige vormen van meditatie kunnen leiden tot een verbeterd zelfbeeld en een positievere kijk op het leven.

Een uitkomst van een review van behandelingen die aan meer dan 3.500 volwassenen werden gegeven, toonde bijvoorbeeld aan dat mindfulness-meditatie de symptomen van depressie verbeterde.

Evenzo toonde een overzicht van 18 onderzoeken aan dat mensen die meditatietherapieën kregen, verminderde symptomen van depressie ervoeren in vergelijking met die in een controlegroep.

Een andere 學習 wees uit dat mensen die een meditatieoefening voltooiden, minder negatieve gedachten ervoeren als reactie op het bekijken van negatieve beelden, vergeleken met degenen in een controlegroep.

Bovendien kunnen ontstekingschemicaliën, cytokines genaamd, die vrijkomen als reactie op stress, de stemming beïnvloeden, wat kan leiden tot depressie. Een overzicht van verschillende onderzoeken suggereert dat meditatie ook depressie kan verminderen door de hoeveelheid van deze ontstekingschemicaliën te verlagen.

Verbetert het zelfbewustzijn

Sommige vormen van meditatie kunnen je helpen een positief beeld van jezelf te ontwikkelen, waardoor je kunt groeien tot je beste zelf.

Zelfonderzoekmeditatie is er bijvoorbeeld expliciet op gericht jou te helpen een beter begrip van jezelf te ontwikkelen en hoe dit zich verhoudt tot de mensen om je heen.

Andere vormen leren je gedachten te herkennen die schadelijk of zelfvernietigend kunnen zijn. Het idee is dat naarmate je meer bewust wordt van jouw denkgewoonten, je ze naar meer constructieve patronen kunt sturen.

Een review van 27 onderzoeken toonde aan dat het beoefenen van tai chi geassocieerd kan worden met verbeterde zelfeffectiviteit, een term die wordt gebruikt om het geloof van een persoon in zijn eigen vermogen of vermogen om uitdagingen te overwinnen te beschrijven.

Bovendien kan ervaring met meditatie meer creatieve probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen. .

Mediteren verlengt de aandachtsspanne

Meditatie met gefocuste aandacht is als gewichtheffen voor jouw aandachtsspanne. Het helpt de kracht en het uithoudingsvermogen van jouw aandacht te vergroten.

Een onderzoek toonde bijvoorbeeld aan dat mensen die naar een meditatietape luisterden, verbeterde aandacht en nauwkeurigheid ervaarden tijdens het voltooien van een taak, vergeleken met degenen in een controlegroep.

Zelfs elke dag een korte periode mediteren kan van toegevoegde waarde zijn. Een studie wees uit dat het dagelijks mediteren van slechts 13 minuten de aandacht en het geheugen na 8 weken verbeterde.

Mediteren kan leeftijdsgebonden geheugenverlies verminderen

Verbeteringen in de aandacht en helderheid van denken kunnen jouw geest jong houden.

Kirtan Kriya is een meditatiemethode die een mantra of gezang combineert met herhaalde bewegingen van de vingers om je gedachten te concentreren. Studies bij mensen met aan leeftijd gerelateerd geheugenverlies hebben aangetoond dat het de prestaties op neuropsychologische tests verbetert.

Naast het bestrijden van normaal leeftijdsgerelateerd geheugenverlies, kan meditatie het geheugen van patiënten met dementie op zijn minst gedeeltelijk verbeteren. Het kan ook helpen bij het beheersen van stress en het verbeteren van het omgaan met degenen die zorgen voor familieleden met dementie.

Mediteren kan vriendelijkheid opwekken

Sommige soorten meditatie kunnen vooral positieve gevoelens en acties ten opzichte van jezelf en anderen versterken.

Metta, een soort meditatie die ook wel liefdevolle vriendelijkheidsmeditatie wordt genoemd, begint met het ontwikkelen van vriendelijke gedachten en gevoelens voor jezelf.

Door oefening van deze meditatie leren mensen deze vriendelijkheid en vergeving extern te beoefenen, eerst naar vrienden, dan naar kennissen en uiteindelijk naar vijanden.

Een meta-analyse van 22 onderzoeken naar deze vorm van meditatie toonde aan dat het in staat is het mededogen van mensen met zichzelf en anderen te vergroten.

Een studie bij 100 volwassenen die willekeurig waren toegewezen aan een programma dat meditatie voor liefdevolle vriendelijkheid omvatte, ontdekte dat deze voordelen dosisafhankelijk waren. Met andere woorden, hoe meer tijd mensen doorbrachten met wekelijkse metta-meditatie, hoe meer positieve gevoelens ze ervoerden.

Mediteren verbetert de slaap

Bijna de helft van de bevolking zal ooit met slapeloosheid kampen.

Bekwaam worden in mediteren kan helpen om de vluchtende of weggelopen gedachten die vaak tot slapeloosheid leiden, te beheersen of om te buigen.

Bovendien kan het helpen je lichaam te ontspannen, spanning los te laten en je in een vredige staat te brengen waarin je sneller in slaap valt.

Eén 學習 vergeleek verschillende op mindfulness gebaseerde meditatieprogramma’s en ontdekte dat mensen die mediteerden langer sliepen en de ernst van slapeloosheid hadden verbeterd, vergeleken met degenen die geen meditatieprogramma volgde.

Mediteren helpt pijn onder controle te houden

Jouw perceptie van pijn is verbonden met jouw gemoedstoestand, en het kan worden verhoogd in stressvolle omstandigheden.

Sommige onderzoeken suggereren dat het opnemen van meditatie in je routine gunstig kan zijn voor het beheersen van pijn.

Een review van 38 onderzoeken concludeerde bijvoorbeeld dat mindfulness-meditatie pijn kan verminderen, de kwaliteit van leven kan verbeteren en de symptomen van depressie kan verminderen bij mensen met chronische pijn.

Een grote meta-analyse van studies waaraan bijna 3.500 deelnemers deelnamen, concludeerde dat meditatie geassocieerd was met verminderde pijn.

Mediteerders en niet-mediteerders ervoeren dezelfde oorzaken van pijn, maar mediteerders toonden een groter vermogen om met pijn om te gaan en ervoeren zelfs een verminderd gevoel van pijn.

Mediteren kan de bloeddruk verlagen

Meditatie kan ook de lichamelijke gezondheid verbeteren door de belasting van het hart te verminderen.

Na verloop van tijd zorgt hoge bloeddruk ervoor dat het hart harder werkt om bloed rond te pompen, wat kan leiden tot een slechte hartfunctie.

Hoge bloeddruk draagt ook bij aan een vernauwing van de slagaders, wat kan leiden tot een hartaanval en beroerte.

Een meta-analyse van 12 onderzoeken met bijna 1000 deelnemers wees uit dat meditatie hielp de bloeddruk te verlagen. Dit was effectiever bij oudere vrijwilligers en degenen die voorafgaand aan het onderzoek een hogere bloeddruk hadden.

Gedeeltelijk lijkt meditatie de bloeddruk onder controle te houden door de zenuwsignalen te ontspannen die de hartfunctie, de bloedvatspanning en de ‘vecht-of-vlucht’-reactie coördineren die de alertheid in stressvolle situaties verhoogt.

Conclusie

Meditatie is iets dat iedereen kan doen om zijn mentale en emotionele gezondheid te verbeteren. Je kunt het overal doen, zonder speciale apparatuur of lidmaatschappen.

Regelmatig mediteren helpt om jouw kwaliteit van leven te verbeteren, zelfs als je maar een paar minuten de tijd hebt om dit elke dag te doen.

Houdt onze website in de gaten voor meer informatie over meer mind & meditatie!

發表評論

請輸入您的評論。
在此處輸入您的姓名

受歡迎的

最近的評論

zh_TW繁體中文