Trang chủCách sốngOver 2 weken start de zomer: met deze tips geniet je extra...

Mùa hè sẽ bắt đầu sau 2 tuần: với những mẹo này, bạn có thể tận hưởng những ngày ngập tràn ánh nắng và khỏe mạnh!

Thời gian đọc:  5  phút

De lange, warme zomerdagen doen je weer denken aan leuke activiteiten en gewoonten die tijdens de koude of regenachtige maanden niet mogelijk waren. Het wordt ineens veel leuker om naar buiten te gaan om te sporten, zwemmen of te zonnebaden. Veel mensen zijn al even bezig om hun lichaam meer in vorm te krijgen voor de zomer, waarbij ze proberen het extra gewicht (en de corona kilo’s) kwijt te raken die ze afgelopen periode hebben opgedaan.

Zodra de dagen lang worden, de gezelligheid buiten merkbaar wordt en de terrassen lonken, is het heel verraderlijk om je goede gewoonten te laten vervallen. Maar sommige van deze gewoonten zijn essentieel om de gehele zomer gezond en energiek te blijven, waarbij ze juist helpen om optimaal van elke zonovergoten minuut te genieten.

Probeer een ochtendtraining

Als de hitte niets voor jou is en je zeker niet in staat stelt om te gaan sporten, probeer dan wat eerder op te staan om te sporten. Dit zal je helpen de hitte te verslaan, maar het zal je ook de hele dag ten goede komen. Door aan het begin van de dag te sporten, zal je je energieker voelen, jouw metabolisme verhogen en endorfines in je lichaam produceren, wat je humeur zal verlichten. Door je dag met deze positieve noot te beginnen, kun je dat geluk de hele dag door ervaren.

Begin met zwemmen

Als je niet van hardlopen houdt, of merkt dat de hitte te veel voor je is, last hebt van gewrichtsproblemen, dan is zwemmen een geweldige trainingsoptie. Het is gemakkelijker voor je gewrichten omdat ze niet constant de schok van je gewicht hoeven te absorberen, waarbij het ook geweldig goed is voor je spierspanning en hart.

Zwemmen verbrandt eigenlijk nogal wat calorieën, maar hoeveel hangt af van de intensiteit en duur van het zwemmen, en ook van het type slag dat je gebruikt. Als algemene regel geldt echter dat een uur rustig zwemmen meer dan 400 calorieën zal verbranden. Zoals elke oefening, zal zwemmen je metabolisme verhogen, je helpen je energieker te voelen en endorfine aan te maken.

Eet een gezond ontbijt

Niet aan de orde als je momenteel in je intermittend fasting periode zit, maar het ontbijt is voor velen een essentiële maaltijd aan het begin van de dag. Hoe druk je het ook hebt, het is goed om iets te eten om jezelf op weg te helpen. Het eten van een gezond ontbijt geeft je ’s ochtends een energieboost en vermindert je verlangen om te snacken. Als je ’s ochtends meestal haast hebt, probeer dan van tevoren een ontbijt klaar te maken. Je kunt de avond ervoor snel gezonde maaltijden bereiden, zoals overnight oats of yoghurt en fruit, om ze vervolgens mee naar buiten te nemen zodra je het huis verlaat.

Bescherm je huid

Die heldere stralen kunnen geweldig aanvoelen, maar ze kunnen je huid beschadigen als je niet voorzichtig bent. Terwijl zonlicht de noodzakelijke vitamine D levert in gematigde doses, veroorzaakt te veel blootstelling aan de zon dat je huid last krijgt van zonnebrand, leidt het eerder tot vroege rimpels en verhoogt het het risico op het ontwikkelen van huidkanker. Dus als je naar buiten gaat, is het altijd slim om een laag zonnebrandcrème aan te brengen en je huid voldoende te beschermen. Breng zonnebrandcrème aan op elke blootgestelde huid, inclusief je hoofdhuid, oren en nek. Behandel je lippen met balsem met SPF. Vergeet niet om gedurende de dag opnieuw aan te brengen.

Bescherm je huid tegen zonnebrand en drink voldoende water om gehydrateerd te blijven!
Bescherm je huid tegen zonnebrand en drink voldoende water om gehydrateerd te blijven! (bức ảnh.)

Blijf gehydrateerd

Ongeveer 75% van de mensen is eigenlijk constant uitgedroogd. Deze voortdurende uitdroging kan worden verergerd door de zomerse hitte en extra activiteit, waardoor je nog meer uitgedroogd raakt en misschien zelfs symptomen veroorzaakt zoals misselijkheid, duizeligheid of een zonnesteek. Om dit te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je veel vocht drinkt en snacks zoals fruit eet, die beladen zijn met vocht. De gemiddelde volwassene zou tenminste een anderhalve liter water per dag moeten drinken! Als je merkt dat je moeite hebt om jezelf voldoende water te laten drinken, verander het dan door er wat citroen, limoen of ander fruit in te gooien en er wat meer smaak aan te brengen.

Doe meer met de fiets

Een gemakkelijke manier om een file te vermijden? Cruise naar je werk op de fiets. Het is ook een zegen voor de gezondheid van je hart. Volgens onderzoek verminderden mensen die naar het werk fietsten hun risico op hart- en vaatziekten met bijna de helft.

Als je te ver weg woont om naar je werk te fietsen, probeer dan in plaats daarvan naar de plekken die je vaker bezoekt op de fiets te gaan.

Breng meer tijd buiten door

Dit is soms moeilijk te bereiken als je een drukke kantoorbaan hebt waarbij je het grootste deel van de dag binnen doorbrengt, maar zelfs naar buiten gaan om je lunch in het gras te eten, zal je echt goed doen. Natuurlijk zonlicht is een geweldige bron van vitamine D, die je helpt gezonde botten te behouden en je humeur verbetert.

Als je kunt, ga dan wandelen of picknicken, of doe een andere buitenactiviteit die je leuk vindt. Het is bewezen dat tijd doorbrengen in de natuur de bloeddruk verlaagt, de geestelijke gezondheid verbetert, de focus en prestaties bij creatieve taken verbetert, je immuunsysteem stimuleert en meer.

Het is zo gezond voor je dat er in Japan een woord voor is, wat zich vertaalt naar ‘bosbaden’. Je zult merken dat wat tijd doorbrengen in de natuur je zomer op veel manieren zal verbeteren en je zal helpen productiever te zijn als je aan het werk bent.

Neem ook de tijd om te ontspannen

Ontspannen is ongelooflijk belangrijk voor je mentale en fysieke gezondheid, dus het is belangrijk dat je dit af en toe doet. Neem een pauze om naar het strand of de bergen te gaan en gewoon te ontspannen en te genieten van de zon. Maar zelfs als je aan het ontspannen bent, kun je manieren vinden om te bewegen en actief te blijven zonder dat je het merkt.

Trek tijdens je strandvakantie een paar uur uit voor een bezoek aan een kunstbeurs op de promenade of dwaal door een museum. Je zult veel verder lopen als je dit doet dan je waarschijnlijk denkt, terwijl je aan de broodnodige lichaamsbeweging doet terwijl je je volledig amuseert.

Al dat plezier in de zon kan belastend zijn voor je lichaam. Zorg ervoor dat je af en toe een pauze neemt van de hitte om hittegerelateerde ziekten te voorkomen, waaronder hitte-uitputting en warmte-uitslag.

Tot slot over goede gewoontes voor de zomer

Hoewel een paar van deze gewoonten enige moeite kosten om in je dagelijkse routine op te nemen, zijn veel ervan leuk en gemakkelijk te implementeren. Het zijn allemaal geweldige gewoonten die ervoor zorgen dat je deze zomer gelukkig en gezond blijft, of je nu een lange of een korte vakantie hebt. Met een beetje discipline kunnen deze gewoonten ook worden aangepast om je het hele jaar door gelukkig en gezond te houden!

Geniet van het weer en blijf zelf ook stralen!

Bronnen o.a. BeforeYouBet (liên kết), DallasCosmeticDental (liên kết), EveryDayHealth (liên kết)

ĐỂ LẠI TRẢ LỜI

Vui lòng nhập bình luận của bạn.
Nhập tên của bạn vào đây

Phổ biến

Những ý kiến gần đây

5 Thói quen Đơn giản Để Có Cuộc Sống Hạnh Phúc Hàng Ngày - Về Cuộc Sống Hạnh Phúc trên 8 thói quen giúp bạn xây dựng và cải thiện sức mạnh tinh thần
viTiếng Việt