घरव्यक्तिगत विकासअत्यधिक सफल लोगों की 8 सोमवार की सुबह की आदतें

अत्यधिक सफल लोगों की 8 सोमवार की सुबह की आदतें

पढ़ने का समय:  5  मिनट

Met weer een mooi weekend achter de rug, hebben we soms de neiging om de werkweek op maandagochtend met wat meer moeite te beginnen.

Voor sommige van ’s werelds meest succesvolle mensen is de maandagochtend echter een kans om fris te beginnen en de toon te zetten voor de rest van de week. Of ze nu yoga of meditatie beoefenen, hun hond uitlaten of hun leefruimte opruimen, ze hebben een routine waarmee ze zich vanaf het begin aan kunnen voorbereiden op een productieve week.

Hier is een lijst met 8 van de maandagochtend gewoonten die zeer succesvolle mensen ontwikkelen om zichzelf naar een hoger niveau te tillen.

Ze staan vroeg op – de wekker om 5 uur s’ochtends

Ze worden vroeg wakker om ervoor te zorgen dat ze voldoende tijd hebben om alle voor hen belangrijke taken te voltooien. Vroeg wakker worden zorgt er ook voor dat ze niet te laat zijn voor een van hun geplande afspraken en dat ze voldoende tijd hebben om aan zichzelf te werken voordat ze aan de slag gaan met hun werk. Er wordt ons elke dag maar zo veel tijd toegewezen; een groot deel van de dag slapen verkleint gewoon je kansen op succes.

Ze mediteren – begin met slechts 5 minuten

Meditatie op maandagochtend is een geweldig hulpmiddel om succes te bewerkstelligen. Het is belangrijk om de geest tot rust te brengen en de positieve energie binnen te laten zodra je wakker wordt. Je kunt prima beginnen met 5 minuten mediteren en zodra je je er goed bij voelt langzaam uitbreiden naar bijvoorbeeld een half uur per sessie.

Dergelijke praktijken kunnen ook onbeantwoorde vragen voor jezelf beantwoorden en de weg naar succes leiden.

“We zijn wat we regelmatig doen. Excellentie is dus geen handeling, maar een gewoonte.” ~Aristoteles.

Concentreren op stilte en je hartslag is een manier om een ​​meditatie te doen. Een andere manier is om een ​​geleide meditatie te doen. Er zijn tal van gratis begeleide meditatievideo’s op YouTube die je kunt proberen. Ze variëren van meditatie met positieve energie tot meditatie voor welvaart en meditatie voor gewichtsverlies.

Een van onze favorieten van zo’n geleide meditatie is “The 6 Phase Guided Meditation” van Vishen Lakhiani (Mindvalley):

“The 6 Phase Guided Meditation” – prima om de maandagochtend mee te beginnen!

Ze worden gemotiveerd – persoonlijke ontwikkeling is de sleutel

Zeer succesvolle mensen worden maandagochtend meteen gemotiveerd. Ze lezen boeken over persoonlijke ontwikkeling, kijken naar inspirerende video’s, luisteren naar motiverende sprekers. Zelfs 15 minuten aan inspirerende inhoud op maandagochtend kan je dag en je volledige week al succesvol maken.

Bekijk de gratis motiverende speech van Tony Robbins over zijn Hour of Power:

Tony Robbins routine, probeer het ook op de maandagochtend!

Ze worden actief – sporten en lichaamsbeweging

Zeer succesvolle mensen weten dat het noodzakelijk is om het lichaam actief te krijgen op maandagochtend en doordeweeks. Oefening helpt het lichaam wakker te worden en zuurstof te geven; door dit te doen, worden alle cellen actief en klaar voor de dag!

Ze doen brandstof in hun lichaam – voeding is energie

Het is voor velen absoluut noodzakelijk dat je lichaam ’s morgens vroeg van brandstof wordt voorzien met voedzaam voedsel. Gezonde voeding geeft energie en maakt lichaam en geest klaar voor de dag. Ben je fan van रुक - रुक कर उपवास? Probeer dit af en toe te doorbreken, zodat je lichaam geprikkeld word en niet gewend raakt aan je eetroutines.

Ze pakken eerst moeilijke taken aan

Tijdens en na het vooraf plannen van de week is het mogelijk om taken te identificeren die een grotere inspanning, focus en betrokkenheid vereisen in termen van middelen en mentale energie.

Succesvolle mensen doen deze taken het liefst op maandag vanwege meer energie en grotere concentratie na een rustgevend weekend.

Maandagen zorgen voor een frisse voorraad wilskracht, meer optimisme en bereidheid om uitdagende taken aan te pakken.

Bovendien zul je je realiseren dat de werkenergie afneemt naarmate de week vordert en dat je meestal tegen het einde van de week de voorkeur geeft aan gemakkelijke en eenvoudige taken.

Ze behandelen alleen de urgente e-mails

De meeste e-mail inboxen barsten op maandagochtend van de e-mails. Zeer succesvolle mensen hebben een manier om ’s ochtends alleen dringende e-mails te ontvangen. Het doornemen van een lange lijst met willekeurige e-mails kan ’s ochtends namelijk heel veel tijd onnodig verspillen.

Beantwoord je ook veel e-mails onderweg, bijvoorbeeld in de trein? Dan kun je denken aan e-mailapps voor je smartphone zoals Boxer waarmee je snel door je e-mailbox kunt gaan om alvast de dringende en minder belangrijke e-mails te onderscheiden.

Ze maken face-to-face contact met hun team

Veel zakelijke beslissingen vinden tegenwoordig plaats via e-mail, zoom meetings of andere soorten technologie. Zeer succesvolle mensen maken persoonlijk contact met hun teams. Zij maken verbinding met anderen.

Tot slot over de maandagochtend en gewoonten

Succes ontstaat niet zomaar door geluk, maar door hard te werken om een specifiek doel te bereiken. Maandagochtend routines bepalen de stemming voor de rest van de dag en de rest van jouw week!

Bronnen o.a. InBloom (संपर्क), प्रेरणाफीड (संपर्क), जीवन खराब होना (संपर्क), TheLifeHabit (संपर्क)

1 टिप्पणी

  1. You aгe so interesting! I ɗo not suppose I’ve
    read something like this before. So great to
    dіscover sߋmebody with a few uniԛue thoughts
    on this subject. Reɑlly.. thankѕ for startіng this up.
    Тhis web ѕіte is s᧐mething that’s needed on the internet, someօne with a bit of oгiginalіty!

कोई जवाब नहीं

कृपया अपनी टिप्पणी दर्ज करें।
अपना नाम यहाँ दर्ज करें

लोकप्रिय

हाल की टिप्पणियाँ

रोज़मर्रा की सेहत के लिए 5 आसान आदतें - सुखी जीवन के बारे में पर 8 आदतें जो आपको मानसिक शक्ति बनाने और सुधारने में मदद करती हैं
hi_INहिन्दी