個人成長生產率De Top 10 manieren om uitstelgedrag te overwinnen en dingen gedaan te...

De Top 10 manieren om uitstelgedrag te overwinnen en dingen gedaan te krijgen

閱讀時間:  5  分鐘

We weten allemaal wel hoe het gaat met uitstelgedrag. Er is nog dat ene artikel dat je moet schrijven, taak die je moet uitvoeren, project dat opgeleverd moet worden of boodschap die je nog moet doen. Er is nog wel wat tijd over voor de daadwerkelijke deadline. Daarnaast is er ook nog die reeks aan andere taken die je leuker vindt om te doen en waar je meer van geniet. Je besluit daarom eerst die taak te doen, zodat je de belangrijkste taak even vergeet en toch het idee hebt dat je vandaag daadwerkelijk wat gedaan hebt.

Van tijd tot tijd stellen zelfs de meest gewetensvolle en productieve professionals belangrijke taken uit. Voor sommigen is het overschrijden van een deadline een zeldzame en angstaanjagende situatie; andere mensen gedijen het best onder de druk van wachten tot het elfde uur. Wanneer je neiging tot uitstel echter jouw algehele kwaliteit van werk en leven begint te verlagen, is het tijd om een realiteitscheck uit te voeren en met deze slechte gewoonte te breken.

Door kleine stapjes te zetten in de richting van een beter tijdbeheer, kun je jouw neiging tot uitstelgedrag verminderen en kun je op het goede spoor komen om meer gedaan te krijgen. Dit is wat experts aanbevelen om te stappen met dit onnodig racen tegen de klok.

Neem baby stapjes

Als je niet enorm gemotiveerd bent, zet dan de de kleinst mogelijke stap richting jouw doel. Nadat je die stap hebt gezet, is de kans groter dat je doorgaat met het nemen van meer stappen om dat doel te bereiken. In plaats van jezelf te vertellen dat je een uur moet trainen, kun je zeggen dat je maar 10 minuten gaat. Zodra je een stap zet, wordt dat deel van je hersenen omzeild dat jou normaliter waarschuwt wanneer je iets probeert te veranderen.

Concentreer je op de beloning en de stappen

Om je neiging tot uitstellen te overwinnen, concentreer je op de beloning als je actie onderneemt. Dit veronderstelt dat het resultaat iets is dat jij wilt.

Bergbeklimmers zouden gemakkelijk gedemoraliseerd raken als ze zich constant zouden concentreren op de enorme hoogte van wat ze proberen te bereiken. In plaats daarvan concentreren ze zich op de top die ze willen bereiken, en ze concentreren zich ook op de kleine stappen die ze onderweg zetten. Niet over hoe steil het pad is.

We kunnen veel van bergbeklimmers leren over het stellen van doelen en het bereiken ervan. Een belangrijk punt is dat het focussen op de beloning of het resultaat dat je wilt je een extra duwtje in de rug geeft.

Maak een takenlijst

De beste manier om een natuurlijke neiging tot uitstelgedrag te overwinnen, is door een moeilijke deadline voor jezelf te creëren en deze vervolgens op de kalender te zetten. Als je een geplande deadline hebt waar je je aan verbindt, wordt het gemakkelijker om taken af te ronden. Behandel de deadline op dezelfde manier alsof een leidinggevende hem heeft gemaakt, en respecteer hem dan op dezelfde manier als deze baas zou wachten tot je de taak hebt voltooid.

Geef prioriteit aan je minst favoriete taak

Zet de taak die je meestal naar beneden druk aan de lijst, helemaal bovenaan je takenlijst. Op deze manier kunt je deze taak als eerste doen. Je zult er het gevoel door krijgen dat je er iets aan hebt gedaan. En de andere taken zullen gemakkelijk volgen.

Evan Carmichael’s 7 manieren om dingen gedaan te krijgen (YouTube)

Schakel je telefoon uit en stel een timer in

Het instellen van een timer (nadat je jouw telefoon in de vliegtuigmodus hebt gezet) kan een eenvoudige manier zijn om een intentie voor jezelf te bepalen. Je zal het gemakkelijker vinden om je op te concentreren. Als je de tijd die je aan de taak besteedt, opsplitst in hapklare stukjes, wordt een complexe taak opgesplitst in kleinere, beter beheersbare delen. Werk eventueel met de Pomodoro timer techniek om je focus en concentratie te verhogen.

Wees lief voor jezelf

Als je een deadline die je voor jezelf hebt gesteld niet hebt gehaald, sla jezelf dan niet teveel voor je hoofd. Het eerste dat je moet doen om je manier van werken te veranderen, is jezelf geen uitsteller meer te noemen. Vaak zijn we wat we denken te zijn. Denk aan de toekomst, niet aan het verleden. Geef jezelf tegelijkertijd toestemming om mens te zijn. En geef jezelf wat speling terwijl je je concentreert op het maken van die extra inspanning om de volgende klus op tijd af te krijgen.

Onderzoek de redenen waarom je last van uitstellen hebt

Word een detective of een wetenschapper over je patroon van uitstelgedrag door je gedachten, gevoelens, gedragingen en de situatie op te merken wanneer je zin hebt om uit te stellen. Schrijf deze op. Vaak ligt perfectionisme, dat we als angst kunnen ervaren, ten grondslag aan de neiging om actie uit te stellen. Als je je patroon eenmaal begrijpt, kun je jezelf op een positieve en zelf medelevende manier verantwoordelijk houden.

“Procrastination is the enemy of success.”

Stel een paar dagelijkse niet onderhandelbare taken in

Soms heb je gewoon geen zin om een taak te voltooien. Dit is waar het creëren van dagelijkse niet onderhandelbare taken in het spel komen. Een dagelijkse niet-onderhandelbare taak is iets dat je jezelf verplicht om elke dag te doen, wat er ook gebeurt. Denk aan je dagelijkse urenregistratie, 3-5 telefoongesprekken voor het aantrekken van nieuwe klanten, je daily “stand-up meeting” met het project team tot aan je verplichting aan jezelf om 20 minuten per dag te 運動的. Het is iets waar je niet echt meer aan hoeft te denken, omdat je er al voor verplicht bent aan jezelf.

Last van uitstelgedrag? Zorg ervoor dat je een aantal taken verplicht ben aan jezelf of iemand anders om te doen. (afb.)
Last van uitstelgedrag? Zorg ervoor dat je een aantal taken verplicht ben aan jezelf of iemand anders om te doen. (圖片.)

Vindt iemand die je ter verantwoording roept

Verantwoording afleggen aan een andere persoon helpt ons persoonlijk en professioneel. Velen van ons weten dat we iets moeten bereiken en stellen het uit en zullen niet iemand om hulp vragen. Vraag om hulp en laat die persoon weten dat je hetzelfde voor hem of haar zal doen. Verantwoording impliceert toewijding, dat je niet alleen jezelf in de steek laat, maar ook die partner. Zoek die partner die je zal helpen bij het overwinnen van uitstelgedrag.

Beloon jezelf

Geef jezelf een kleine beloning elke keer dat je een vakje op je takenlijst aanvinkt. Maak er een grotere beloning van voor de minder aangename taken. Het kan van alles zijn, van een kop warme chocolademelk tot een paar minuten op Instagram als je dat leuk vindt. Je houdt dingen interessant en blijft gemotiveerd.

Tot slot over het voorkomen van uitstelgedrag

Er zijn andere dingen die je kunt doen om uitstelgedrag te genezen. Denk na over de dingen die je ervan weerhouden jouw werk te doen. Is je bureau schoon? Heb je een meer ergonomische bureaustoel nodig? Maken jouw ochtendgewoonten je minder effectief tegen de tijd dat je aan het werk gaat? Heb je een verandering van je nachtelijke routine en meer nachtrust nodig?

Met de wil om je gewoontes te veranderen, is alles mogelijk. Zelfs seriële uitstellers kunnen leren zich minder druk te maken over perfectie en meer over het behalen van de deadline.

包括福布斯在內的消息來源(關聯), Ink (關聯), ScholarshipPositions (關聯), Week (關聯)

發表評論

請輸入您的評論。
在此處輸入您的姓名

受歡迎的

最近的評論

zh_TW繁體中文