ביתעֵסֶק5 manieren waarop een Mastermind Group goed is voor jou en je...

5 דרכים שבהן קבוצת Mastermind טובה לך ולחברה שלך

זמן קריאה:  5  דקות

Oorspronkelijk bedacht en beschreven in het bekende boek “Think and Grow Rich” door de beroemde auteur van zelfontplooiing, Napoleon Hill: Mastermind Groups. Hij beschrijft dit als “De coördinatie van kennis en inspanning van twee of meer mensen, die werken aan een bepaald doel, in de geest van harmonie”, welke al decennia gebruikt door leiders en managers in het bedrijfsleven.

Terwijl veel ondernemers en bedrijfsleiders zich bij Masterminds aansluiten om hun netwerk strategisch uit te breiden, zijn er anderen om te leren van de ervaring van gevestigde ondernemers, zowel met het oog op het voortstuwen van hun bedrijf als het stimuleren van de daaruit voortvloeiende groei.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van deelname aan een mastermind-groep voor individuen die nog geen mastermind-groep bijwonen en hoe kan de ervaring jou precies helpen vooruitgang te boeken in je business?

Verantwoording

Ongeacht hoe ijverig of besluitvaardig je van nature bent, elke bedrijfsleider heeft iemand nodig die hen verantwoordelijk houdt, vooral als het gaat om het implementeren van nieuwe, strategische beslissingen en de daaruit voortvloeiende verandering.

Een Mastermind Group helpt je niet alleen bij het nemen van de beslissingen voor verandering, maar deelnemers in de groep zijn er om je verantwoordelijk te houden en je aan te zetten om continu te groeien en vooruitgang te boeken zonder de mogelijkheid om terug te schrikken of stil te staan.

Herinnerend aan de woorden van Napoleon Hill:

“Als je merkt dat je zwak bent in volharding, omring jezelf dan met een Mastermind Group… Een vriendelijke alliantie met een of meer personen die iemand zullen aanmoedigen om door te gaan met zowel plan als doel.”

Strategisch netwerk

Alle succesvolle ondernemers en bedrijfsleiders hebben een strategisch netwerk van gelijkgestemde professionals, die hen en hun organisatie ondersteunen.

Een Mastermind Group biedt jou de mogelijkheid om een eigen strategisch netwerk op te zetten, dat verder gaat dan het domein van een netwerk dat is gebouwd en tot stand is gebracht door middel van netwerkgroepen. Hoewel het eerste niet mag worden ondergewaardeerd, kan een strategisch netwerk niet worden geëvenaard en zal het als collectief een onschatbaar inzicht hebben in je bedrijf, jouw uitdagingen en doelstellingen. Alleen met deze diepgaande kennis kan jouw netwerk je helpen jouw doelen te bereiken, je vooruit te helpen op momenten van uitdaging en wanhoop en samen met jou te vieren op momenten van groei en succes.

Het principe van de Mastermind Group - Napoleon Hill (afb.)
Het principe van de Mastermind Group – Napoleon Hill (תְמוּנָה.)

Objectieve besluitvorming

Hoewel verantwoordelijkheid voor uitdagingen, problemen en fouten in het bedrijfsleven fundamenteel is voor groei, is het vermogen om objectieve beslissingen te nemen dat ook.

Wanneer je voor een grote uitdaging staat, zoals een slopende cashflow, kan het moeilijk zijn om door de bomen het bos te zien, waar veel ondernemers waarschijnlijk een beslissing nemen op basis van emotie en bezorgdheid, waardoor de kans op een kostbare fout toeneemt.

Door dit soort uitdagingen aan een Mastermind-groep voor te leggen, ontstaat een objectieve discussie die het probleem in kwestie zal oplossen en zich zal concentreren op het oplossen ervan, terwijl ook de hoofdoorzaak wordt geïdentificeerd om te voorkomen dat het zich in de toekomst opnieuw voordoet.

Peer-to-peer leren

Zoals het gezegde luidt: als je de slimste persoon in de kamer bent, ben je in de verkeerde kamer. Als je wilt groeien, leren en je wilt ontwikkelen als zakelijk leider, dan moet je jezelf omringen met mensen die verder gevorderd zijn in het bedrijfsleven dan jijzelf.

Het biedt niet alleen de mogelijkheid om inzicht te krijgen in de vermijdbare fouten van ervaren ondernemers, maar het biedt ook de mogelijkheid om te leren van hun successen, de dingen die hebben gewerkt en van vitaal belang zijn gebleken voor groei en die daarom kunnen worden aangepast en geïmplementeerd in je eigen zaak.

Dit gerichte niveau van peer-to-peer leren en betrokkenheid via Mastermind Groups is niet haalbaar via 1-2-1 mentoring of gewoon netwerken. Masterminds worden beperkt in hun omvang van de groep om strategische discussies te kunnen voeren en ervoor te zorgen dat een meeting verlaat met inzicht en actie om positieve verandering bij zichzelf en hun organisatie te stimuleren.

Law of Success by Napoleon Hill – over het MasterMind principe (יוטיוב)

Verbeter je mentaliteit

De kracht van mindset mag niet worden onderschat. Een positieve groeimindset – een mentaliteit die echt gelooft in het voortdurende en toekomstige succes van het bedrijf – is niet iets dat vanzelfsprekend is, het is iets dat moet worden geleerd en ontwikkeld.

Door jezelf te omringen met een groep gefocuste individuen, kun je niet alleen je vaardigheden in het bedrijfsleven verbeteren, maar ook je mindset vormgeven.

Volgens onderzoek zijn we het gemiddelde van de 5 mensen met wie we de meeste tijd doorbrengen. Als die 5 mensen negatief zijn, met beperkte zelfopvattingen en ambities, zul je merken dat je op dezelfde manier denkt. Daarom, als de 5 mensen in om je heen of in je Mastermind Group gefocust, gedreven en vastberaden zijn, zal je soortgelijke eigenschappen aannemen en aanscherpen, waardoor je mentaliteit en jouw bedrijf zullen verbeteren en groei mogelijk wordt.

Tot slot over Mastermind Groups

Uiteindelijk bieden Mastermind Groups een schat aan voordelen en het is bewezen dat ze zowel persoonlijke als zakelijke groei ondersteunen voor de individuen die de tijd nemen om aanwezig te zijn. Net als alle andere manieren van ontwikkeling, werken Mastermind Groups echter het beste voor degenen die echt investeren in het algehele belang van de groep en degenen die gefocust en toegewijd zijn aan het verbeteren van hun vaardigheden en het stimuleren van bedrijfsgroei. Wanneer men zich verenigd en focust op vooruitgang, zijn de mogelijkheden voor groei en verandering echt onbeperkt.

Bronnen o.a. Medium (קישור), SterlingMagazine (קישור), WeekendStartupWarriors (קישור)

השאר תגובה

אנא הכנס את תגובתך.
הכנס את שמך כאן

פופולרי

תגובות אחרונות

וויליאם מקי עַל 7 השלבים לאורח חיים זן
5 הרגלים פשוטים לרווחה יומיומית - על חיים מאושרים עַל 8 הרגלים שעוזרים לך לבנות ולשפר חוזק נפשי
he_ILעִבְרִית