בית עֵסֶק להרוויח כסף באינטרנט 6 טיפים לפתיחת עסק חדש למסחר אלקטרוני

6 טיפים לפתיחת עסק חדש למסחר אלקטרוני

0
7955
2021-11-30 - 6 tips voor het starten van een nieuw e-commerce bedrijf - cover.jpg
https://unsplash.com/photos/Imc-IoZDMXc

Dus je bent er mentaal klaar voor om met een eigen bedrijf gebaseerd op online verkoop? Welkom in de wereld van de online verkoop met je eigen e-commerce bedrijf! Je hebt de juridische kant onderzocht en je bent klaar voor het spannende deel. Waar begin je? Nou, gelukkig voor jou hebben wij ook wat ervaring op dat vlak en zijn we ook ooit zelf voor het eerst begonnen.

Hier zijn acht zakelijke tips om je te laten starten met het beginnen van je eigen online e-commerce winkel:

Bepaal op welke branche, niche en producten je gaat richten

Het vinden van een niche waarin je jezelf kunt specialiseren en waar je een bepaalde passie of ervaring mee hebt, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij het opbouwen van jouw e-commerce bedrijf. Het gaat er vooral om dat het product ook je eigen interesse en aandacht heeft en je bereidt bent je er volledig op te storten. Als je namelijk met een product aan de slag gaat waar je totaal niks mee hebt, wordt het een heel moeilijk verhaal om er continue de energie, focus en drive voor op te brengen om van je e-commerce bedrijf een geweldig succes te maken.

Vind leveranciers voor de producten die je wilt verkopen

Bij voorkeur ga je aan de slag met een product welke nog niet uitvoerig op de marktplaatsen zoals Amazon of Bol wordt verkocht. Doordat je je richt op meer een niche markt, maak je het wat makkelijker om beter gevonden te worden op Google (denk aan zoekmachine optimalisatie, SEO) en heb je ook minder concurrentie. Let daarbij op dat je altijd voor meerdere leveranciers (of eigen productie) voor je producten zorgt, zodat je niet afhankelijk bent van slechts één leverancier.

Reserveer voldoende tijd om aan je nieuwe e-commerce bedrijf te werken

Wees bereid om vele uren te besteden aan het leren en bouwen van je nieuwe e-commerce website. Velen die beginnen, gaan ervan uit dat het creëren van een online bedrijf hen snel de vrijheid geeft om te reizen en minder te werken, maar helaas is het vaak anders.

Blijf op de hoogte van de huidige trends, hou af en toe de concurrentie in de gaten en kijk naar de positieve veranderingen in de markt welke goed voor jou kunnen werken.

Werk stap voor stap, aan continue verbetering. Kijk naar competitie, maar luister vooral ook naar je klanten om te bepalen wat beter kan of hoe je ervoor zorgen dat een product- of klantervaring naar het hoogste niveau wordt getild.

Vragen? Gebruik je favoriete zoekmachine Google en stel iedere vraag die je hebt. Je zult werkelijk waar versteld staan van hoeveel je online (en vaak gratis) kunt leren uit zoekopdrachten, informatieve resultaten, video’s en nog veel meer interessante content.

Kies een e-commerce platform met een goede naam, klantenservice & apps

Alleen wanneer je al genoeg vet op de botten hebt en een buffer hebt opgebouwd met het zaken doen, kun je gek doen en een volledig maatwerk webshop van de grond af op laten bouwen.

Als je net als de meeste andere eigenaren van kleinere bedrijven bent, probeer je er waarschijnlijk achter te komen hoe je s’avonds laat een webshop vanaf de grond af op kunt bouwen.

De oplossing die voor je zal werken, zal waarschijnlijk ergens daar in het midden liggen. Natuurlijk kun je jezelf een plezier doen en met de geweldige e-commerce oplossing Shopify zelf aan de slag gaan, maar wanneer je echt voor uitdagingen komt te staan doe je er goed aan uiteindelijk een expert bij te schakelen.

Belangrijk hierbij is wanneer je vragen hebt deze vooral ook aan de klantenservice te stellen van Shopify, de thema ontwikkelaar, een Facebook (binnenkort Metaverse) groep met experts, via een Google zoekopdracht of de inhuur van een goede ontwikkelaar. Vervolgens doe je steeds meer expertise en know-how op, waardoor je in het vervolg iedere gewenste aanpassing zelf kunt gaan uitvoeren.

Voor uitbreidingen van functionaliteit kun je natuurlijk aan de slag met de enorme beschikbaarheid in de Shopify apps marketplace. Lees vooral de reviews, experimenteer met meerdere apps voordat je deze volledig uitrolt in je shop en A/B testen voor wat betreft de resultaten kan natuurlijk ook nooit kwaad.

Vind de juiste influencers en (social) media kanalen

Voor veel niches en producten werkt het enorm goed: geef je product aan influencers, laat hen je product (genuanceerd) dragen, uitproberen, tonen aan hun volgers en het kan wel eens een uitzonderlijk goede marketing strategie voor je nieuwe e-commerce bedrijf en productaanbod zijn.

Zet alles op schrift en dek je juridisch voldoende in

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar soms glippen er dingen voorbij of maak je om wat voor reden dan ook een uitzondering. Of het nu met leveranciers, influencers of medewerkers is, je zou er echt voor moeten zorgen dat je verwachtingen en afspraken met hen van tevoren duidelijk en vastgelegd zijn.

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je ervoor zorgt dat je zaken goed geregeld zijn. Laat je daarom vooral informeren op juridisch gebied, welke zakelijke verplichtingen en rechten je hebt, hoe je financieel en op administratief vlak je zaken goed regelt.

Tot slot

Je zult merken dat in de e-commerce wereld je takenlijst nooit helemaal af is, maar dat is helemaal oké. Hoe meer je leert, hoe meer je groeit en hoe beter je wordt in het online zaken doen met je nieuwe e-commerce bedrijf!

מקורות כולל פורבס (EN), Inc (EN), SmallBusinessConnections (EN), TheTechBizz (EN)

אין תגובה

השאר תגובה

אנא הכנס את תגובתך.
הכנס את שמך כאן

he_ILעִבְרִית