AcasăProductiviteitFocus8 strategieën om jouw doelen te stellen en te bereiken

8 strategieën om jouw doelen te stellen en te bereiken

Leestijd:  5  minuten

Je zakelijke leven wordt vaak gedreven door de noodzaak om doelen te bereiken. Er komt meer bij het bereiken van jouw doelstellingen in je werk en leven kijken dan alleen maar verlangen. Je moet strategieën ontwikkelen waarmee je jouw doelen kunt voorstellen en deze kunt bereiken. Ontwikkel uitgebreide strategieën om je doelen te bereiken en leer deze strategieën vervolgens toe te passen op al jouw (professionele) situaties.

Schrijf je doelen op

Als je jouw doelen op papier ziet staan, begint het proces om er concrete doelstellingen van te maken. Wanneer je jouw professionele doelen opschrijft, moet je daarbij ook opschrijven waarom je elk doel wilt bereiken, wat je hoopt te bereiken, wat je zou kunnen verliezen als het niet lukt en een kort stappenplan voor het bereiken van elk doel. Hou vervolgens je stappenplan erbij, begin gewoon aan de eerst stap en start met het bereiken van ieder doel dat je stelt. Je zal merken dat wanneer je eenmaal in beweging komt, de reden om uitstellen vervaagd en je de doelen steeds verder naar je toe zal trekken!

Discipline creëren

Geen enkel doel kan worden bereikt zonder discipline. Zelfs als je je doelen opschrijft en op de juiste manier stelt, zonder discipline, wordt het bijna onmogelijk om door te gaan. Creëer een sfeer voor het bereiken van doelen door de juiste gewoonten in je leven in te voeren die discipline zullen bevorderen.

Om discipline te bereiken, heb je orde en organisatie in je leven nodig. Als dingen chaotisch zijn en je de grip op de dingen verliest, is het veel moeilijker om gefocust te blijven op het bereiken van je doelen. Maar orde en organisatie leiden tot discipline, wat op zijn beurt leidt tot het bereiken van doelen.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak kunnen onze verplichtingen onze geestelijke gezondheid overtreffen. Maar voor de persoon die zijn chaotische leven kan organiseren, ligt discipline om de hoek.

Verminder afleiding in je leven

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden in het leven. We hebben dingen die ons in meerdere richtingen trekken. We wijken af van de koers en bewegen in de ene raaklijn na de andere. Maar afleiding verkleint de kans dat we onze doelen bereiken. We moeten de afleiding in ons leven verminderen, zodat we gefocust blijven.

Kijk goed waar de afleidingen in je leven vandaan komen en werk eraan om de afleidingen te elimineren die al je tijd opslokken. Dit omvat overmatig socializen, gedachteloos surfen op het web, sociale media en andere tijdverspillers zoals vele (nutteloze) tv programma’s. Ontspanning is goed, maar ontspan bewust 😉

Door de afleiding weg te nemen, gebruiken we meer vrije tijd om onze doelen na te streven in plaats van ons te concentreren op de dingen die er niet zo veel toe doen. Je weet waarschijnlijk al waar een groot deel van je vrije tijd naartoe gaat en welke afleidingen jouw schema in de weg staan. Doe je best om die te elimineren.

Vind een mentor

Een mentor is iemand die taken heeft volbracht die vergelijkbaar zijn met, of precies lijken op, de taken die jij probeert te volbrengen. Een oudere ondernemer kan er bijvoorbeeld mee instemmen een jongere zelfstandige in een startup onder zijn hoede te nemen in een mentor-relatie om de jongere ondernemer te helpen zijn carrière voort te zetten. Een ander voorbeeld is een voormalig marketingmanager die een jonge salesmanager begeleidt over de verantwoordelijkheden van het management en de verkoop. Ze komen uit twee verschillende beroepen, maar de mentor weet wat er van een leidinggevende wordt verwacht en kan de student helpen zijn managementvaardigheden te ontwikkelen.

Hanteer mijlpalen

De reis naar het bereiken van een doel heeft een begin en een einde. Maar je kunt meer van de ervaring leren als je jouw doelen opsplitst in een reeks kleinere mijlpalen. Als het bijvoorbeeld je doel is om de verkoopomzet met 20 procent te verhogen, kun je deze opsplitsen in stappen van 5 procent en je voortgang goed volgen. Het gebruik van mijlpalen geeft je kleinere doelen om te bereiken die je motivatie behouden, en het stelt je ook in staat om even te pauzeren en je proces te onderzoeken om te zien of het moet worden verfijnd.

Hou je aan een deadline

Je doelen moeten concrete deadlines hebben die je gebruikt om je hele aanpak te ontwikkelen. Als het bijvoorbeeld je doel is om een tweede locatie van jouw winkel te openen, stel dan de deadline voor dat doel op bijvoorbeeld één jaar en ontwikkel het plan om aan die tijdlijn te gaan voldoen. Deadlines dwingen je om innovatieve manieren te vinden om je doelen te bereiken en vergroten je gevoel van voldoening wanneer je een doel bereikt binnen je vooraf bepaalde tijdschema.

Maak gebruik van de 80/20-regel

De 80/20-regel, ook wel het Pareto-principe genoemd, stelt dat 80% van het resultaat voortkomt uit 20% van de inspanningen. In sales betekent dit ook dat 80% van de sales afkomstig is van 20% van de klanten. Het is jouw taak om de 20% van je inspanningen te identificeren die 80% van je resultaten opleveren, en die inspanningen vervolgens te vergroten.

Om jouw 80/20 te identificeren, moet je jouw activiteiten met betrekking tot je doelen controleren. Welke inspanningen lever je en welke resultaten haal je uit die inspanningen? De enige manier om dit goed te bepalen, is natuurlijk door jouw resultaten dagelijks te meten.

Dit is geen eenvoudige procedure omdat we zulke gewoontedieren zijn, maar als je je 80/20 kunt vinden, kun je je resultaten echt naar een hoger niveau tillen.

Continu leren van ervaring

Alle toekomstige doelen die je stelt, zullen profiteren van wat je hebt geleerd bij het bereiken van eerdere en je huidige doelen. Wanneer je een doel wilt bereiken, maak dan aantekeningen over de processen die wel en niet werken. Als je nieuwe doelen voor jezelf stelt, gebruik dan wat je in het verleden hebt geleerd om effectievere strategieën te creëren.

Bronnen o.a. Happify (link), SmallBusiness (link), SouthUniversity (link), SuccessConscious (link), WanderlustWorker (link)

LĂSAȚI UN MESAJ

Voer je s.v.p. je reactie in.
Voer hier je naam in

Populair

Recente reacties

ro_RORomână