個人成長9 stappen naar continue zelfmotivatie, zelfs in moeilijke tijden

9 stappen naar continue zelfmotivatie, zelfs in moeilijke tijden

閱讀時間:  5  分鐘

Velen van ons bevinden zich regelmatig in een soort vicieuze cirkel waar we aan moeten werken om eruit te komen. Soms is het als een continue cyclus waarin we een tijdje gemotiveerd zijn, uitvallen en dan weer dingen opnieuw moeten opbouwen.

Er is niets krachtiger voor zelfmotivatie dan de juiste houding. Je kunt jouw omstandigheid niet kiezen of controleren, maar je kunt je houding ten opzichte van jouw omstandigheden kiezen.

Als je rekening houdt met de stappen die hieronder staan genoemd, komt zelfmotivatie vanzelf wanneer je het nodig hebt. Een van de mooiste stappen is de laatstgenoemde, waarbij het enorm motiverend kan zijn als je ook anderen weet te helpen die problemen hebben of hulp kunnen gebruiken.

Een goede manier om continu zelfmotivatie te hebben, is door deze 8 stappen te implementeren. Gebruik het in jouw voordeel om voortdurende motivatie op te bouwen waarmee jij jezelf altijd kunt motiveren:

Begin eenvoudig

Houd motivatoren in de buurt – dingen die je net die eerste vonk kunnen geven om aan de slag te gaan. Deze motivator zullen de triggers zijn die je eraan herinneren om aan de slag te gaan.

Goed gezelschap

Zorg ervoor dat je je omringt met positieve en gemotiveerde mensen. Dit kan zo simpel zijn als live chats met leeftijdsgenoten of een kort gesprek met een vriend die graag ideeën met je deelt.

Positieve en gemotiveerde mensen zijn heel anders dan de negatieve. Ze zullen je helpen groeien en kansen zien in moeilijke tijden.

Blijf leren

Lees en probeer alles in je op te nemen. Hoe meer je leert, hoe meer vertrouwen je krijgt in het starten van projecten en het aanpakken van klussen die anders misschien blijven liggen. 學習 zorgt ervoor dat je continue geprikkeld blijft!

Verlies je aan motivatie? Leer de 3 stappen om je drive weer te vergroten! (YouTube)

Zie het goede in het slechte

Wanneer je obstakels of uitdagende doelen tegenkomt, wil je over de gewoonte beschikken om te ontdekken wat werkt om ze vervolgen te overwinnen. Haast een stoïcijnse gedachte, maar dit zijn juist de momenten waarop je groeit.

Stop met overdenken

“Just do it” – Nike

Gewoon doen. Als je merkt dat de motivatie voor een bepaald project ontbreekt, probeer dan aan iets anders te beginnen. Iets kleins is al helemaal prima, dan zul je het momentum ontwikkelen om daarna met de belangrijkere dingen te beginnen. Voor je het weet heb je stappen vooruit gemaakt.

自知

Houd notities bij wanneer je motivatie slecht is en wanneer je je als een superster voelt. Er zal een patroon zijn waar je, als je je eenmaal bewust van bent, aan kunt werken en je verder kunt ontwikkelen. Een van de redenen waarom het goed is om een journal bij te houden!

Creëer en herhaal een nieuwe positieve gewoonte

Soms zorgen de kleinste verschuivingen voor de grootste resultaten. Wanneer je een nieuwe gewoonte begint, of dat nu naar de sportschool gaat, een artikel schrijft of je spreekvaardigheid verbetert, is consistentie en herhaling de sleutel.

Door echt steeds weer iets nieuws te doen, bedraden je hersenen nieuwe paden die je helpen om stapsgewijze verbeteringen te creëren.

Als je aan een nieuwe ochtendroutine wilt beginnen, is herhaling de sleutel. Als je wilt beginnen met 幽思, is de sleutel om erbij te blijven. Als je je opmaakt om een ​​5 km te rennen, is de sleutel om regelmatig te rennen en die kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.

Als je een groot project uitstelt, begin dan gewoon klein en doe iets om het vooruit te helpen, al is het maar vijf minuten. Werk de volgende dag weer aan dat project.

De sleutel is om te beslissen wat je wilt verbeteren en vervolgens elke dag aan datgene te werken. Elke dag 1% verbetering kan uiteindelijk zeer grote resultaten opleveren.

Houd je voortgang bij

Houd bij hoe de voortgang verloopt bij je projecten, taken of doelen. Als je bijhoudt dat je stappen maakt en iets ziet groeien, zal je steeds verder gemotiveerd worden en blijven om stappen te blijven maken.

Help anderen en boost je zelfmotivatie

Deel je ideeën en help vrienden gemotiveerd te raken. Als je ziet dat anderen het goed doen, word je gemotiveerd hetzelfde te doen. Schrijf over je succes en ontvang feedback van lezers.

Anderen helpen helpt jezelf echt, omdat je erdoor ook geleidelijk aan bepaalde vaardigheden ontwikkelt die motiverende gewoonten worden.

Help anderen en boost je zelfmotivatie (afb.)
Help anderen en boost je zelfmotivatie (圖片.)

Zodra je het stadium bereikt waarin je regelmatig anderen helpt gemotiveerd te blijven – of het nu is met een blog of praten met leeftijdsgenoten – zul je merken dat de cyclus zich voortzet waarin elk facet van gemotiveerd blijven wordt verfijnd en zich verder ontwikkeld.

Eén van de belangrijkste ook voor ons om dagelijks updates te blijven plaatsen!

Bronnen o.a. Ian McKenzie (關聯), 生活小竅門 (關聯), ThriveGlobal (關聯)

發表評論

請輸入您的評論。
在此處輸入您的姓名

受歡迎的

最近的評論

zh_TW繁體中文