ביתעֵסֶקיזמותNieuwe onderneming begonnen? 9 interessante tips waar je wel iets aan hebt.

Nieuwe onderneming begonnen? 9 interessante tips waar je wel iets aan hebt.

זמן קריאה:  5  דקות

De gedachte om een nieuwe onderneming te starten kan ontmoedigend zijn – het vereist doorzettingsvermogen, motivatie en vastberadenheid om van een idee een levend, ademend en duurzaam bedrijf te maken.

Als je op zoek bent naar zakelijk advies, zijn er veel verschillende plaatsen waar je terecht kunt. Er zijn talloze boeken en seminars die je succes met jouw nieuwe onderneming beloven, maar veel ervan zijn gebaseerd op de prestaties van hun makers. Geen twee ondernemers of bedrijven zijn echter precies hetzelfde, en daarom is hun advies mogelijk niet van toepassing bij je.

Toch zijn sommige adviezen universeel geldig, ongeacht de branche, het aandachtsgebied of de doelgroep. Met dit artikel denken we graag met je mee en hopen we je verder op weg te helpen met wat adviezen voor de mooie stap naar succes in het ondernemerschap.

Bouw zoals de Romeinen

Het Colosseum is 1949 jaar oud. En voor het grootste deel is het nog redelijk intact. Het materiaal waarmee het werd gebouwd, was sterker dan welk beton dan ook dat we vandaag gebruiken. De schoonheid is zo boeiend dat miljoenen naar Italië zijn gekomen om er in al zijn glorie naar te kijken. De Romeinen gebruikten de beste materialen, kochten zeldzaam marmer uit andere landen en ontwierpen dingen die waren gebouwd om lang mee te gaan.

Maar als het gaat om het opbouwen van een nieuwe onderneming, zijn er veel ondernemers die voor de korte termijn bouwen. Ze zien een bedrijf als een manier om snel geld te verdienen. In plaats daarvan zouden ze iets moeten bouwen dat nog jaren meegaat.

Een van de oudste bedrijven ter wereld is gevestigd in Japan. Kongo Gumi, een bouwbedrijf dat gespecialiseerd is in boeddhistische tempels, werd voor het eerst gelanceerd in 578 na Christus en is daarmee maar liefst 1441 jaar oud!

Concentreer je op het opbouwen van een bedrijf met een erfenis achter te laten door er zo vaak aan te werken dat je in jouw branche of niche beter wordt dan wie dan ook. Net als de Romeinen concentreer je je op het neerzetten van producten of diensten van hoge kwaliteit en net als de Japanners moet je een goed gedefinieerde niche voor je nieuwe onderneming hebben.

Kies de juiste niche

Bij de selectie van de niche realiseren mensen zich vaak dat ze een fout hebben gemaakt. Als je te breed gaat met een algemeen bedrijf, kan het zijn dat je moeite hebt om te weten wie je publiek is. Als je te specifiek bent met een sokkenwinkel in een barre class, kan het zijn dat je niche te smal is. Niet alleen dat, maar er is soms ook nog een mogelijk seizoensgebonden aspect.

Een andere zakelijke tip die je moet overwegen, is of je de komende jaren opnieuw naar klanten kunt re-marketen voor herhaalaankopen. Als je bijvoorbeeld zwangerschapskleding verkoopt, zijn vrouwen maar negen maanden zwanger. Nadat de klant is bevallen, zal ze waarschijnlijk niet meer in die winkel winkelen. Dus als het gaat om het kiezen van een niche, kies dan een niche die het hele jaar door populair is (onder andere Google Trends kan je laten zien hoe stabiel een niche is).

Kies ook een niche die populair is, met ten minste honderdduizenden maandelijkse zoekopdrachten zoals mode, beauty, fitness of woonaccessoires. En tot slot, een niche die niet van korte duur is, dus vermijd moederschap, bruiloften of andere nichebedrijven waarmee je geen e-maillijst voor de lange termijn kunt opbouwen. Probeer in plaats daarvan enkele ongebruikelijke zakelijke ideeën!

Spring er meteen in!

Soms is het beste advies dat je ooit kun horen over het starten van een nieuwe onderneming heel simpel: spring! Er is geen businessplan, boek of opleiding die je echt volledig kan voorbereiden op het starten en opbouwen van een bedrijf. Hoe sneller je de loopgraven ingaat en begint met het leren van de feitelijke lessen die het starten van een nieuwe onderneming je zal leren, hoe sneller je op weg bent naar succes. Voorbereiding en kennis kunnen altijd helpen. Maar niets overtreft het opdoen van de echte ervaring.

“Just do it” – Nike

Een van de beste slogans voor startende ondernemers komt van Nike, doe het gewoon. En dan bedoelen we niet alleen om met een nieuw idee te beginnen. Kom uit je hoofd, stop met overdenken, stop met je af te vragen of je de juiste beslissing neemt, en doe het gewoon.

Nieuwe ondernemers kunnen soms goed op weg zijn met hun bedrijf, maar hun gedachten vertroebelen hun hoofd. Maar dat vertraagt je succes alleen maar. Zul je fouten maken? Zeker weten. Zullen er uitdagingen zijn? Ja, en je moet hoog springen om er overheen te komen. Maar is dit niet waarvoor je juist hebt aangemeld?

Los een probleem voor mensen op

Een belangrijke zakelijke tip voor startende ondernemers is om hun nieuwe onderneming te richten op een probleem dat ze oplossen. Als je de meeste mislukte bedrijfseigenaren hebt gevraagd welk probleem ze hebben opgelost, kunnen ze geen antwoord geven of is het probleem dat ze hebben opgelost niet belangrijk genoeg voor potentiële klanten.

Het probleem dat je oplost, hoeft niet zo ingewikkeld te zijn als het uitvinden van een medicijn. Het kan eenvoudig zijn, zoals we mensen helpen verveling te overwinnen door een leuke ervaring te bieden. Maar uiteindelijk moet je weten wat je probeert te bereiken met je nieuwe onderneming.

Door te weten welk brandend probleem je oplost, kun je dat volledig in jouw marketing gebruiken om mensen te helpen begrijpen hoe je hen het beste kunt helpen. Als je bijvoorbeeld anti-snurk producten verkoopt, wil je dat jouw advertentie de frustratie laat zien die een snurker kan hebben of veroorzaken voor iemands slaap. En presenteer vervolgens je product als de ideale oplossing waarmee ze weer de hele nacht door kunnen slapen.

Los een probleem voor mensen op en raak geobsedeerd door hun klantbehoefte (afb.)
Los een probleem voor mensen op en raak geobsedeerd door hun klantbehoefte (תְמוּנָה.)

Raak geobsedeerd door de behoeften van de klant

Een van de grootste oorzaken van problemen in het bedrijfsleven komt voort uit onvervulde behoeften. Als een klant niet de service of het product krijgt dat hij of zij verwacht, wordt niet aan de behoeften voldaan en voelt men zich gefrustreerd.

De belangrijkste zakelijke tip als het gaat om het managen van klantrelaties is om je altijd in te leven in de klant. Als je hun frustratie herkent als pijn omdat er niet aan hun behoeften wordt voldaan, is het gemakkelijker dit niet persoonlijk op te vatten en vervolgens om te vormen tot het bieden van een oplossing waardoor de klant zich gehoord zal voelen. Door dit te doen in plaats van simpelweg een terugbetaling te geven, open je de deuren voor het opbouwen van een langdurige relatie met hen en mogelijk hun relaties, zelfs als ze boos waren op hun eerste ervaring met jouw merk.

Houdt focus op het opbouwen van cashflow

Bij het starten van een nieuwe onderneming is cashflow eigenlijk koning. Wanneer je voor het eerst begint, probeer je gewoon genoeg winst te maken om de volgende dag en maand te bereiken.

Wanneer je bedrijf vervolgens grip en stabiliteit begint te bereiken, groeien je opties exponentieel, maar is het belangrijk om lasergericht te blijven. Een mentor zou zeggen “als een vergrootglas in de zon wanneer je een gat in een blad probeert te branden”. Dat is het soort focus dat je moet behouden om een grote impact te realiseren. Grote dingen kosten tijd en mensen overschatten vaak wat ze in een dag of week kunnen doen en onderschatten wat ze in een maand of jaar kunnen doen. Maak altijd tijd vrij voor diep werk. Als je nog nooit naar de principes van diep werk hebt gekeken, hou onze site in de gaten – we schrijven er zeer binnenkort over!

Begin eerst met een beperkte focus en breid uit

Amazon is niet begonnen als de online winkel waar je alles kunt kopen. Het begon als een simpele boekwinkel. En ze breidden zich langzaam uit naar speelgoed en andere producten naarmate de tijd verstreek om hun bedrijf uit te breiden. Zo bouw je een breder bedrijf op.

Een van de belangrijkste zakelijke tips is om altijd te beginnen met een beperkte focus en uit te breiden naar relevante branches terwijl je opschaalt. Door een beperkte focus te hebben, kun je een loyaal publiek opbouwen dat weet wat ze van je kunnen verwachten.

Het geeft je ook een goed gedefinieerd publiek om je marketing gemakkelijker te maken. Je kunt bijvoorbeeld een winkel voor damesmode beginnen. In eerste instantie verkoop je misschien kleding. Maar uiteindelijk kun je uitbreiden naar schoenen, sieraden, modeaccessoires of schoonheidsartikelen. Of je kunt een andere richting uitgaan en uitbreiden naar herenmode en kindermode. Beide soorten online winkels zijn logisch en hebben natuurlijke verticale aanvullingen.

Bovendien kun je winkelideeën voor één product testen voordat je een grote uitbreiding hiermee doet aan je bedrijf en website. Maar streef als eerste naar een groot publiek en loyale klanten voor het product of dienst waarmee je start.

Geloof in wat je doet

Een van de belangrijkste adviezen die je kunt krijgen, is dat je diep moet geloven in de missie van het bedrijf en het product of de dienst die het levert. Als je zaken gaat doen met een of meer partners, moet je ervoor zorgen dat ook zij net zo sterk in de missie geloven als jij. Er moet een vonk zijn, iets dat zo motiverend is dat falen geen optie is. Er kunnen onderweg struikelblokken zijn, maar er moet laserfocus zijn op de juiste stappen, berichten en marketing die met succes zullen gaan eindigen. Het klinkt eenvoudig om ‘in de missie en het bedrijf te geloven’, maar dit is essentieel: uitzonderlijk enthousiasme over een idee zorgt ervoor dat je de obstakels onderweg aankunt, met doordachte planning kunt omzeilen om vervolgens met een solide strategie de energie kunt creëren om te winnen!

Wees geduldig

Geduld is de sleutel. Het is een proces, geen gebeurtenis. Ondernemerschap gaat zowel over het nemen van risico’s als over geduldig genoeg zijn om de beloning te realiseren en het harde werk steen voor steen, dag na dag, terwijl de andere delen van het leven zich ernaast ontvouwen. Relaties, gezondheid, familie, gemeenschap, etc. wacht niet op jouw succes of mislukking op weg naar ondernemerschap; alles gaat gewoon door. We hebben niet alles zelf in de hand, maar geduld hebben en elke dag (als een gewoonte) hard werken aan je bedrijf is de sleutel. Geniet van de weg er naartoe en wees geduldig om het einde te zien, wat dat ook mag zijn.

Tot slot bij een nieuwe onderneming

Ondernemerschap gaat over alles in het werk stellen. Het gaat over het nemen van grote risico’s, zodat je het leven kunt leiden met uiteindelijk de vrijheid zoals jij dat wilt. Het doel is niet om de onderscheiding voor perfectie te winnen. Het doel is om een bedrijf op te bouwen dat mensen helpt een probleem op te lossen. En hoe eerder je dat kunt doen, hoe eerder je het leven van mensen kunt verbeteren. Dat is de impact die uw bedrijf kan hebben op iemands leven. Dus hoe eerder je het start, hoe meer mensen je kunt gaan helpen.

Bronnen o.a. DCED (קישור), Forbes (קישור), Inc. (קישור), StartUpDaily (קישור)

השאר תגובה

אנא הכנס את תגובתך.
הכנס את שמך כאן

פופולרי

תגובות אחרונות

וויליאם מקי עַל 7 השלבים לאורח חיים זן
5 הרגלים פשוטים לרווחה יומיומית - על חיים מאושרים עַל 8 הרגלים שעוזרים לך לבנות ולשפר חוזק נפשי
he_ILעִבְרִית