HomeLifestyleWat maakt het leven mooi? 10 stappen naar een mooi leven.

Wat maakt het leven mooi? 10 stappen naar een mooi leven.

Leestijd:  5  minuten

Het leven is mooi! En zeker als je een leven leidt vol geluk, vrede en waardevolle bijdrage. Veel mensen, hebben echter een leven geleid vol bezittingen, met een ziel vol haat, een baan die het leven eruit zuigt, en een leegte van binnen.

Zelfs met de regelmatige worstelingen en moeilijkheden kan het leven mooi zijn, afhankelijk van waarop je je concentreert. Een mooi leven is er een waarin je je volledig levend voelt, vol inspiratie zit en een diepere, meer verbonden omgeving creëert waarin je kunt leven.

Met dit in gedachten noemen we een aantal stappen die kunnen leiden naar een mooi leven.

Wees dankbaar

Een aanrader voor alle mensen die dat willen of die al een mooi leven leiden. Als je uit alle in dit artikel genoemde stappen maar maar één ding kunt doen, raden we deze aan: dankbaar zijn voor alles wat je al hebt, is de sleutel tot een mooi leven.

De tijd nemen om zelfs in moeilijke tijden dankbaar te zijn, zal je voorbereiden op een gelukkiger, vrediger bestaan. Het zal niet alleen jouw eigen leven raken, maar ook die om je heen. Hoe mooi is dat?

Leer jezelf kennen en beter begrijpen

De meesten van ons hebben wel enig idee over onszelf, maar slechts weinigen weten of begrijpen wie we werkelijk zijn. Dit is erg belangrijk om aan de prachtige reis van een mooi leven te beginnen.

Je zult goed en grondig moeten kijken naar de dingen die je misschien al jaren ontkent en die verborgen zijn gebleven zonder dat je het weet. Dit is een kans op zelfontdekking en omvat het herontdekken van je passies, verlangens, angsten en onzekerheden.

Het is misschien niet zo eenvoudig als je aanvankelijk denkt, dus het is misschien een goed idee om je naaste, partner of goede vriend erbij te betrekken om je te helpen zo diep mogelijk te graven.

Hoe dan ook, dit proces zal je ogen openen en je helpen te zien hoe je leven het potentieel heeft om nog mooier te zijn.

Bedenk wat een mooi leven voor jou betekent

Als je op dit moment niet het gevoel hebt dat je leven optimaal en mooi is, dan is het misschien tijd om jezelf af te vragen wat er volgens jou ontbreekt?

Is het een doel, inspiratie, geluk of iets anders? Diepere vragen zijn hier belangrijk, zoals de vraag: “Wat houdt me vast in deze cyclus van ongeluk? Is het faalangst, afwijzing of om verkeerde keuzes te maken?” Wat het ook is, geen van deze redenen zijn voldoende om ongelukkig te zijn of geen mooi leven te leiden.

Maak veranderingen om jouw mooiste leven te leiden

Als je weet dat een mooi leven er voor het oprapen ligt, betekent dit dat er op sommige gebieden van je leven veranderingen moeten worden aangebracht. Het heeft geen zin om dezelfde dingen te doen, want je krijgt dezelfde resultaten. Het enige dat nodig is, is wat tijd om erachter te komen wat er misschien ontbreekt in jouw leven of wat er moet worden losgelaten.

“Insanity Is Doing the Same Thing Over and Over Again and Expecting Different Results” – not Einstein 😉

Als je bijvoorbeeld jouw doel in het leven wilt vinden, is het misschien tijd om jezelf te omringen met mensen die je inspireren, naar een hoger niveau brengen en aanmoedigen, in plaats van tijd door te brengen met dezelfde vrienden die je altijd naar beneden praten. Het kan ook betekenen dat je wat meer voor jezelf op moet komen en wat vaker nee moet zeggen; het zijn de kleine dingen die het verschil zullen maken.

Bekijk dingen vanuit een nieuw perspectief

In tijden van nood, als jouw omstandigheden veel te wensen overlaten, kan het moeilijk zijn om te zien wat je als een geschenk doormaakt. Als je de strijd echter als een nieuwe leermogelijkheid beschouwt en jezelf afvraagt: “Wat probeert deze situatie mij te leren?” kom je een heel eind om een mooier leven te leiden.

Het is die verandering in perspectief die ervoor zorgt dat de moeilijke tijden minder lijken, omdat je de situatie aanpakt en deze omdraait. Dit is een geweldige manier om naar je leven te kijken, want hoe meer je je bewust bent van wat je in een bepaalde situatie kunt leren, hoe meer je moeiteloos door je worstelingen heen waait. Dat klinkt geweldig, vind je ook niet?

Geef liefde weg om meer liefde te voelen

Om een mooi leven te leiden, is liefde een van de dingen die het leven de moeite waard maken. Het ding is echter meestal dat we verwachten dat het wordt gegeven, zodat we het terug kunnen geven.

Waarom zou je, in plaats van op deze manier te denken, jouw leven niet leiden met liefde als het belangrijkste doel bij alles wat je doet, vooral wanneer je in jouw dagelijkse leven met andere mensen omgaat?

Iedereen heeft liefde nodig in zijn leven, of het nu van een partner, een vriend, familie of een volmaakte vreemdeling is. Maak jouw mooie leven zinvoller door liefde te geven aan iedereen die je ontmoet in de vorm van vriendelijkheid, begrip, tolerantie, acceptatie en vrijgevigheid.

Leer te vergeven

Hoe kun je een mooi leven hebben als je vol wrok en bitterheid bent? Dat kan niet, is het simpele antwoord! Als iemand je echter onrecht heeft aangedaan of je in de steek heeft gelaten, kan het moeilijk zijn om te vergeven en te vergeten.

Vergeving gaat echter niet over iemand van de haak laten: het gaat meer over jezelf loslaten! Want vergeving haalt niet alleen enorme stress uit elke situatie, maar het maakt je ook vrij.

Waarom? Als je woede, bitterheid en wrok vasthoudt, zal dit alleen maar van binnen aan je eten, je gevangen houden in je gevoelens en jezelf in de tussentijd pijn blijven doen. Het helpt je niet, en het zorgt er ook voor dat alle stappen die je zet naar je mooie leven tevergeefs zullen zijn. Dus doe jezelf een plezier, vergeef en ga dan gewoon verder met je leven.

Wees flexibeler in je denken

Als jouw denken star en inflexibel is, is er weinig ruimte voor verandering of verbetering. Om een mooi leven te leiden, is het nuttig om een geest te hebben die open en flexibel kan zijn, zodat nieuwe informatie of onverwachte situaties met minder drama of stress kunnen worden begrepen.

Pas als we flexibel zijn in onze benadering van het leven, kunnen we ervan genieten en het ervaren met onbeperkte mogelijkheden.

Verwacht het allerbeste

Het leven kan een achtbaanrit zijn, met zijn ups en downs, maar ook met triomfen en teleurstellingen. Wanneer we het allerbeste van mensen en situaties verwachten, beginnen we ons leven te vullen met een positievere kijk en creëren we een meer medelevende en begripvolle omgeving.

Als je leert het beste te verwachten, breng je meer situaties naar je toe die alleen maar het allerbeste voor je zullen zijn!

Leef een mooi leven en maak het verschil (afb.)
Leef een mooi leven en maak het verschil (afb.)

Leef een mooi leven en maak het verschil

Dit gaat niet zozeer om het prediken aan anderen over hoe jij je leven ten gunste hebt veranderd, maar meer over het soort persoon dat je wordt waarmee je anderen inspireert ook een mooi leven te leiden.

Conform “The Golden Rule“:
“The Golden Rule is the principle of treating others as one wants to be treated.”

Kortom, wil je een verschil in de wereld zien en er een mooiere plek van maken, begin dan bij jezelf!

Over het leven van een mooi leven

Door jezelf eraan te herinneren dat het leven mooi is, helpt dit om de kwaliteit van je leven en van degenen met wie je dagelijks in contact komt, te verbeteren. Het helpt je ook om een standpunt in te nemen en de strijd aan te gaan voor de dingen waarin je gelooft en om veranderingen in onze wereld aan te brengen.

Wees dapper, wees verbonden, maar wees ook aanwezig. Het leven is echt mooi.

Dus, ben jij klaar om een mooi leven te leiden?

Bronnen o.a. HealingBrave (link), HuffPost (link), Lifehack (link), Quora (link)

LEAVE A REPLY

Voer je s.v.p. je reactie in.
Voer hier je naam in

Populair

Recente reacties

cs_CZČeština