金融6 ideeën voor passief inkomen voor 2021

6 ideeën voor passief inkomen voor 2021

閱讀時間:  5  分鐘

Dus je wilt meer geld verdienen, maar je hebt geen tijd om een andere baan aan te nemen. Er is een oplossing: het heet passief inkomen, en in dit artikel noemen we ideeën over hoe je aan de slag kunt met het vergroten van jouw vermogen in 2021.

Volgens de Amerikaanse TV zender CNN hebben nu meer dan 44 miljoen Amerikanen een bijverdienste naast hun normale, alledaagse banen. En 36% van die Amerikanen verdient ruim € 400 ($ 500) of meer bovenop hun normale salaris.

Bijverdienen wordt de norm. Omdat de kosten van levensonderhoud elk jaar lijken te stijgen en de lonen niet altijd evenredig meegaan met die stijgingen, is het slim om na te denken over het verdienen van een passief inkomen.

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is geld dat je periodiek kunt verdienen door weinig tot geen werk te doen. In tegenstelling tot een actief inkomen, waar hoe meer je werkt, hoe meer je verdient (denk aan je baan), passief inkomen een rendement geeft zonder dat je er evenredig veel inspanningen voor hoeft te doen.

Om een wat gedateerd voorbeeld te noemen, kun je denken aan het bezitten van een woning voor de verhuur. Je koopt de woning, knapt deze op en verhuurt deze. Dat is jouw initiële investering in zowel tijd als geld. Daarna, ervan uitgaande dat er een huurder is, is het passief inkomen dat je elke maand verzamelt.

We zitten inmiddels ruim in 2021, dus de tijden zijn veranderd. Hier zijn enkele mooie ideeën om dit jaar nog te starten om een passief inkomen te verdienen.

Investeer in (crowdfunded) onroerend goed

De kosten om in onroerend goed te investeren kunnen hoog oplopen. Maar er zijn nieuwe opties om in onroerend goed te investeren naast het kopen van fysieke eigendommen of het investeren in de zogenaamde Vastgoed Investeringsfondsen (REIT’s). Je kunt nu ook door middel van crowdfunding een deelbelegger worden in een veel grotere onroerendgoedtransactie.

Crowdfunding, het proces waarbij geld van een grotere hoeveelheid mensen wordt gebundeld om een groter project te financieren, is de afgelopen jaren aanzienlijk in omvang toegenomen. Volgens Statista werd in bijvoorbeeld de Verenigde Staten alleen al in 2015 voor bijna € 29 miljard opgehaald door middel van crowdfunding. In 2012 was dit nog minder dan een tiende met zo’n € 2.2 miljard. Dat aantal blijft stijgen naarmate er nieuwe crowdfunding-opties beschikbaar komen.

Uiteraard geldt altijd dat je in de basis alleen investeringen moet doen met geld wat je “kunt missen” waarbij je je altijd goed moet laten informeren zodat je zelf weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Investeer in aandelen welke dividend uitkeren

De meeste aandelen die dividend uitkeren, zijn voor velen interessantere investeringen, waarbij ze ook nog passief inkomen genereren. Vaak zal een aandelen makelaar of adviseur het advies geven ook het dividend opnieuw te investeren, maar je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid je dividend uit te laten keren voor opname.

Maar wat is een dividend precies? In de basis als een bedrijf winst maakt, heeft het twee opties:

  1. Het kan die winsten opnieuw in het bedrijf investeren (dit wordt vaak gedaan bij jonge bedrijven die op zoek zijn naar groei, bijvoorbeeld in het geval van technologiebedrijven)
  2. Het kan een deel van die winst teruggeven aan zijn investeerders (vaak gedaan door meer gevestigde bedrijven met een lage schuldenlast en een hoger kassaldo op de balans)

In feite is het vinden van een aandeel dat dividend uitkeert een van de belangrijkste aspecten van waardebeleggen, een methodologie die is ontwikkeld door Benjamin Graham en beroemd is geworden door Warren Buffet.

De basis voor het waardebeleggen is dit: zoek een solide bedrijf dat een goed product of dienst maakt, dividend levert, geen schulden heeft en veel beschikbaar geld. Deze filosofie heeft veel meer facetten, aangezien Graham er een enorm boek over schreef, maar is een van zijn belangrijkste basisprincipes.

Dit wil zeggen dat investeerders zoals Warren Buffet waarde hechten aan bedrijven die dividend uitkeren. Misschien zou jij dat ook moeten doen. Als je deze filosofie volgt, kun je uitstekende investeringsmogelijkheden vinden voor groei op lange termijn, terwijl je op korte termijn passief inkomen voor jezelf genereert via de uit te keren dividenden.

Geld lenen via peer-to-peer-leningen

Peer-to-peer (of P2P) leningen werden ruim 10 jaar geleden populair toen een platform als Prosper voor het eerst op het toneel verscheen. Het bracht zichzelf op de markt als een manier om geld te lenen zonder naar een bank te hoeven gaan. In plaats daarvan kun je geld lenen van iemand anders, die het je tegen een concurrerend tarief zal lenen.

Sindsdien is P2P-kredietverlening op de scène geëxplodeerd. Meer bedrijven zoals zijn op de P2P-kar gesprongen en beleggers beginnen zich te realiseren dat het een uitstekende bron van passief inkomen is. Als belegger financier je een rekening en leen je kleine bedragen (zoals $ 25) aan verschillende leners over een breed scala aan risiconiveaus, waardoor een diverse en verspreide portefeuille ontstaat.

Verspreid over een aantal jaren bereiken mensen gemiddeld genomen ongeveer 10% als jaarlijks rendement, wat een fantastische ROI (Return On Investment) is voor passief inkomen. De rendementspercentages zijn nog steeds zeer concurrerend, en als je genoeg te investeren hebt en een diversificatiestrategie voor voldoende spreid hebt, kan het verstrekken van P2P-leningen een geweldige bron van passief inkomen voor jou zijn.

Verkoop van informatieproducten

Een populaire strategie voor passief inkomen is het opzetten van een informatieproduct, zoals een e-boek, of een audio- of videocursus, en vervolgens geld verdienen met de verkoop van je product. Cursussen kunnen worden verspreid en verkocht via sites zoals Udemy, SkillShare en Coursera.

Als alternatief wordt er vaak een “freemium-model” overwogen – waarbij men volgers en fans opbouwt door het aanbieden van gratis inhoud van waarde. Vervolgens is er een mogelijkheid voor een upgrade van de diensten voor de mensen die bereidt zijn te betalen voor meer gedetailleerde informatie en meer willen weten. De gratis inhoud wordt fungeert ook als een demonstratie van de expertise en trekt de mensen aan die naar het volgende niveau willen.

Schrijf en publiceer zelf een boek

Veel mensen raden aan om een blog te starten als een manier om een passief inkomen te verdienen. Niet iedereen is het eens met die aanpak, aangezien het lang kan duren (en veel geld) om een blog vanaf de grond af op te bouwen en te laten groeien. In plaats daarvan kan je ook overwegen om je eigen boek te schrijven en in eigen beheer uit te geven.

Waar bloggen frequente, minder lange inhoud vereist, kan een boek iets zijn waar je maandenlang op de achtergrond aan werkt en het vervolgens publiceert en verkoopt. Het mooie hierbij is dat het tot in lengte van dagen geld kan op blijven leveren. Het wordt voor sommigen ook regelmatig meer dan alleen een passief inkomen. Er zijn velen die er zelfs van rond kunnen komen, dus waarom zou het voor jou geen extra inkomen kunnen zijn?

6 ideeën voor passief inkomen voor 2021 - van het schrijven van een boek tot aan affiliate marketing.
6 ideeën voor passief inkomen voor 2021 – van het schrijven van een boek tot aan affiliate marketing (圖片).

Affiliate marketing

De term affiliate marketing heb je waarschijnlijk al eens gehoord, het is een eenvoudige methode om commissie te verdienen door een product op jouw website of social media-pagina te promoten.

Met andere woorden, je verdient door reclame te maken voor een bedrijf of het product van een persoon. Het is een gemakkelijke manier om een passief inkomen te verdienen.

Meld je aan voor een zogenaamd affiliate programma (als publisher), plaats de links van het product op jouw website of sociale mediapagina en zie hoe je een extra inkomen kunt opbouwen uit de aankopen gedaan via jouw affiliate links.

Veel mensen online houden van affiliate marketing en genieten ervan om de volgende redenen:

  • ze hoeven geen product te maken
  • ze hoeven niet te stressen en de uren in het product of dienst te steken
  • het is gemakkelijker om affiliate-producten te promoten en te verkopen, dan al het andere wat er bij komt kijken bij het maken of leveren van het product

Hoeveel inkomstenstromen moet je hebben?

Er is geen “one size fits all” -advies als het gaat om het genereren van inkomstenstromen. Hoeveel inkomstenbronnen je wilt of nodig hebt, hangt af van waar je je financieel bevindt en wat jouw financiële doelen voor de toekomst zijn. Maar het hebben van er in ieder geval een paar is een goed begin.

Bronnen o.a. AdamEnfroy (關聯), BankRate (關聯), DoughRoller (關聯), Medium (關聯)

發表評論

請輸入您的評論。
在此處輸入您的姓名

受歡迎的

最近的評論

zh_TW繁體中文