itthonüzletiWat zijn 6 vaardigheden die elke ondernemer moet hebben?

Wat zijn 6 vaardigheden die elke ondernemer moet hebben?

Olvasási idő:  5  percek

Het hebben van de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn, kan het runnen van een eigen bedrijf gemakkelijker en minder stressvol maken. Het kan het ook gemakkelijker maken om je weg te vinden in uitdagingen die zich voordoen, zoals die waarmee we het afgelopen jaar te maken hebben gehad met de COVID-19 pandemie. Als ondernemers niet over belangrijke vaardigheden beschikken, kunnen ze zich overweldigd, gestrest voelen en vastzitten waar ze zijn.

Als je volledig eigenaar of grootaandeelhouder bent van een bedrijf, kan je als ondernemer mooie winsten maken wanneer het goed gaat; maar je neemt als ondernemer ook meer risico – veel meer dan een werknemer in loondienst. Dit ondernemersrisico kan verschillende vormen aannemen, waaronder financieel risico, loopbaanrisico, emotioneel risico of algemeen bedrijfsrisico.

Omdat er zoveel op het spel staat als het gaat om het starten en laten groeien van een succesvol bedrijf, zijn er zeer specifieke vaardigheden die een ondernemer meestal nodig heeft om succesvol te zijn.

Inzicht in ondernemersvaardigheden

Ondernemers spelen een sleutelrol in elke economie, gebruiken de vaardigheden en het initiatief die nodig zijn om op behoeften te anticiperen en brengen vaak goede nieuwe ideeën op de markt.

Ondernemerschap dat succesvol blijkt te zijn in het aangaan van de risico’s van het opzetten van een start up, wordt beloond met winst, succes en aanhoudende groeimogelijkheden. Ondernemerschap dat faalt, leidt tot verliezen en vaak wat minder mogelijkheden voor de betrokkenen.

Hoewel het vooruitzicht om je eigen baas te worden en een fortuin binnen te halen aantrekkelijk is voor ondernemende dromers, is het mogelijke nadeel van het starten van je eigen bedrijf ook aanwezig.

Inkomen is niet gegarandeerd, door de werkgever gesponsorde voordelen gaan voorbij aan je en als jouw bedrijf geld verliest, kunnen mogelijk ook je persoonlijke bezittingen een klap krijgen; niet alleen de bedrijfsresultaten. Maar het naleven van een paar beproefde principes kan een enorm helpen bij het verspreiden van risico’s.

Hieronder volgen 6 belangrijke kenmerken die nodig zijn om een succesvolle ondernemer te zijn.

Communicatie

Elke ondernemer moet effectief kunnen communiceren. Of je nu een solo-ondernemer bent of een internationaal opererend bedrijf moet runnen, het is belangrijk om te effectief te kunnen communiceren met alle belanghebbenden en potentiële belanghebbenden waarmee je te maken hebt als ondernemer.

Het is absoluut noodzakelijk dat een ondernemer kan communiceren met werknemers, investeerders, klanten, crediteuren, collega’s en mentoren. Als een ondernemer de waarde van zijn bedrijf niet kan overbrengen op anderen middels effectieve communicatie, is het moeilijk het bedrijf succesvol te laten uitgroeien.

Onder andere communicatie & sales zijn belangrijke vaardigheden voor jou als ondernemer (afb.)
Onder andere communicatie & sales zijn belangrijke vaardigheden voor jou als ondernemer (kép.)

He beheersen van alle vormen van communicatie is belangrijk, inclusief één-op-één en persoonlijke gesprekken, groepsgesprekken, schriftelijke communicatie en e-mail of online berichten.

Sales

De zachte vaardigheid van sales gaat hand in hand met de communicatie die nodig is om succesvol te zijn. Als ondernemer moet je van alles en nog wat kunnen verkopen. Een ondernemer moet het bedrijfsidee verkopen aan potentiële investeerders, het product of de dienst aan klanten en zichzelf weer aan mogelijke werknemers.

Als je als ondernemer in staat bent om effectief te communiceren, ben je beter uitgerust om ideeën en fysieke producten te verkopen.

In het begin is het heel normaal dat ondernemers de eerste verkopers zijn binnen het bedrijf. Die verkoopvaardigheden zijn vervolgens nodig om waarde aan te tonen voor alle belanghebbenden binnen en buiten het bedrijf.

Geduld

Niet alles gaat van de ene op de andere dag gebeuren. Zelfs de meest succesvolle bedrijven hebben tijd nodig om te groeien. Op het oog plotselinge successen hebben meestal een fundament waarbij al jaren achter de schermen is gewerkt voordat ze “plotseling” van de grond komen. Leer geduldig te zijn door opmerkzaam te blijven en juist de kleine mijlpalen die op je pad komen te vieren. Het is belangrijk om te beseffen dat dingen tijd kosten en om je meer te concentreren op de voortgang die gaandeweg wordt geboekt.

“To build a successful business, you must start small and dream big.” – Aliko Dangote

Fókusz

De weg naar succesvol ondernemerschap zit vol ups en downs. Er zijn de hoogtepunten van successen en de wanhoop van tegenslagen. Een succesvolle ondernemer moet zich met focus kunnen blijven concentreren, zodat hij of zij op koers kan blijven – ook op de momenten dat het moeilijk wordt.

Deze vaardigheid kan ook worden gezien als denken met het doel voor ogen. Welke worsteling een ondernemer ook doormaakt, een succesvolle ondernemer heeft de focus die nodig is om het einddoel scherp in de gaten te houden en kan zichzelf ertoe aanzetten om stappen te blijven zetten om dit te bereiken.

Leergierigheid

Het vermogen om te leren is een van de belangrijkste vaardigheden in het leven, laat staan in ondernemerschap. Als iemand echter een bedrijf opbouwt, is het vermogen om te leren een vereiste voor succes.

Belangrijkste vaardigheden die je als ondernemer moet hebben (Youtube)

De ups en downs die een ondernemer doormaakt, zijn onvermijdelijk. Een ondernemer heeft een hoog leervermogen nodig – en een verlangen om te blijven leren. Als je als persoon in elke situatie kan leren, ook bij het maken van fouten en falen, dan beschik je over de vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle ondernemer te worden. Falen kan iemands kennis en begrip van zaken juist helpen vergroten.

Strategisch denken

Hoewel een succesvolle ondernemer een succesvol bedrijf heeft opgebouwd, is de vaardigheid van bedrijfsstrategie eigenlijk de vijfde belangrijkste vaardigheid die een ondernemer nodig heeft. Vaak behalen ondernemers succes in hun bedrijf door hun eigen wilskracht.

Door effectieve communicatieve vaardigheden, verkoopvaardigheden, een diepe focus en een hoog leervermogen toe te passen, kan een ondernemer het toepassen van een bedrijfsstrategie gaandeweg leren.

Bij het structureren en laten groeien van een bedrijf is het belangrijk dat de structuur en groeistrategie gebaseerd zijn op gezond verstand en vaardigheden. Een succesvolle ondernemer moet een solide strategie hebben om zijn bedrijf van goed naar beter, naar zeer succesvol te maken.

Tot slot over vaardigheden voor jou als ondernemer

Ook jij hebt het vermogen om een succesvol bedrijf op te bouwen. Duizenden mensen hebben het al gedaan die niet veel anders zijn of meer kunnen dan jij. Om te slagen, leerden ze eenvoudig het nodige gedrag met onder andere de hierboven genoemde belangrijke kenmerken om hun dromen waar te maken en ondernamen ze consequent actie om hun doelen te bereiken. Jij kunt hetzelfde doen!

Bronnen o.a. BusinessCollective (link), BXNO (link), Forbes (link), Investopedia (link), Patch (link)

VÁLASZOLJ

Kérjük, írja be megjegyzését.
Írja be ide a nevét

Népszerű

legutóbbi hozzászólások

hu_HUMagyar