DomovpodnikáníWaarom in 2021 een online bedrijf starten? 12 inspirerende redenen om je...

Waarom in 2021 een online bedrijf starten? 12 inspirerende redenen om je te motiveren!

Čas na čtení:  5  minut

Als je flink nagedacht hebt over het al dan niet starten van een online bedrijf, dan ben je echt niet de enige.

Met de vooruitgang in technologie en internet is het starten van een online bedrijf eenvoudiger en goedkoper geworden.
Maar als je nog steeds wat overtuigingskracht nodig hebt, ontdek je in dit artikel twaalf redenen waarom er eigenlijk geen betere tijd is dan nu om in 2021 aan de slag te gaan.

Een online bedrijf starten? Favoriete redenen opgesomd.

Nu zijn er zeker meer dan twaalf redenen om aan de slag te gaan, maar laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende (en meest inspirerende!) redenen. Hoogstwaarschijnlijk is de laatstgenoemde de favoriet, maar laten we eerst eens beginnen.

Je kunt écht overal ter wereld aan je business werken

Veel mensen noemen dit “geografische vrijheid”, wat betekent dat je vanaf vrijwel elke locatie aan jouw online bedrijf kunt werken.
Natuurlijk heb je een internetverbinding, hosting voor jouw online bedrijf en waarschijnlijk een goede laptop nodig. Of misschien is een tablet of telefoon alles wat je nodig hebt. Maar je wordt in ieder geval niet beperkt tot een vaste baan (zoals in de gangbare zakenwereld) waar je alleen kunt werken vanaf een bureau / plek dat je toegewezen hebt gekregen.

Ook nog eens werk en reizen combineren

Een online bedrijf starten en reizen? Stel dat reizen een van je grootste hobby’s is…

Omdat je niet gebonden bent aan een bureau, weerhoudt niets je ervan van bestemming naar bestemming te reizen terwijl je aan jouw bedrijf verder werkt. Zo zijn er natuurlijk vele travel bloggers die dit fulltime doen en van eigenlijk van al hun reizen het middelpunt van hun bedrijf maken.

Ongeacht welke locatie je kiest om te vandaan te werken, een online bedrijf biedt je veel flexibiliteit om te werken waar je maar wilt. En ook wanneer je maar wilt, wat ons op de volgende reden brengt…

Je kunt je eigen tijd indelen en schema volgen

Weg met de 9 tot 5 tijd (en mentaliteit)! Tenzij je deze gezette tijden juist leuk vindt, natuurlijk.

Wanneer je voor iemand anders werkt, wordt er vaak van jou verwacht dat je op een bepaald tijdstip aan het werk gaat, een bepaalde tijd werkt en vervolgens rond een bepaald tijdstip naar huis gaat.

Wanneer je echter jouw eigen online bedrijf start, heb je de controle over wanneer (en waar) je werkt.
Dus als je kinderen hebt en je wilt de flexibiliteit om rond hun (of hun school) rooster te werken, dan kan dat prima!
Of misschien ben je gewoon geen ochtendmens en zit je echt s’nachts meer in je flow om te knallen.
Of misschien geef je er de voorkeur aan om jouw werk de hele dag op te splitsen in tijdsblokken.

Met jouw eigen bedrijf heb je de flexibiliteit om te werken wanneer jij maar wilt. Dat kan ook weer voordeel opleveren als je bepaalde druktes wil ontwijken…

Jij bent de baas

Nu kan dit zowel een zegen als een vloek zijn. Want, als ondernemer ben jij de baas.
Dit betekent dat er niemand is die je vertelt wat je moet doen of hoe je het moet doen!

Maar dat betekent ook dat je voor alles verantwoordelijk moet zijn, inclusief de eigen koers die je zet.
Als je niet het type persoon bent dat goed is in managen van jezelf, dan vindt je het misschien een uitdaging om eigen baas te zijn.
Maar het goede nieuws is dat je in de loop van de tijd zult leren om steeds meer zelfsturend te zijn naarmate je ervaring opdoet in de wereld van het online zaken doen.

Volledige creatieve vrijheid

Ben je ooit op je werk geweest en heb je gezegd of gedacht: “Ongelofelijk dat ze ons dit op deze manier laten doen. Ik zou het echt heel anders doen als het aan mij lag!”

Een online bedrijf starten? Nou, met jouw eigen bedrijf heb jij het volledig voor het zeggen. Je hebt de creatieve vrijheid om te doen wat je wilt. Als er zich een probleem voordoet, heb je de volledige controle om met de beste oplossing te komen.
En als er iets nieuws is dat je wilt creëren, zal niemand je ervan weerhouden jouw eigen creativiteit te gebruiken.

Dit is eigenlijk een van de dingen bij het starten van een eigen online bedrijf die de meeste mensen persoonlijk het meest bevrijdend vinden. Waarschijnlijk zal jij dat ook zo ervaren!

Lagere autokosten en minder (openbaar) vervoer

Waarschijnlijk denk je dat het wel meevalt of sta je er niet bij stil. Maar naarmate de tijd verstrijkt, zul je erachter komen dat je vervoerskosten of autokosten een heel stuk minder zullen zijn. We weten inmiddels allemaal hoe duur auto’s zijn geworden!

Dus als je besluit of je aan de slag wilt met het starten van je online bedrijf, is dit een mooie bijkomende reden om te onthouden.

Je creëert volledig jouw eigen werkomgeving

Een ding dat veel mensen in de zakenwereld gek maakt, is het vastzitten op een saaie werkplek, midden in een open kantoorruimte. En natuurlijk kunnen er altijd personen in de buurt zijn waar je je aan zou irriteren, bijvoorbeeld doordat ze hard telefoneren net wanneer jij in opperste concentratie zit. Daar zit toch niemand op te wachten?

Een online bedrijf starten? Gelukkig kun je dan jouw eigen werkomgeving bepalen.
Misschien betekent dat werken naast een raam.
Misschien betekent dat werken vanaf je eigen eettafel.
Misschien betekent dat dat je een nieuw bureau moet kopen. Of een flex werkplek ergens huurt.
Ook wanneer jij zelf degene bent die hard telefoneert of continue de luidspreker op de telefoon gebruikt, je het zelf moet weten hoe je de mensen te woord staat.

Hoe dan ook, je kunt jouw werkomgeving volledig naar wens ontwerpen voor wat het beste bij jou past. Jij bent tenslotte de baas!

Minder blootstelling aan ziektekiemen

Hoe raar het misschien ook klinkt (of juist niet in deze corona pandemie), nadat veel mensen de zakenwereld en het kantoor verlate om hun eigen ding te doen, worden ze over het algemeen ook minder ziek. Geen virussen, griep en allerlei verkoudheid meer – althans niet van collega’s.

Er is een trieste realiteit in de zakenwereld dat wanneer mensen ziek worden, ze toch de behoefte voelen om het “hard te zijn” en toch aan het werk gaan. De werkelijke realiteit is dat wanneer mensen dat doen, ze eigenlijk alleen maar hun collega’s infecteren en de produktivita van iedereen verminderen. In godsnaam mensen, blijf thuis als je een van de zieke mensen bent!

Onlangs is tot ieders spijt de wereld wakker geworden om te beseffen hoe erg een virus kan zijn, en heeft ze geleerd hoe essentieel het is om sociale afstand te houden als je ziek bent.

Voor degenen onder ons die al vanuit huis aan het werk waren voor ons eigen bedrijf: we waren al standaard sociaal op afstand.
Als je overweegt eigenaar van een eigen bedrijf te worden en een online bedrijf te starten, beschouw dit dan als mooi meegenomen. Minder blootstelling aan ziektekiemen is misschien nog belangrijker dan we ons eerder realiseerden.

Lagere kosten voor kleding en “representatie”

Dit is nog een van die redenen waar je misschien niet aan hebt gedacht.

Als je voor iemand anders werkt en je ‘gaat werken’, wordt er meestal toch van je verwacht dat je je op een bepaalde manier kleedt.
Als het in de zakenwereld is, dan is het zakelijke kleding. Als het een branch specifiek evenement is, dan is er vaak ook specifieke kleding die je moet dragen.

Wanneer je een online bedrijf runt, wordt van jou helemaal niet verwacht dat je je op een bepaalde manier kleedt.
Dat betekent dat je waarschijnlijk niet zo vaak kleding hoeft te kopen, en dat je ook geen kleding hoeft te kopen die zo duur is. Zelfs als een joggingbroek (of korte broek op een zonnig oord) jouw ding is, doe lekker je ding! Niemand veroordeelt je.

Draag wat jouw comfortabel zit, je niet in de weg zit en waarmee je dus het beste je werk kunt doen.

Jouw inkomenspotentieel ligt in je eigen handen

Wanneer je voor iemand anders werkt, vooral als het voor een groot bedrijf is, is er over het algemeen een vooraf bepaald salaris of loonpad dat je moet volgen.

Er zijn salarislimieten, salaris schalen, vooraf ingestelde lonen voor bepaalde taken of functies en meer.
Maar met een online bedrijf ligt jouw inkomstenpotentieel echt aan jezelf.

Je kiest zelf hoeveel moeite je erin wilt steken en welke producten en diensten je wilt creëren.
Dat, in combinatie met hoe de markt naar jouw producten of diensten kijkt, bepaalt jouw inkomstenpotentieel.
Als je groeit en schaalt, zal jouw inkomenspotentieel ook mee groeien en schalen.

Online bedrijf starten? Een verhaal om te vertellen.

Is het je ooit opgevallen hoe saai de meeste mensen het hebben? Vaak als je mensen vraagt wat ze hebben uitgespookt, zeggen ze altijd dat ze net hebben gewerkt. Niemand wil ooit echt praten over wat ze doen, omdat het meestal zo ontzettend saai is en men graag van onderwerp zou willen veranderen.

Online bedrijf starten? Een verhaal om te vertellen.
Online bedrijf starten? Een verhaal om te vertellen. (obrázek.)

Als mensen jou als zelfstandig entrepreneur wat je voor de kost doet, dan vertel je vol passie dat je online ondernemer bent, waardoor je vervolgens veel meer vragen en interesse ervaart van anderen die een doorsnee baan hebben. Veel mensen zien je vaak als een interessanter persoon als je een online bedrijfseigenaar bent.

Een verschil maken in de wereld

Een eerder gehoord citaat van een quote is iets zoals dit:

The amount of money you make is a direct reflection of how much value you’re providing to the world.

Ofwel de hoeveelheid geld die je verdiend is een directe weerspiegeling van hoeveel waarde je de wereld eerst geeft.

Als werknemer doe je eigenlijk gewoon wat er van je wordt verwacht … Niets meer, niets minder. Meestal doe je voornamelijk taken waarvoor het bedrijf je nodig hebt, zodat het tijd kan besparen en geld oplevert.

Het is vaak lastig om veel invloed uit te kunnen oefenen op het dagelijkse leven van mensen als je gewoon een doorsnee baan hebt. Maar als je een eigen bedrijf hebt, krijg je de kans om banen te creëren, een behoefte op de markt te vervullen, de problemen van klanten op te lossen en nog veel meer.

Kijk eens om je heen. Alles in de kamer begon met een ondernemer die het idee had om het te maken en te verkopen. Ze hebben een impact op miljoenen mensen en ze krijgen er veel geld voor uitbetaald. Om te ontvangen, moet je eerst geven.

Je kunt met jouw bedrijf helpen de wereld te verbeteren, vooral als het online is, omdat je dan nog veel meer mensen kunt bereiken die klant van je willen worden vanwege mooie producten of diensten.

Je gaat je eigen droom leven (en niet die van iemand anders)

Dit is eigenlijk wel de absolute favoriet van veel mensen.

Wanneer je voor iemand anders werkt, zijn jouw werkgevers of leidinggevenden de drijvende kracht achter het bedrijf en hebben zij de dromen en visie voor het bedrijf.

Maar wanneer je jouw eigen online bedrijf start, creëer je zelf de volledige visie voor jouw bedrijf.
Als je groot wilt dromen, kan dat. En dat zou je eigenlijk moeten doen om te groeien en op te schalen.
Dus, droom groots en blijf stappen maken… Je bestemming is die van jouw eigen keuze!

Online bedrijf starten? Aan de slag…!

Bronnen voor dit artikel over Online Bedrijf Starten o.a. OnlineBusinessAmbitions (odkaz), SelfmadeSuccess (odkaz), YoungPeopleToday (odkaz)


ZANECHTE ODPOVĚĎ

Zadejte prosím svůj komentář.
Zde zadejte své jméno

Populární

Nedávné Komentáře

cs_CZČeština