RumahProduktivitiFokus7 Tabiat Jutawan Yang Tidak Berubah Tetap

7 Tabiat Jutawan Yang Tidak Berubah Tetap

Waktu membaca:  5  minit

Het bereiken van een miljardair- of zelfs miljonairstatus kan soms op toeval lijken; geluk hebben, op het juiste moment op de juiste plaats zijn, of een soort familiegeld erven.

Maar self-made miljardairs hebben allemaal bepaalde dingen gemeen die het geen toeval maken dat ze zo’n succes hebben bereikt: ze stellen hun gezonde gewoonten, routines en mentaliteit op de voorgrond en weigeren compromissen te sluiten als het gaat om het werken aan hun doelen.

Je hebt echter geen bankrekening met meerdere miljoenen euro’s of welgestelde connecties nodig om dezelfde levensstijl keuzes te benutten waarop miljardairs vertrouwen om hun doelen te bereiken (zowel financieel als persoonlijk). In feite zijn de meeste gewoonten en mentaliteitstechnieken die miljardairs toeschrijven aan hun succes – simpelweg gratis.

Hieronder schetsen en onderzoeken we enkele van de meest impactvolle gewoonten en mindset-hacks waarvan bekend is dat miljardairs ze met extreem vertrouwen en zekerheid gebruiken.

Of je nu hoopt om zelf lid te worden van de miljardairclub of gewoon een leven wilt leiden dat in lijn is met je doelen en passies, deze slimme ideologieën en wijze van denken zullen je bijna gegarandeerd op weg helpen – zolang je bereid bent om alles te doen – en wees eerlijk over de gewoonten of mindsets die je moet doorstrepen om plaats te maken voor een nieuwe manier van denken en leven.

Ze worden heel vroeg wakker – en volgen een strikte routine

De meeste miljardairs verbinden zich ertoe om elke dag vroeg (5 uur) wakker te worden om te sporten, te mediteren, te lezen en nieuwe dingen te leren. Van daaruit plannen ze alles en houden ze zich eraan, wat er ook gebeurt – jaar in, jaar uit, elke dag weer opnieuw.

“Zoals we allemaal weten, is het hebben van een ‘miljardair-mindset’ geen gemakkelijke taak, anders zou niemand op dit moment financieel worstelen in het leven. Iedereen kan het echter proberen te benutten, zolang je maar bereid bent om een strikte ochtendroutine te volgen”.

Ze staan open om te leren van de fouten van anderen

Miljardairs weten dat het belangrijk is om van de geschiedenis te leren. We zouden meer moeten leren van de fouten van anderen, niet enkel en alleen van hun succesverhalen.

Naast het leren van onze persoonlijke mislukkingen, leren we ook van de mislukkingen van anderen. We gebruiken die lessen om te weten hoe we met die fouten moeten omgaan en zorgen voor een betere implementatie.

“We moeten er rekening mee houden dat de kans groot is dat onze ideeën en oplossingen in het verleden al zijn gebruikt en uitgevoerd. Daarom moeten we dieper graven in het idee (onderzoeksgeschiedenis). Werd het idee of de oplossing al eerder door mensen gebruikt? Heeft die persoon gefaald? Wat kun je leren van hun falen?”

Ze voelen zich op hun gemak bij het nemen van risico’s

Risico’s nemen en de kans op mislukking wagen is niet altijd een slechte zaak – het kan goed zijn om ervoor te kiezen elke dag te leren door te gaan en onze vleugels uit te slaan om te onderzoeken wat we kunnen doen om onze nederlagen om te zetten in mogelijke overwinningen.

“Het is niet zo eenvoudig om die mentaliteit te gebruiken als het klinkt, maar door je weg te blijven vervolgen, wordt het comfortabeler. Echt zijn in je acties en trouw aan jezelf is ook zeer aan te raden. Het duurt maanden of jaren om miljardair te worden, als je geluk hebt, maar het is van vitaal belang om onze voeten op de grond te houden en onze ogen gericht op onze ambities.”

Ze weten hoe ze hun stemming en mentaliteit moeten beheren

Miljardairs hebben vat op hun humeur. De meesten krijgen hebben het niet zozeer door, maar het gebeurt non-stop. Ze worden wakker en zorgen ervoor dat het op de goede voet zit. Gebeurt er overdag iets ergs? Ze nemen onmiddellijk de tijd om te resetten of te schakelen. Een obstakel of frustratie steekt de kop op? Ze “duwen er niet doorheen”, ze passen hun plannen aan en lossen het op zodat het hen nooit meer zal frustreren.

“Ze doen wat ze moeten om hun humeur te verbeteren.
Ze doen het zo vaak dat je hoofd er van gaat tollen.”

Ze geloven echt, echt voor de volle 100% in zichzelf

Ze geloven dat ze het hart hebben om hun dromen waar te maken. Ze geloven dat ze een winnend product/dienst/investering hebben. Ze geloven dat anderen hongerig zijn naar wat ze aanbieden. Ze geloven in de economie, overvloed en welvaart. Ze geloven dat hun rijkdom groeit, ongeacht ups en downs. Ze geloven dat ze de juiste mensen aantrekken en raken praktisch nooit ontmoedigd.

“De meeste mensen denken dat ze geloven. De meeste mensen hebben zichzelf ervan overtuigd dat ze geloven. Maar de waarheid is dat ze niet eens in de buurt komen van het geloof dat miljardairs hebben. We moeten toegeven dat we niet het geloofsniveau van een miljardair hebben en aan de onze gaan werken.”

Ze zoeken alleen mentoren wiens succes ze willen evenaren

Is het een bedrijfsgoeroe die je al die jaren volgt? Is het de leider van jouw organisatie die een voorbeeld is van leiderschap? Is het een startende ondernemer die een boek lanceerde over het behalen van succes? Reik naar hen uit, leef hun idealen na, repliceer hun strategie… maar leer naar je eigen stem te luisteren.

“Zoek altijd mentoren waar je tegenop kijkt, van kunt leren en die je zullen begeleiden bij jouw doelen.”

Ze zijn geobsedeerd door waar ze van houden

Obsessie is gewoon een woord voor ‘extreme focus’. Michael Jordan had een extreme focus op basketbal. Elon Musk had een extreme focus op het navigeren door de ruimte. Als je miljardair wilt worden, moet je ook extreme focus (obsessie) hebben.

“Hoe kun je zien of je op de juiste manier ‘geobsedeerd’ bent door wat je leuk vindt? Als je dat bent, weet iedereen ervan. Iedereen weet dat je ergens geobsedeerd door bent. Ze beschrijven je als hypergepassioneerd, erdoor geobsedeerd. Als iedereen je dit niet vertelt, ben je mogelijk niet geobsedeerd genoeg.”

Bronnen o.a. FinancialCookBook (pautan), TheLadders (pautan), TraderMagazine (pautan)

TINGGALKAN PESANAN

Sila masukkan komen anda.
Masukkan nama anda di sini

Popular

Komen Terbaru

ms_MYBahasa Melayu