itthonüzleti6 redenen waarom mensen ondernemer worden. Zit er een entrepreneur in jou?

6 redenen waarom mensen ondernemer worden. Zit er een entrepreneur in jou?

Olvasási idő:  5  percek

Het starten van een bedrijf en ondernemer worden is niet eenvoudig. Het vergt toewijding, veel hard werken en de bereidheid om talloze keren te falen en toch op te blijven staan en het opnieuw te proberen. De kans dat het bedrijf van een ondernemer failliet gaat, is zeer zeker aanwezig. Als het echter goed wordt gedaan, heb je als ondernemer verschillende voordelen.

Er zijn tal van redenen waarom individuen ervoor kiezen om ondernemer te worden in plaats van de meer traditionele route om werknemer te worden. Alleen jij kunt beslissen welk leven bij je past, maar met de onzekerheid van ondernemerschap komt ook een enorme vrijheid en verantwoordelijkheid met zich mee.

Hier zijn zes echte redenen waarom mensen ondernemer worden:

Flexibiliteit: geen levensstijl dat gebonden is aan 9 tot 5.

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom mensen ervoor kiezen om ondernemer te worden, is omdat ze hun eigen baas worden. Als je als ondernemer even naar een tandartsafspraak moet of voor een korte boodschap de deur uit gaat, kun je gewoon gaan zonder in principe aan iemand verantwoording af te moeten leggen – behalve aan jezelf.

Er is veel hype over het hebben van een flexibele levensstijl, maar de waarheid in ondernemerschap is dat je heel hard en heel lang gaat werken, dus kies niet voor deze manier van leven als je denkt dat het een kortere weg is. Dat gezegd hebbende, zal je hart werken, maar de ondernemerslevensstijl biedt veel meer flexibiliteit dan de traditionele negen tot vijf en twee weken vakantie die het bedrijfsleven toelaat.

Iedereen kan je het risico vertellen.
Een ondernemer kan de beloning zien.

Zoals het oude gezegde luidt, is ondernemerschap een paar jaar van je leven leven zoals de meeste mensen niet doen, zodat je de rest van je leven kunt doorbrengen zoals de meeste mensen dat niet kunnen. Het is hard werken, maar met die inspanning komt het vermogen om jouw leven vorm te geven zoals jij dat wilt.

Gepassioneerd door te blijven leren en groeien

Leren mag nooit stoppen. Veel mensen stellen leeftijd, status of bepaalde prestaties gelijk aan het einde van hun opleiding, maar leren is leven. Ondernemers zijn nooit verzadigd met de kennis die ze hebben – ze zijn altijd op zoek naar meer. Als je merkt dat leren je interesseert, van formeel onderwijs tot ontdekkingen op het werk, en dat je nooit genoeg kunt weten over de dingen die je opwinden, dan heb je een van de echte redenen geïdentificeerd waarom mensen gedreven worden om ondernemer te zijn.

Ondernemer worden zorgt ervoor dat je motivatie om te blijven leren continue zal worden geprikkeld.
Ondernemer worden zorgt ervoor dat je motivatie om te blijven leren continue zal worden geprikkeld. (kép.)

Zoals megasuccesvolle ondernemer Michael Gerber zegt: “De ondernemer in ons ziet overal kansen waar we kijken, maar veel mensen zien alleen problemen overal waar ze kijken. De ondernemer in ons maakt zich meer zorgen over het maken van onderscheid tussen kansen dan over het niet zien van kansen.”

Onafhankelijkheid

Naast flexibiliteit zijn ondernemers ook creatief en financieel onafhankelijk. Een bedrijfseigenaar kan kiezen hoe hij wil adverteren en zijn bedrijf en producten op de markt wil brengen. Als ze oog hebben voor design, kunnen ze ervoor kiezen om hun eigen advertenties te maken. Financiële onafhankelijkheid is een van de belangrijkste redenen waarom iemand een eigen bedrijf begint. De mogelijkheid om zelf te bepalen welke koers je wil varen en waarin je wilt investeren, spreekt veel mensen aan.

Hun ideeën zijn onconventioneel.

Ondernemerschap vereist verbeeldingskracht en misschien zelfs een vleugje totale waanzin. Ondernemers zijn wel degenen die de wereld veranderen. Ze zien de wereld zoals ze willen, niet hoe die is. Van het geniale idee dat de Wright Brothers ertoe aanzette om een vliegmachine te maken tot de waanzin die Steve Jobs en Bill Gates ertoe aanzette om personal computers te ontwikkelen, ondernemers streven de ideeën na die anderen op dat moment compleet voor gek achten.

Albert Einstein zei:

“Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.”

Ondernemers begrijpen intrinsiek dat logica beperkend is, maar onconventionele ideeën juist de dingen kunnen veranderen. Voor hen een belangrijke reden waarom ze ondernemer worden.

Ze willen dingen doen.

De entrepreneur Guy Kawasaki zei:
“De beste reden om een organisatie te starten is om betekenis te geven – om een product of dienst te creëren om van de wereld een betere plek te maken.”

Het verkennen van betekenis en het doen van werk dat de wereld verandert, is iets dat elke ondernemer drijft. Als je merkt dat je ontevreden bent over een leven dat je naar de zijlijn of de achtergrond drijft, is ondernemerschap misschien wel de juiste weg voor jou. Ondernemers leren door te doen en ontdekken met een vraatzuchtige eetlust, drive en motivatie.

Als de status quo te simpel voor je is, begrijp je een van de echte redenen waarom veel mensen voor ondernemerschap kiezen. Denk en ben jij ook anders als velen?

“‘Als de gelegenheid niet op de deur klopt, bouw dan een deur.'”

Verander de wereld: help anderen

Ondernemers willen niet alleen hun leven veranderen, ze willen de wereld veranderen.

Mark Twain legde de aantrekkingskracht van ondernemerschap het beste uit toen hij schreef:
“Over twintig jaar zul je meer teleurgesteld zijn door de dingen die je niet hebt gedaan dan door de dingen die je wel deed. Dus gooi de ankers uit. Vaar weg van de veilige haven. Vang de passaatwinden in uw zeilen. Verken. Droom. Ontdek.”

Bronnen o.a. Entrepreneur (link), InspireStyle (link), Smallbusiness (link)

VÁLASZOLJ

Kérjük, írja be megjegyzését.
Írja be ide a nevét

Népszerű

legutóbbi hozzászólások

hu_HUMagyar