itthonüzletiWil je groeien met je bedrijf, omzet of persoonlijk verbeteren? 8 tips...

Wil je groeien met je bedrijf, omzet of persoonlijk verbeteren? 8 tips voor meer succes!

Olvasási idő:  5  percek

Iedereen die werkt, doet zaken. Of je nu werknemer bent of werkgever, met je handen werkt of de gehele dag achter de computer zit, ondernemer bent of investeerder. Daarom mag het geen verrassing zijn dat de principes van zakelijk meer succes behalen te herleiden zijn naar de weg van je eigen succes – wat je beroep ook is. Hier zijn acht ingrediënten voor succes die iedereen kan gebruiken voor meer verbetering en vooruitgang.

Hou je visie voor ogen

Een grote visie brengt je ver. We zetten deze tip op de eerste plaats, want als er iets misgaat op de weg naar jouw succes, en dat zal gebeuren, zal het in gedachten houden van je visie als stip aan de horizon je in staat stellen om terug te keren naar een succesvolle koers.

Het is misschien niet altijd de koers die je je had voorgesteld, maar je grote visie wordt je stip aan de horizon, die je op zijn beurt helpt bij het navigeren en oriënteren door de dieptepunten. Je visie is je fundament, kompas en hemels baken, dat de weg naar meer succes zal verlichten.

Mensen vóór winst

Vergelijk eens de achterbakse verkoper die je onder druk probeert te zetten om een duur artikel te kopen dat je duidelijk niet nodig hebt, met een verkoper die je interesse nastreeft bij het kiezen van een relevanter en goedkoper product. Het is duidelijk naar welk type verkoper je een goed gevoel hebt en bij terug blijft gaan.

Natuurlijk moet ieder bedrijf winstgevend zijn onderaan de streep. Veel bedrijven en individuen maken echter een grote fout als ze niet iedere relatie in hun werk waarderen, zowel klanten als personeel. Wanneer jij of jouw bedrijf besluit meer betrokken en persoonlijker te worden met mensen, zal je beter worden opgemerkt, gepromoot en uiteindelijk winstgevender worden.

Kwaliteit levert je meer op

Aan de andere kant zorgt het bovengenoemde principe “mensen vóór winst” ervoor dat je geeft om de dienst of product welke je levert en wanneer je in dienst ben, ook meer energie over hebt voor je baas en de organisatie. Het is daarbij van belang te streven naar uitmuntendheid, wat niet voor iedereen de normaalste zaak ter wereld is, maar wel cruciaal zal zijn voor meer succes van elk bedrijf of carrière. Ga dus altijd voor het leveren van kwaliteit, het zal je zeker op de langere termijn absoluut het meeste brengen.

Neem leiding

Leiderschap is zeer schaars, waar je ook gaat. Als je besluit een goede leider te zijn, of je nu een team van 500 personen leidt, enkel je gezin of alleen de kat thuis, de dingen veranderen altijd voorgoed. Leidinggeven is precies het tegenovergestelde van reageren. Als je besluit om leiding te geven, zul je jezelf neerzetten en opvallen als iemand anders. Dát initiatief dat je toont, is wat jouw bedrijf en carrière verder vooruit kan helpen.

Neem leiding en je wordt een ander persoon op weg naar meer succes.
Neem leiding en je wordt een ander persoon op weg naar meer succes. (kép.)

Leer verkopen

Als je als ondernemer wilt slagen en meer succes wilt, moet je leren verkopen.

“Everyone is in sales, no matter what you do. Your entire life is a continous process of communicating, persuading, and influencing other people.” – Brian Tracy

Brian Tracy (Wikipedia)

Er zijn talloze boeken, seminars, conferenties en websites die je graag bijbrengen en willen leren hoe te verkopen.

Neem verkopen serieus. Het is een vaardigheid die je eigenlijk op alle vlak moet hebben en kunt gebruiken.

Het vermogen om te verkopen maakt het verschil tussen ondernemers en ondernemers met meer succes. Zelfs als je een introvert persoon bent, kun je nog steeds een uitstekende verkoper worden.

Omarm fouten, problemen en mislukking

Niets groots wordt ooit bereikt door degenen die bang zijn voor mislukking. Dat geldt voor elk gebied in het leven, of het nu gaat om de moed om de liefde van je leven te vragen om met je te trouwen of om je gezelschap naar een volledig onbekend terrein te brengen. Falen is misschien wel een van de grootste leraren waarvan we kunnen leren, vooral als we ervoor zorgen dat we ook ons doorzettingsvermogen inzetten. Dit moet een van de meest schijnbaar contra-intuïtieve geheimen van succes zijn die er zijn; vriendschap sluiten met mislukking en omarmen brengt je snel op weg naar succes!

Blijf continue verbeteren

Ooit deze gehoord: “Als het niet kapot is, blijf er vanaf en repareer het dan niet”? Dat is echter juist het ingrediënt voor middelmatigheid en het verliezen van veel tijd, zeker wanneer je veel te maken hebt met concurrentie.

Het beste is om altijd je voelsprieten uit te houden en in jouw domein, werkgebied en werk blijven verbeteren – ook al gaat het al jaren goed. Maar let op, want mensen hebben over het algemeen een hekel aan verandering, zeker wanneer het lijkt alsof ze er meer voor moeten gaan doen, dus in dergelijke situaties zal je tact, diplomatie, overtuigingskracht en gevoeligheid moeten gebruiken. Maar als het alleen jou betreft: waar wacht je dan nog op?

Geniet van het leven, vier je successen

Veel mensen denken dat meer succes draait om winstgevend zijn, maar dat is het zeker niet. Als je succes wilt in je baan of bedrijf, streef dan ook naar succes buiten het werk. Misschien ken je iemand die alles lijkt te hebben, maar nooit gelukkig of tevreden is. Stress en verdriet kunnen echt dodelijk zijn. Verlies dus nooit de meest fundamentele aspecten van het leven uit het oog: liefde, gezondheid en vreugde. Er is geen enkele cent die de moeite waard is om die 3 belangrijke dingen voor op te offeren.

Bronnen o.a. Entrepreneur (link), life hack (link), SuccessHarbor (link)

VÁLASZOLJ

Kérjük, írja be megjegyzését.
Írja be ide a nevét

Népszerű

legutóbbi hozzászólások

hu_HUMagyar