ביתעֵסֶקלהרוויח כסף באינטרנטWil je een online business starten op basis van dropshipping? 5 factoren...

Wil je een online business starten op basis van dropshipping? 5 factoren om rekening mee te houden

זמן קריאה:  5  דקות

Wil je graag je eigen bedrijf starten, maar zonder de verplichting nog om veel startkapitaal te investeren? Dan is dropshipping misschien iets voor jou!

Voor het geval dropshipping een nieuw begrip voor je is, hier een korte beschrijving:

In een notendop houdt dropshipping in dat producten rechtstreeks van een derde partij (leverancier) aan jouw klanten worden geleverd. De winst die je maakt, komt voort uit het verschil tussen jouw kost prijs van het product incl. de verzendkosten en de prijs waartegen je ze verkoopt. Wat dropshipping tot een van de handigste manieren van zakendoen maakt, is dat je geen magazijnkosten hoeft te dragen: je hebt zelf geen voorraad nodig want de producten worden rechtstreeks vanaf de leverancier naar jouw klanten verzonden.

Dankzij de steeds toenemende toename van e-commerce-activiteiten over de hele wereld, is dropshipping een van de meest succesvolle manieren van zakendoen geworden en blijft de dropshipping-industrie elk jaar enorme winsten maken.

Als jij ook een dropshipping-bedrijf wilt starten, is het goed om deze factoren in gedachten houden om succesvol te worden.

Beperk je productkeuzes niet tot de hardlopers op de marketplaces zoals Amazon of Bol

Een veelgemaakte fout die nieuwkomers in de dropshipping-branche maken, is dat ze hun productkeuzes beperken tot alleen de best verkopende producten op platforms en marketplaces zoals Amazon, Bo.com en eBay. Je krijgt dan direct te maken met moordende concurrentie, waartegen een nieuwkomer nauwelijks kan overleven.

De sleutel tot het behalen van goede winsten, en uiteindelijk tot groei te kunnen komen, is om te vermijden dat je kiest voor producten of niches die al een geconcentreerde verkopersbasis hebben. Als je je alleen concentreert op de bestverkopende producten, zul je het erg moeilijk vinden om te concurreren met de vele andere verkopers die precies hetzelfde verkopen, en vaak ook nog eens tegen lagere prijzen kunnen aanbieden. Met zoveel concurrentie op de markt voor dat specifieke product, is het niet meer dan normaal dat deze verkopers ook met elkaar concurrerende prijzen zullen hebben.

Om met succes tegen dergelijke bedrijven op dergelijke marketplaces te kunnen concurreren, moeten je prijzen vaak zo laag zijn als die van hen of zelfs lager. Nu kunnen grote gevestigde bedrijven het zich veroorloven om lage prijzen te hanteren, omdat de omvang van hun activiteiten en verkoopvolumes groot genoeg is om eventuele verliezen op ander vlak te dekken. Maar voor iemand die net is begonnen (en als zodanig nog geen solide klantenbestand heeft), is het niet mogelijk om break-even te draaien en kun je zelfs verliezen lijden. Je bedrijf zal op de lange termijn dan niet levensvatbaar zijn en uiteindelijk wordt je van de markt verdreven. Hoe zonde is dat van al je kostbare inspanningen?

In een online business waar de winstmarges al vrij smal zijn, zou een veel betere optie voor een nieuw opgerichte startup zijn om producten te selecteren die veelbelovend zijn, maar die nog geen groot aantal verkopers hebben zodat je online geld kunt verdienen. Je kunt natuurlijk wel inspiratie voor een niche halen uit Amazon, Bol.com of eBay, maar je kunt beter niet overwegen om exact hetzelfde product te gaan verkopen.

Goede en eerlijke prijzen om klanten aan te trekken

Klanten worden tegenwoordig steeds bewuster en bewuster, vooral als het gaat om online winkelen en de prijzen. Ze speuren het internet af op zoek naar de beste deals en doen pas een aankoop na gedetailleerd eigen onderzoek.

Daarom is het eerste dat mensen doen wanneer ze dingen online kopen, prijzen vergelijken tussen verschillende verkopers. En waarom zouden ze dat niet doen? Iedereen wil toch een goede deal? Het is alleen maar logisch dat mensen hun zuurverdiende geld zouden willen gebruiken om dingen te kopen tegen de best mogelijke prijs.

Je vraagt je misschien af ​​hoe moeilijk het voor je zal worden om naar dergelijke producten te zoeken die goedkoper in aanschaf zijn en een grotere winstmarge hebben. Er zijn meerdere mogelijkheden die je bij dit proces kunnen helpen. Van het doen van zoekwoorden onderzoek, Google Trends inzetten tot aan tools zoals FindNiche die een grote database met producten, niches en winkels analyseert tot een niche advies.

Houdt rekening met: gewicht, maat, land van verzending

Bij het kiezen van de producten voor jouw dropshipping-bedrijf, is het verstandig om rekening te houden met factoren zoals het gewicht, de grootte en het land van verzending van het product bij het nemen van de uiteindelijke beslissing. Deze details lijken misschien onbelangrijk in het begin, maar doorgewinterde verkopers kunnen begrijpen waarom dergelijke details een aanzienlijk effect kunnen hebben op hoe goed of slecht jouw dropshipping-bedrijf uiteindelijk zal presteren.

Om je verzendkosten zo laag mogelijk te houden en dus de uiteindelijke prijzen voor eindklanten te kunnen verlagen, moet je proberen producten te kiezen die niet veel wegen, compact zijn en worden verzonden vanuit een land waarvan je zeker weet dat het efficiënte en snelle verzending. Houdt hierbij ook rekening met eventuele douane en inklaringsprocessen en bijbehorende kosten. Dit zorgt ervoor dat je verzendkosten en verzendtijd worden geminimaliseerd, waardoor het algehele proces efficiënter en kosteneffectiever wordt.

Gebruik sociale mediaplatforms in je voordeel

In de huidige wereld waarin sociale media centraal staat, zijn sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en LinkedIn belangrijke hulpmiddelen geworden in het zakelijke arsenaal. Sociale media zijn een essentieel middel om groei te realiseren. Bedrijven zijn zich gaan realiseren hoe belangrijk het is om deze krachtige tool op de best mogelijke manier te gebruiken.

Vooral voor een bedrijf dat volledig online is gevestigd, zoals dat vaak het geval is bij dropshipping-bedrijven, is het van het grootste belang dat je extra aandacht besteedt aan het onderhouden en continu verbeteren van jouw sociale-mediapagina’s. Probeer een actief profiel te behouden op de sociale mediaplatforms waarop jouw beoogde klantenbestand waarschijnlijk actief zal zijn. Vergeet niet om boeiende inhoud op deze pagina’s te plaatsen om de interesse van je publiek te blijven wekken.

De voordelen van het behouden van een sterke online aanwezigheid zijn legio. Sociale media bieden je een effectief platform om met jouw bestaande klanten te communiceren en nieuwe potentiële klanten te bereiken. Breng je bedrijf op de juiste manier op de markt en je zult al snel het verschil in jouw verkopen gaan zien.

Gebruik sociale mediaplatforms in je voordeel, ook bij je online business op basis van dropshipping
Gebruik sociale mediaplatforms in je voordeel, ook bij je online business op basis van dropshipping (תְמוּנָה.)

Hoewel iedereen een sociale mediapagina kan maken, ligt de echte uitdaging erin deze te onderhouden op een manier die jouw beoogde klantenbestand aantrekt en aanspreekt. De sleutel is om je doelgroep te kennen en je merk op de markt te brengen op een manier die hen zal aantrekken. Social media is ook een geweldige manier om de positieve feedback van klanten te delen met potentiële kopers, waardoor in principe positieve mond-tot-mondreclame wordt gegenereerd.

Een ander voordeel van het gebruik van sociale media is dat je het ook kunt gebruiken om enquêtes en peilingen uit te voeren over welke nieuwe producten klanten op jouw website en pagina zouden willen zien.

Een belangrijk voordeel van sociale media met betrekking tot het zoeken naar producten is dat je een idee kunt krijgen van de meeste virale producten via community-trends. Je kunt jouw concurrenten ook in de gaten houden voor hun producten die hen ook nog eens de meeste betrokkenheid opleveren.

Effectief zoeken via interessante dropshipping-tools

Het kan een hele klus zijn om te kiezen welke producten je via dropshipping wilt verkopen. Gelukkig zijn er in deze tijd bepaalde tools beschikbaar die ons kunnen helpen beslissen welke producten de best mogelijke keuze zijn voor een nieuwe online business gebaseerd op dropshipping. Niet alleen dat, maar ze kunnen ons ook helpen bij het bijhouden van voorraden en prijzen, waardoor we weloverwogen beslissingen kunnen nemen over productkeuzes. Dergelijke tools helpen de onderzoeks- en marketinginspanningen van jouw bedrijf te verbeteren, terwijl je ook veel tijd en geld bespaart. Klinkt als een totale overwinning, toch?

Als je over de middelen beschikt, raden we je aan te overwegen te investeren in een betaalde tool zoals Pexda of ShopGenius. Deze tools helpen je op weg. Met een grote verscheidenheid aan bronnen voor informatie wordt het makkelijker voor je om richting te geven aan je online business, alleen moet je voor deze tools betalen. tools betalen.

Als je daarom vooralsnog met een beperkt budget moet werken, kun je zoals gezegd nog steeds van de bovengenoemde voordelen profiteren door gebruik te maken van gratis hulpprogramma’s voor gegevensanalyse, zoals Google Trends. Het is een van de beste gratis tools die er zijn die je helpen de niches met de beste verkoopvolumes en het algemene potentieel te vinden, terwijl ze ook waardevolle inzichten geven met betrekking tot de concurrentie in verschillende niches.

De tool FindNiche die we al noemden, heeft ook gratis mogelijkheden. Deze tool is speciaal ontwikkeld voor dropshippers om winnende producten en niches te vinden. Je kunt hiermee veel niches en producten precies vinden op basis van jouw geselecteerde criteria. Een andere interessante optie is om te kijken naar de tool Oberlo waarmee je zowel niches als integraties met webshop platformen als WordPress + Woocommerce en Shopify kunt realiseren.

We hopen dat dit artikel je waarde heeft opgeleverd en je heeft geholpen bij het verkennen van manieren om winnende producten te vinden. Veel succes met de start van een mooie online business!

Bronnen o.a. AliDropship (קישור), FindNiche (קישור), Oberlo (קישור), Shift4Shop (קישור)

השאר תגובה

אנא הכנס את תגובתך.
הכנס את שמך כאן

פופולרי

תגובות אחרונות

וויליאם מקי עַל 7 השלבים לאורח חיים זן
5 הרגלים פשוטים לרווחה יומיומית - על חיים מאושרים עַל 8 הרגלים שעוזרים לך לבנות ולשפר חוזק נפשי
he_ILעִבְרִית