วันอาทิตย์, กุมภาพันธ์ 25, 2024
หน้หน้แแแกการเติบโตส่วนบุคคลEducatie8 redenen waarom continu leren en verbeteren super belangrijk is

8 redenen waarom continu leren en verbeteren super belangrijk is

เวลาอ่านหนังสือ:  5  นาที

Leren is essentieel voor ons bestaan. Net zoals voedsel ons lichaam voedt, voedt informatie en voortdurend leren onze geest. Je leven lang continu leren is een essentieel onderdeel voor elke carrière, ondernemerschap en groei van jou op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

Tegenwoordig vormt continu leren een noodzakelijk onderdeel bij het verwerven van kritische denkvaardigheden en het ontdekken van nieuwe manieren om met mensen uit verschillende culturen om te gaan. Een leven leiden zonder continu leren is haast ondenkbaar.

“The only thing that is constant is change”, Heraclitus.

Verandering in je carrière, verandering in je persoonlijke leven, verandering in je gemeenschap en organisaties. Een van de meest effectieve manieren om met verandering om te gaan, is door altijd en continue te blijven leren – je leven lang.

Wat is continu leren?

Blijven leren is jouw gemotiveerde volharding in het verwerven van kennis en competenties om jouw vaardigheden uit te breiden en toekomstige kansen te ontwikkelen. Het maakt deel uit van je persoonlijke en professionele ontwikkeling om stagnatie te voorkomen en jouw volledige potentieel te bereiken.

“Levenslang leren” is op dit moment misschien een modieuze term, maar het is geen recent concept. Op de rustige pleinen van het oude Griekenland argumenteerde Plato tegen iedereen die zou stoppen om te luisteren dat “het niet-onderzochte leven niet de moeite waard is om geleefd te worden”. Met andere woorden: als we stoppen met leren, stoppen we met leven in enige zinvolle zin – en zeker niet langer evolueren en vooruitgang boeken in ons leven.

Is zijn uitspraak nog steeds relevant in de moderne wereld? Denk aan het steeds snellere tempo van veranderingen in het bedrijfsleven en de samenleving, inclusief de opkomst van het informatietijdperk, de nieuwe kenniseconomieën en de toenemende globalisering van markten. De vraag naar nieuwe vaardigheden en de evolutie van onze bestaande is misschien wel relevanter dan ooit.

8 manieren waarop levenslang leren je echt zal helpen

Kennis is nu binnen handbereik van iedereen. Degenen die geen gebruik maken van deze mogelijkheid zullen blijven waar ze zijn, hun capaciteiten nemen dan in belang af. Deze acht voordelen zouden reden genoeg moeten zijn om nooit meer te stoppen met leren.

Blijf betrokken… en geïnteresseerd

Blijf niet achter. Zorg ervoor dat je relevant blijft voor jouw branche door op de hoogte te blijven van trends en je vaardigheden aan te passen. Om effectief te kunnen functioneren in deze snel veranderende wereld van technologie, moet je nieuwe dingen leren om waardevol voor alles en iedereen te blijven.

Er zijn maar weinig dingen zo vreselijk als 40 uur per week je volledig te vervelen. In staat zijn om betrokken te blijven bij je werk of onderneming en dit als een “doel” in plaats van een “moeten doen” te zien, is een cruciale factor om mentaal gestimuleerd en gemotiveerd te blijven om je best te doen.

Wees voorbereid op het onverwachte

Een leven lang leren helpt je om je aan te passen aan onverwachte veranderingen, zoals het verliezen van je baan en vervolgens afhankelijk te zijn van nieuwe vaardigheden om werk te vinden. Door te blijven leren, stap je gemakkelijker uit je comfortzone en pak je nieuwe vacatures gewoon aan.

Geef je profiel een boost

Als je altijd aan het leren bent, blijf je verbeteren en groeien in je carrière en begin je steed meer aanbevelingen te ontvangen van collega’s en managers. De kans is groot dat je tijdens je leven meerdere keren van baan of zelfs vakgebied verandert en dat je nieuwe vaardigheden moet leren om je goed aan te passen.

Competentie geeft vertrouwen

Nieuwe dingen leren geeft ons een gevoel van voldoening, wat op zijn beurt ons vertrouwen in onze eigen capaciteiten vergroot. Je zult je ook meer voorbereid voelen om uitdagingen aan te gaan en nieuwe zakelijke ondernemingen of het ondernemerschap verder te verkennen.

Continu leren geeft vertrouwen en energie (afb.)
Continu leren geeft vertrouwen en energie (รูปภาพ.)

Laat nieuwe ideeën bruisen

Het verwerven van nieuwe vaardigheden zal nieuwe kansen en ideeën aan je onthullen en je helpen innovatieve oplossingen voor problemen te vinden. Door problemen van mensen op te lossen kun je geld verdienen.

Verander je perspectief

Continu leren opent je geest en verandert je houding door voort te bouwen op wat je al weet. Hoe meer je leert, hoe beter je wordt in het zien van meer kanten van dezelfde situatie, waardoor je meer inzicht krijgt. Je laat je mede hierdoor steeds minder snel uit het veld slaan!

Helpt je cognitieve functie te behouden

Het maakt niet uit hoe je dingen leert, door je hersenen op zo’n manier actief te houden, blijft je cognitieve functie op een optimaal niveau. Je hersenen zijn vergelijkbaar met je spieren in die zin dat het “oefening” en activiteit nodig heeft om sterk te blijven. Dus om de risico’s voor jouw cognitieve gezondheid naarmate je ouder wordt te verminderen, moet je ervoor zorgen dat de nieuwe informatie blijft stromen, ongeacht jouw leeftijd!

Geef het door

Continu leren gaat niet alleen over jou. Een leven lang leren helpt bij het ontwikkelen van jouw leiderschapsvaardigheden, wat zich vervolgens vertaalt in het bevorderen van levenslang leren bij andere individuen en personen in je omgeving, door hen aan te moedigen om ook verder onderwijs te volgen en te blijven leren.

Tot slot over continue leren

Heb altijd een nieuwsgierige geest. Verken verschillende onderwerpen en wees niet bang om duidelijkheid te vragen. Wees nieuwsgierig, en als je bedoeling oprecht is, zullen er altijd mensen zijn die je zullen helpen en ondersteunen tijdens je reis.

Experimenteer, probeer nieuwe dingen uit. Houd de vaart erin. Blijf leren en blijf reflecteren. Zo krijg je daadwerkelijk groei op alle vlak voor elkaar!

แหล่งที่มาของ DevelopGoodHabits (ลิงค์), LearnerBly (ลิงค์), LinkedIn (ลิงค์), Millian (ลิงค์)

ทิ้งคำไว้ไว้

กรุณาป้อนความคิดเห็นของคุณ
ใส่ชื่อของคุณที่นี่

เป็นที่นิยม

ความเห็นล่าสุด

5 นิสัยง่ายๆ เพื่อความเป็นอยู่ที่ดีในแต่ละวัน - เกี่ยวกับชีวิตที่มีความสุข บน 8 นิสัยที่ช่วยให้คุณสร้างและพัฒนาความแข็งแกร่งทางจิตใจ
thไทย