DomposlovanjeJe eigen bedrijf starten? 10 ideeën waarmee je (ook online) gelijk kunt...

Je eigen bedrijf starten? 10 ideeën waarmee je (ook online) gelijk kunt beginnen!

Vrijeme za čitanje:  5  minutama

Is een eigen bedrijf starten altijd al een droom van je geweest? Aspirant-ondernemers en CEO’s hebben misschien hun lijst met briljante zakelijke plannen in 2020 in de wacht gezet, maar de waarheid is dat dit eigenlijk nu het perfecte moment is om plannen te maken om je eigen bedrijf te starten – met name een online bedrijf.

Het beste van alles is dat je nu zelfs een online bedrijf kunt starten zonder eigen geld of de moeite te hoeven doen om extern kapitaal aan te trekken, bijvoorbeeld wanneer je er allereerst parttime aan begint.

In het afgelopen jaar hebben veel mensen hun dagelijkse banen, toekomstplannen en financiële doelen opnieuw moeten evalueren. Als jij er klaar voor bent om nu echt met je plan om een eigen bedrijf te beginnen aan de slag te gaan, kunnen deze tips en ideeën rondom een eigen bedrijf starten je verder op weg helpen.

Hoe je besluit welk type eigen bedrijf je wilt starten

Sommige aspirant-bedrijfseigenaren weten al welk type eigen bedrijf ze willen starten. Anderen hebben misschien een paar goede zakelijke ideeën of zien kansen in verschillende niches. Vaak is het feit dat ondernemers niet goed weten waar te beginnen de voornaamste reden dat ze nog niet niet gestart zijn met het eigen bedrijf.

Het advies is vaak om allereerst naar branches te kijken waar je al wat ervaring of interesse naar hebt, om vervolgens concurrentie onderzoek te doen. Leer begrijpen wie de concurrentie is, wat ze te bieden hebben en wat ze misschien juist over het hoofd zien.

Van daaruit is het mogelijk om een businessplan te ontwikkelen op basis van een product of dienst die de markt nog niet kent of waar behoefte naar is.

Als je nog steeds op zoek bent naar ideeën of de huidige online business trends en industrieën wilt leren kennen, zijn hier 10 van de beste small business ideeën die het ontdekken waard voor je kunnen zijn in 2021.

1. Dropshipping: direct vanuit leveranciersvoorraad verkopen via e-commerce

Technologie maakt het gemakkelijker dan ooit om goederen te kopen en verkopen. Het beste van alles is dat je dankzij de vele dropshipping-services niet eens de producten op voorraad hoeft te houden die op jouw nieuwe e-commerce-website staan.

Als je een grote sociale aanhang op de verschillende social media kanalen weet te creëren of een oog hebt voor het vinden van geweldige producten, kun je deze op jouw nieuwe e-commercewebsite vermelden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het inkopen en aanhouden van voorraad. In plaats daarvan concentreer je voornamelijk op het vergroten van je publiek door het inzetten van de vele online marketing mogelijkheden, het verbeteren van de vindbaarheid van je website en het selecteren van producten waar veel vraag naar is.

Om aan de slag te gaan, kun je samenwerken met de bekendere dropshipping aanbieders zoals zoals Oberlo, Doba, Dropified, Worldwide Brands of SaleHoo. Je kunt natuurlijk ook altijd nog zelf contact opnemen met fabrikanten in jouw niche, om te bespreken of zij openstaan voor het versturen van hun producten uit jouw naam middels deze dropshipping.

2. Websites “flippen”: online in en verkoop van sites

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van het “flippen” van huizen, maar dat dit ook voor websites kan is op dit moment (weer) een van de nieuwe trends in 2021. Hoewel deze praktijk al een tijdje bestaat, is deze in- en verkoop van websites nog populairder geworden naarmate meer mensen op afstand en vanuit huis werken.

Het uitgangspunt van het “flippen” van websites is simpel: je vindt een website die al even bestaat met een behoorlijk publiek en koopt deze. Vervolgens verbeter je de inhoud (of voeg je content toe), verbeter je het ontwerp en gebruik je best practices voor SEO (zoekmachine optimalisatie) om een nog groter publiek aan te trekken. Zodra de prestaties van de website verbeteren en de inkomsten toenemen, kun je deze ook weer met winst verkopen.

Als je ooit een eigen blog, webwinkel of nichewebsite hebt willen hebben, maar je wilt geen tijd besteden aan het opbouwen van een publiek en het maken van alle inhoud vanaf de grond aan af, kan het zogenaamde flippen van websites je veel tijd besparen, waardoor je ook eerder winst kunt maken.

3. Creator worden voor andere online bedrijven

Als je een goed teksten kunt schrijven, verbluffende afbeeldingen en designs kunt maken, boeiende video’s kunt animeren of een ander soort creatieve service kunt bieden, kan het een goed idee zijn om je bedrijf juist te vormen rond deze unieke sterke punten van jou.

Er is altijd wel vraag naar freelancers en tekstschrijvers op contractbasis, creatieve regisseurs, grafisch ontwerpers, makers van allerlei soorten content, video animators, videografen, editors, webontwerpers en webontwikkelaars. Je kunt jouw diensten & expertise op de markt brengen op allerlei soorten freelancersites, zoals UpWork of Fiverr, en vervolgens zelfs je team uitbreiden naarmate je meer klanten, projecten en misschien wel partnerships aan gaat.

4. Coach mensen online over hun loopbaan

Heb je een oog en gevoel om iemands talenten, sterke punten en zwakheden te identificeren? Ontvang je van vrienden en collega’s regelmatig complimenten over je motiverende houding en positieve kijk? Als dat het geval is, kun je overwegen om je eigen loopbaancoachingsbedrijf op te richten.

Door de toenemende werkloosheid twijfelen velen over hun carrière en zijn ze juist op zoek naar meer bevredigende en zekere carrières. Velen die werkloos of gewoon ontevreden over hun dagelijkse baan geworden zijn, zijn op zoek naar loopbaanadvies om hen te begeleiden naar hun volgende baan of ook de stap naar freelancen. Of misschien kun je zelfs sommige van hen adviseren over een eigen bedrijf starten?

Misschien wil je eerst een certificering voor loopbaancoaching behalen en vervolgens aan de slag met het op de markt brengen van uw loopbaancoachingdiensten. Je kunt jezelf natuurlijk promoten via sociale media, allerlei soorten contentmarketing en digitale advertenties, of je aanmelden voor coaching klussen voor loopbaancoaching via online platforms zoals Coach.me.

5. Vanuit huis catering of maaltijden verzorgen en online promoten

Als je altijd al een eigen restaurant of cateringservice voor ogen hebt gehad, aarzel je misschien juist nu om je bedrijf bedrijf te beginnen tijdens een wereldwijde COVID-19 pandemie. Veel mensen hebben echter altijd nog de dagelijkse behoefte aan eenvoudige voedselvoorziening en zijn gewoon bereid ervoor te betalen.

Volgens Restaurant.org verhoogden consumenten juist hun afhaalbestedingen tijdens de pandemie in 2020, en de verwachting is dat het aantal zal blijven stijgen.

Hoewel het op dit moment misschien niet logisch is om een traditioneel restaurant te openen, zou je wel maaltijdbereiding of catering kunnen aanbieden. Veel mensen zijn op zoek naar juist gezonde en ook biologische maaltijden of maaltijden van restaurantkwaliteit die aan hun deur worden bezorgd. Dit betekent dat je dan gebruik zou kunnen maken van “bezorgdiensten” (of apps) of op een gegeven moment met vaste mensen kunt werken die jouw maaltijden bezorgen.

6. Handgemaakte producten op online marktplaatsen verkopen

Handig met je handen en toch een eigen bedrijf starten? Je zou je kunnen voorstellen dat je een kleine boetiek start met zelfgemaakte items die je hebt gemaakt en waarvan je de materialen lokaal hebt ingekocht. Het goede nieuws hierbij is dat veel mensen goed gemaakte artikelen juist van lokale ambachtslieden willen.

Je kunt je eigen eigen e-commerce winkel maken of je producten op een marketplace Amazon of Etsy plaatsen. De verzending moet je dan vaak zelf regelen, maar zolang je vooruit plant en werkt, kan deze methode een geweldige manier zijn om een online merk te lanceren en meer aandacht te krijgen voor jouw handgemaakte producten, meubels of decoratiestukken.

7. Virtueel les geven online

Natuurlijk een extreem brede categorie omdat er veel vraag is naar online onderwijs en instructie in verschillende niches. Als je ervaring hebt met lesgeven of bijles geven, is het opzetten van je eigen online bijlesbedrijf een uitstekend idee, vooral als de scholen in je land of omgeving nog steeds op afstand lesgeven.

Je hoeft geen interesse in academici te hebben om een virtuele instructeur te worden. Je kunt je eigen YouTube- of ander mediakanaal maken en instructievideo’s maken over kookmethoden, dansinstructies, trainingsgidsen, websites maken, marketing trainingen en nog veel meer. Wat jouw passie ook is, er is een blijvende behoefte aan online docenten.

8. App(s) ontwikkelen

Banen in de technologie sector zullen niet snel verdwijnen, en naarmate er steeds nieuwe ideeën ontstaan, blijft er behoefte aan getalenteerde app-makers en -ontwikkelaars om deze concepten tot leven te brengen. Als ontwikkelaar een eigen bedrijf starten? App-ontwikkelaars kunnen doorgaans overal ter wereld werken en hun diensten op de markt brengen op online vacaturesites, freelance websites of door hun eigen bedrijf te starten in app ontwikkeling en via (sociale) media te promoten.

Een eigen bedrijf starten? Misschien is app(s) ontwikkelen wat voor jou!
Een eigen bedrijf starten? Misschien is app(s) ontwikkelen wat voor jou! (slika.)

9. Fotografie diensten voor bedrijven online

Gezinnen hebben fotografen misschien niet zo hard nodig als vóór de pandemie, maar als je je eigen fotostudio wilt openen, zijn er in 2021 nog veel manieren om een eigen bedrijf te starten rond deze diensten.

Er is altijd veel vraag naar de zogenaamde stockfotografie, waarbij de fotografen onder andere online kunnen worden gebruikt, vooral omdat steeds meer mensen hun eigen websites en e-commerce winkels bouwen. Je kunt daarbij samenwerken met sites die stockfoto’s aanbieden, zoals Shutterstock of iStock, of jouw diensten rechtstreeks aan marketingbureaus en ontwerpbedrijven of via je eigen website te verkopen.

10. Advies over sociale media

Als scherpe bijschriften en opvallende afbeeldingen een tweede natuur voor je zijn, is een social media-adviesbureau misschien iets voor jou. Veel bedrijven hebben de behoefte om hun aanwezigheid op sociale media uit te breiden of te verbeteren en zich te richten op een jonger of ander publiek. Je kunt jouw diensten aanbieden op freelancersites of jezelf rechtstreeks promoten via je een eigen website (en natuurlijk met behulp van je eigen aanwezigheid op de sociale media) om met klanten naar jouw interesse te werken.

Hou het niet alleen bij dromen. Neem de eerste stap: een eigen bedrijf starten!

Je bent misschien erg voorzichtig om aan je reis naar een eigen bedrijf starten te beginnen, maar 2021 staat vol met kansen en ideeën voor hardwerkende en toegewijde ondernemers.

Als je klaar bent om jouw eigen bedrijf te starten en je eigen baas te worden, begin dan met het nemen van de eerste stappen jouw bedrijf op te richten, maak een businessplan en ga aan de slag om jouw grote idee (en dromen!) te realiseren.

Bronnen o.a. DollarSprout (veza), Entrepreneur (veza), Fool (veza), MrDHanto (veza)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar.
Ovdje unesite svoje ime

Popularan

nedavni komentari

hrHrvatski