ביתכַּספִּי7 dingen die je moet doen om eerder te stoppen met werken...

7 dingen die je moet doen om eerder te stoppen met werken en met vervroegd pensioen te gaan

זמן קריאה:  5  דקות

Veel mensen denken op een gegeven moment in hun leven wel aan pensioen. Over het algemeen houden de meesten rekening ermee dat ze rond hun 65-jarige leeftijd met pensioen gaan, maar wie zou er niet eerder willen kunnen stoppen met werken?

Vervroegd pensioen is misschien niet voor iedereen weggelegd: het betekent meestal dat je tot een of andere vorm van uiterste moet gaan om het te bereiken. Het kan zijn dat je lange dagen moet werken, door moet buffelen tot het bereiken van je succes, of een flink bedrag in jouw uitgaven moet gaan besparen. Aan de andere kant weet je waar je het voor doet, want er zijn maar weinig mensen die enorm klagen dat ze lekker met vervroegd pensioen zijn gegaan. Niks moet, alles mag dan.

Maar waar moet je rekening mee houden?

Bepaal hoe je wilt leven tijdens jouw vervroegde pensionering

Je moet goed nadenken over hoe je jouw pensioen wilt besteden om te bepalen hoe je vervroegd met pensioen gaat. Ga je de wereld rondreizen? Wil je verhuizen naar het buitenland waar het leven wat goedkoper is? Zal je kinderen krijgen? Of zelfs kleinkinderen? Hoe betaal je voor alle kosten zoals medische kosten wanneer deze zich onverhoopt voordoen?

Bepaal je huidige financiële plaatje

Voordat je een grote verbintenis aangaat met vervroegd pensioen, is het verstandig om te weten wat jouw huidige financiële status is. Dat wil zeggen dat je weet wat je huidige “nettowaarde” financieel gezien is. We associëren vermogensgetallen vaak met beroemdheden, maar als je jouw persoonlijke vermogenssaldo kent, kun je beter begrijpen waar je je bevindt met jouw financiën.

Om hier inzicht in te krijgen, pak je simpelweg pen en papier. Wat je in principe moet bepalen, zijn jouw bezittingen (minus) je verplichtingen.

Dit getal is goed om te weten, vooral als je een negatief nettovermogen hebt. Een negatief nettovermogen veroorzaakt zijn door studieschuld of later opgebouwde commerciële schuld die je mogelijk nog draagt. Hoe dan ook, hoe positiever jouw nettowaarde, hoe beter de positie waarin je verkeert om vervroegd met pensioen te gaan.

Goed om te weten dat naarmate je meer verdient tijdens je werkbare jaren gecombineerd met goed geldbeheer, je nettowaarde ook in de goede richting zal toenemen.

Welke realistische kosten zal je eigenlijk hebben tijdens je pensioen?

Om de een of andere reden denken de meesten dat ze minder zullen uitgeven als ze met pensioen gaan. Dat is echter zeker niet altijd het geval. Je hebt meer vrije tijd en dus meer tijd om ook eventueel geld uit te geven. Ook zullen op sommige vlak misschien de kosten omhoog gaan voor zaken die nu misschien wel door een werkgever worden gedekt, van ziektekosten verzekering tot aan auto van de zaak. De kosten hiervan kunnen je verrassen als je hier nog geen rekening mee houdt.

Zoek uit hoeveel je moet sparen of opbouwen om met vervroegd pensioen te kunnen gaan

De grote factor bij het al dan niet vervroegd met pensioen gaan, is natuurlijk of je opgebouwde potje voor je pensioenfonds inderdaad voldoende heeft. Je moet daarom uitzoeken hoeveel je nodig zal hebben om met pensioen te gaan en hoe je dat bedrag de komende tijd kunt behalen. Als je bijvoorbeeld al op 40-jarige leeftijd over 10 jaar met pensioen wil gaan, moet je bepalen hoeveel nodig is om te overleven met je pensioenfonds dat nog eens 40 jaar mee zou moeten kunnen gaan.

Begin zoveel mogelijk geld te verdienen

Natuurlijk een inkopper want wie wil niet zomaar meer verdienen? Een manier om met vervroegd pensioen te gaan, is natuurlijk door zo veel mogelijk geld te verdienen. Doe beslist niets illegaals, maar probeer zoveel mogelijk successen te boeken, promoties te krijgen of succesvolle business te realiseren. Werk hard, bepaal je doelen en weet wat je volgende stap is om dat volgende niveau van beloning te bereiken. En vergeet vooral niet te blijven genieten!

Wil je met vervroegd pensioen? Meer geld verdienen is hierbij natuurlijk mooi meegenomen! (afb.)
Wil je met vervroegd pensioen? Meer geld verdienen is hierbij natuurlijk mooi meegenomen! (תְמוּנָה.)

Dit is waar bepaalde mensen zeker geen interesse in hebben bij het nadenken over een vervroegd pensioen. Wil je een baan voor het leven hebben waar je dolgek op bent? Of wil je werk hebben waarbij je eerder met pensioen kunt gaan. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar als je het ons vraagt is het belangrijkste dat je voldoening en gemoedsrust creëert in je leven.

Er zijn altijd wel mogelijkheden voor meer financieel resultaat in je leven. Je kunt nadenken over een extra business om online geld te verdienen, promoties op je werk, vergroten van je kennis en capaciteiten tot aan het lanceren van een eigen product of dienst.

Zoek naar mogelijkheden voor passief inkomen

Als je doel vervroegd pensioen is en je niet langer wilt werken na je 65ste, kun je overwegen om aan de slag te gaan om een maandelijks inkomen te verdienen via passieve bronnen. Zo breng je nog maandelijks geld binnen, maar hoef je alleen af en toe onderhoud te plegen.

Ideeën voor passief inkomen zijn onder meer huurwoningen, investeren in dividendbetalende aandelen en meer.

Verlaag je uitgaven, nu en tijdens vervroegd pensioen

Als je zo snel mogelijk met pensioen wilt gaan, wil je misschien zoveel mogelijk verdienen en ook zo veel mogelijk besparen op je uitgaven. Als je beide tegelijkertijd voor elkaar krijgt, kun je jouw te sparen maandelijkse bedrag drastisch verhogen!

Zoek naar eventuele uitgaven die je uit jouw budget kunt halen. Uiteraard moet je van geld kunnen genieten, maar dit kan ook terwijl je probeert te besparen. Het verminderen van je uitgaven betekent dus niet dat je alles uit je leven moet schrappen waar je van geniet. Maar het is wel belangrijk om een gezonde balans te vinden.

Er zijn veel manieren waarop je meer waarde voor jouw geld kunt krijgen: vraag om kortingen, gebruik kortingsbonnen, koop kwaliteitsartikelen voor langer plezier, volumekorting, bulkverpakking en meer. Heb je echt een verschrikkelijk groot huis ook echt nodig? Of volstaat het om een kamer minder te hebben? Analyseer van alles en nog wat in je leven. Het is zeer waarschijnlijk dat je iets achterwege kunt laten, terwijl je blijft genieten van je mogelijkheden, het behalen van je spaardoelen én het uitzicht op de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken als je dat wilt!

Bronnen o.a. CleverGirlFinance (קישור), Investopedia (קישור), פריצת חיים (קישור), RamseySolutions (קישור)

השאר תגובה

אנא הכנס את תגובתך.
הכנס את שמך כאן

פופולרי

תגובות אחרונות

וויליאם מקי עַל 7 השלבים לאורח חיים זן
5 הרגלים פשוטים לרווחה יומיומית - על חיים מאושרים עַל 8 הרגלים שעוזרים לך לבנות ולשפר חוזק נפשי
he_ILעִבְרִית