ביתעֵסֶק12 bewezen gewoonten van succesvolle ondernemers

12 bewezen gewoonten van succesvolle ondernemers

זמן קריאה:  5  דקות

Wil jij een succesvolle ondernemer worden? Iedereen weet dat niet als vanzelf komt aanwaaien en je er echt wat voor zal moeten doen. Maar welke routines en gewoonten hanteren succesvolle ondernemers om hun doelstellingen te bereiken?

Er zijn verschillende kleine, maar belangrijke verplichtingen, die effectieve ondernemers oefenen bij het uitvoeren van hun dagelijkse routine en hen helpen om boven de rest te blijven.

Als het op succes aankomt, erkennen deze ondernemers dat het vaak de kleinere disciplines zijn die hen ver voorbij anderen katapulteren die misschien slimmer, meer getalenteerd zijn of die toegang hebben tot meer middelen die hen schijnbaar het voordeel zouden geven.

Zeer effectieve ondernemers zijn gedreven en slagen beter dan hun collega ondernemers omdat ze zich inzetten voor de simpele dingen, die hen het doorzettingsvermogen en de veerkracht geven om steeds verder vooruit te komen.

We noemen de twaalf gewoonten die miljardairs, vooraanstaande investeerders en oprichters van snelgroeiende start-ups met elkaar gemeen hebben.

Lezen, lezen en lezen!

Als er één ding is dat de succesvolle professional meer lijkt te doen dan wie dan ook, en misschien ook nog iets anders, dan is het lezen. Succesvolle ondernemers verslinden boeken met een ongelooflijke leeslust.

Het lijkt erop dat hoe succesvoller ondernemers zijn, hoe meer uren ze elke dag besteden aan lezen. Dit kan geen toeval zijn. Het is de moeite waard om tijd te maken om echte boeken te lezen. Probeer er een gewoonte van te maken voordat je naar bed gaat, of lees ook ’s morgens vroeg. Als je jezelf er echt niet toe kunt brengen deze succesgewoonte over te nemen, overweg dan minimaal naar audioboeken te luisteren, dit kan eenvoudig op momenten dat je reist of een cardio workout doet.

Slaap voldoende

Dit is misschien wel de meest onderschatte en meest waardevolle succesgewoonte voor ondernemers. Slaap heeft invloed op alles, van gezondheid tot hoe goed je je voelt en eruitziet, evenals jouw denk- en besluitvormingsvermogen in het dagelijks leven.

Slechts een paar uur extra slaap van echte kwaliteit kan de voorsprong al geven die nodig is om beter te presteren, en je daarbij de gehele dag een stuk beter voelen. Wat je ook wilt verbeteren, probeer er allereerst voor te zorgen dat je goed slaapt voordat je naar andere oplossingen zoekt.

Het is waar dat veel succesvolle mensen vroeg opstaan, we schreven er bijvoorbeeld al over in de 5 AM club. Waarbij velen ook veel eerder naar bed gaan dan de meesten. Toch zijn er veel genieën die ook nachtmensen zijn. Vind wat het beste voor jou werkt en doe iedere dag je absolute best.

Ze maken zich klaar voor de dag

Effectieve ondernemers staan altijd klaar voor hun dag. Hoe druk ze het ook hebben, ze accepteren dat ze voorbereid en georganiseerd moeten zijn om helemaal op het juiste moment te zijn.

Hoe beter ze zijn voorbereid, hoe zelfverzekerder, ontspannender en efficiënter ze werken. Ze stellen lijsten op, doelen, telefoontjes, vergaderingen, kalenders, wat ze gaan eten, slapen, welke kleding ze zullen dragen, reisroutes, tijd om te sporten, familie en vrienden. Ze zorgen ervoor dat ze elke dag vóór de wedstrijd beginnen, in plaats van consequent achter de zaken aan te moeten rennen.

Sport en lichamelijke beweging

Je hoeft niet rond te lopen als een atleet, model of flinke bodybuilder om een succesvolle ondernemer te zijn. Het gaat hierbij niet om het uiterlijk. Het is juist dat een sterk lichaam, een sterke geest koestert. Je moet er een hebben als je het als ondernemer wilt maken. Je hoeft niet meerdere honderden burpees per dag te doen, of de meest gecompliceerde yogahoudingen onder de knie te hebben. Zelfs dagelijks wandelen kan al helpen.

Zorg ervoor dat een of andere vorm van lichaamsbeweging en buitenactiviteiten iedere dag in je schema staat en je deze uitvoert.

Geld & financieel beheer

Succesvolle ondernemers gaan heel voorzichtig om met geldbeheer. Ze moeten geweldig zijn op dit gebied om de cashflow in evenwicht te houden en te voorkomen dat ze failliet gaan als ze echt succes beginnen te realiseren. Dit betekent niet dat je altijd voor de goedkoopste optie gaat. Het gaat er echt om dat je beseft dat elke uitgegeven dollar je dichter of verder van je doelen brengt.

Veel van de beste ondernemers en investeerders van vandaag zijn bijvoorbeeld erg zuinig met hun vaste lasten zoals huisvesting. Sommigen wonen al decennia in hetzelfde bescheiden huis. Anderen hebben alles verkocht en wonen van tijd tot tijd in woningen met lage kosten, zodat ze volledig op alle vlak alles investeren in hun bedrijf om dit naar een hoger niveau te te tillen!

Stel grote, duidelijke doelen

Het klinkt nogal voor de hand liggend, maar je wordt altijd beperkt of naar een hoger niveau getild door de doelen die je stelt. Wees je hiervan bewust, stel mooie en grote doelen die je uit je אזור נוחות halen, groei en bereik mijlpalen die je je van tevoren nooit voor mogelijk had gehouden!

Concentreer je op taken met de grootste waarde

We hebben allemaal hetzelfde aantal uren per dag. Het verschil is dat de meest succesvolle oprichters weigeren aan iets anders te werken dan aan hun meest waardevolle taken. Ze proberen verbonden te blijven met hun teams, maar ze weten dat ze het zich simpelweg niet kunnen veroorloven om verstrikt te raken in zeer gedetailleerde minder belangrijke taken als ze druk bezig moeten zijn om hun miljardenbedrijven te bouwen. Ze moeten zich beperken tot alleen het werk dat de best mogelijke ROI op hun tijd oplevert. Al het andere is voor hen afleiding.

Netwerken en opbouwen van belangrijke relaties

Veel van de hyper-succesvolle ondernemers waarmee interviews zijn gehouden, zijn misschien op zijn minst kort naar topcolleges gegaan of hebben gewerkt voor organisaties als Apple of Microsoft. Toch zijn ze ook de eersten die je vertellen dat het is wie je kent dat het verschil maakt en niet wat je weet bij het onder andere het verkrijgen van nieuwe opdrachten, financiering of behalen van grote successen.

Ze creëren routines voor succes

Het is misschien niet sexy, maar het werkt. Je had waarschijnlijk niet de ambitie om heel vroeg naar bed te gaan of een vaste routine in te bouwen toen je voor het eerst droomde van hoe het leven zou kunnen zijn op de middelbare school of het starten van een eigen bedrijf.

Jouw ideaal heeft er mogelijk heel anders uitgezien. Totdat je je realiseert dat wanneer je je tijd organiseert en routines hebt, je ongelooflijke voordelen kunt oogsten. Je kunt meer gedaan krijgen en jouw gezondheid wordt een stuk beter.

Dat betekent echter niet dat het leven saai hoeft te zijn. Je kunt nog steeds wakker worden en gaan kitesurfen vanaf je privé-eiland of naar het strand gaan om te surfen tijdens de lunch. Succes is hier net zo goed als het plannen van een vaste tijd om regelmatig stoom af te blazen en inspirerende dingen te doen.

Ze proberen altijd te falen

Als je niet faalt, push je je eigen grenzen niet hard genoeg. Als je je tijd niet voor bent, loop je eigenlijk achter. Als je geen nee krijgt van potentiële investeerders, dan vraag je niet genoeg of van de beste investeerders. Als je je soms niet hoeft te verontschuldigen bij klanten, dan verleg je niet genoeg de grenzen van wat je voor hen kunt doen. Als je alleen maar successen boekt, handel je mogelijk te gemakkelijk terwijl er zoveel meer mogelijk voor je is.

Succesvolle ondernemers proberen altijd te falen
Succesvolle ondernemers proberen altijd te falen (תְמוּנָה.)

Ze hebben altijd motivatie en informatie bij de hand

Succesvolle ondernemers hebben altijd motiverende citaten, boeken, audioboeken of seminars bij de hand. Ze volgen consequent hun geschreven doelen en organiseren hun volgende stappen. Ze hebben overvloedige aantekeningen op hun computers, op papier en contacten in hun bestand. Als ze vragen hebben, hebben ze de middelen binnen handbereik om de antwoorden te krijgen die ze nodig hebben.

Maak en bescherm tijd om te ontspannen

Een burn-out krijgen is een van de grootste bedreigingen voor ondernemers die knetterhard werken. Als je de resultaten wilt halen en erin wilt slagen om echt met focus overal bovenop te zitten, is het belangrijk daadkrachtig tijd vrij te maken en deze te verdedigen zodat je iedere week kunt ontspannen en kunt ontstressen. Je kunt het je niet veroorloven om hier een compromis bij te sluiten.

מקורות כמו יזם (קישור), Forbes (קישור), פריצת חיים (קישור)


השאר תגובה

אנא הכנס את תגובתך.
הכנס את שמך כאן

פופולרי

תגובות אחרונות

וויליאם מקי עַל 7 השלבים לאורח חיים זן
5 הרגלים פשוטים לרווחה יומיומית - על חיים מאושרים עַל 8 הרגלים שעוזרים לך לבנות ולשפר חוזק נפשי
he_ILעִבְרִית