acasăStil de viata10 voordelen om locatie onafhankelijk te wonen, werken en digital nomad te...

10 beneficii de a trăi, de a lucra și de a deveni independentă o locație nomad digital

Timp de citit:  5  minute

Nu het COVID-19-vaccin op meerdere bestemmingen over de hele wereld wordt uitgerold, zullen veel mensen verlangen naar een andere omgeving en zich afvragen wanneer ze weer op pad kunnen, vooral als ze al die tijd op afstand en vanuit huis hebben gewerkt. De populariteit van de digital nomads neemt in deze tijd verder toe.

Er zijn talloze voordelen aan het hebben van een locatie onafhankelijk leven en ongebonden te zijn van het moeten werken voor één werkgever op één locatie. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het digitale nomadenleven.

Kies je eigen kantoor

Als digital nomad kies je waar je werkt, of dat nu in een coffeeshop, een co-working space of een bungalow met palmbomen op een tropisch strand is. Uit talrijke onderzoeken is gebleken dat mensen zich gelukkiger voelen met enige afwisseling in hun werkomgeving, in plaats van elke dag hetzelfde te doen in exact dezelfde ruimte.

Je eigen uren kiezen

Hoewel het enige discipline vergt om je eigen uren te bepalen en vast te houden aan een routine, is de manier waarop je je tijd structureert volledig aan jou als digital nomad. Als je de dag wilt beginnen met een duik en ’s middags wilt inklokken met je werkzaamheden omdat dat lekkerder volgens je bioritme werkt, dan kan dat. Als je de hele dag wilt slapen en ’s nachts wilt werken, houdt niemand je tegen.

Geen woon-werkverkeer meer

Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijkse woon-werkverkeer voor de meeste werknemers hun nummer één van meest vervelende dingen is. Meer dan 50% van de mensen heeft een hekel aan het dagelijkse woon-werkverkeer en het aantal is zelfs nog hoger voor mensen die in de grotere steden werken. Natuurlijk hebben velen van ons in 2021 het woon-werkverkeer laten vallen in ruil voor het staren naar de muren van ons eigen huis. Voor digitale nomaden kan diezelfde wandeling naar de laptop overal plaatsvinden en worden gewaardeerd.

Geen dresscode

Sommige mensen houden ervan om een pak te dragen; andere mensen vinden het als een schooluniform voor volwassenen. Als digitale nomade kun je dragen wat je leuk vindt, wanneer je maar wilt, of dat nu een winterjas met sneeuwschoenen, korte broek met slippers zijn of een op maat gemaakt driedelig pak is van een Singaporese kleermaker.

Maximale variatie

Niets verstikt de creativiteit meer als steeds weer dag in, dag uit hetzelfde doen. Als digital nomad werk je bij elk contract aan iets nieuws, soms voor compleet nieuwe mensen, opdrachtgevers en vaak op een compleet nieuwe locatie. Freelancen is de belichaming van de stelregel dat variëteit de energie van het leven is!

Mai putin stres

Ongeveer 20% van de mensen noemt lange werktijden de belangrijkste oorzaak van stress in hun leven, en ongeveer 10% wordt gestrest door kantoorpolitiek. Een digitale nomade zijn, betekent je eigen baas zijn, je eigen uren bepalen en tijd doorbrengen met de mensen met wie je graag in de buurt bent – of tijd alleen doorbrengen wanneer je maar wilt.

Persoonlijke ontwikkeling

Je eigen richting kunnen kiezen, biedt volop kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Je leert jezelf te redden en comfortabel te zijn aangewezen op in de basis je eigen gezelschap. Je wordt meer georganiseerd en hebt meer vertrouwen in jouw vermogen om iedere uitdaging aan te gaan. En je leert wat echt belangrijk is in het leven, zonder dat de ideeën en vooroordelen van andere mensen (soms met de beste bedoelingen) je oordeel vertroebelen.

Betere zakelijke vaardigheden

Werken als freelancer is een bootcamp in de vaardigheden die nodig zijn om een bedrijf te runnen. Je leert jouw tijd en financiële zaken te beheren, nieuwe klanten te zoeken, facturen bij te houden en een groeiend merk op te bouwen. Veel startende ondernemers maakten de sprong naar het creëren van hun eigen imperium nadat ze de kneepjes van het vak hadden geleerd als freelance eenmanszaak.

Meer tijd voor vrije tijd

De meeste digitale nomaden beschouwen het hebben van meer vrije tijd als een van de beste voordelen van het freelance leven, en op een interessante plek zijn betekent maximale kansen om nieuwe en opwindende dingen te doen die je nog nooit eerder hebt gedaan. Dit houdt tijd voor fun en werk in balans en is een levensstijl die nooit hoeft te eindigen.

Meer vrije tijd, overal kunnen werken als digital nomad en de wereld zien.
Meer vrije tijd, overal kunnen werken als digital nomad en de wereld zien. (imagine.)

De wereld zien

Word een digitale nomade en je hebt de mogelijkheid om meer van de mooie wereld te zien. Met de draadloze levensstijl die mogelijk wordt gemaakt door digitale technologie, kun je bijna zitten en jouw kamp verplaatsen wanneer je zin hebt in een andere omgeving. Het hele jaar op één plek werken of meebewegen met de wisselende seizoenen? Een week op het strand doorbrengen en weekenden in de bergen? De keuze is dan echt aan jou!

Lijkt het bestaan als digital nomad jou wel wat?

Bronnen o.a. Cleveland (legătură), LonelyPlanet (legătură), MBOPartners (legătură), SyrosTravel (legătură)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.
Introduceți numele dvs. aici

Popular

Comentarii recente

ro_RORomână